NieuweMobiel.NL

Google ARCore geeft Pixel-camera beschikking over AR Stickers

12 december

Toen Apple ARKit aankondigde kon Google niet uitblijven en kwam het met ARCore. Met de techniek kun je makkelijke Augmented Reality-apps bouwen. Google laat nu een voorbeeld zien met haar camera-app op de Pixel-telefoons waarbij je bewegende stickers kunt gebruiken.

De virtuele stickers werken met een Pixel-telefoon en Android 8.1. Dat zijn ze dus allemaal; de Pixel, Pixel XL, Pixel 2 en Pixel 2 XL. Na het downloaden van ARCore en AR Stickers krijg je een nieuwe modus in de camera-app. Sleep vervolgens de stickers naar het zoeker en het feest kan beginnen. We hebben het zelf getest op onze Pixel XL en het werkt verrassend goed.

Er zijn momenteel stickers met karakters uit Star Wars en Stranger Things maar ook meer algemene objecten en figuren. Leuk is dat de stickers interactie met elkaar hebben. Plaats je bijvoorbeeld Eleven uit Stranger Things met een Demogorgon dan gaan ze met elkaar op de vuist. Je kunt omdat je in de camera-app zit ook meteen foto's en video's maken. Zo leg je je creaties eenvoudig vast en kun je ze vervolgens ook delen. De kwaliteit van de beelden komt niet geheel overeen met Apple's ARKit maar het idee is wel erg leuk en het belooft veel goeds voor de toekomst.