NieuweMobiel.NL

Specificaties Samsung Galaxy S8 Active op straat

28 juli 2017

Op het Chinese platform Weibo zijn foto's geplaatst waarop de specificaties van de Galaxy S8 Active te lezen staan. Ook zijn de sheets voorzien van foto's van het robuuste toestel.

Samsung gebruikt de Active-serie exclusief voor robuuste uitvoeringen. De modellen zijn ook waterdicht maar aangezien de reguliere modellen dat tegenwoordig ook zijn is dat geen uniek pluspunt meer. Dat Samsung werkt aan een Active-uitvoering van de Galaxy S8 is trouwens niet per definitie positief nieuws voor Nederland. Samsung brengt al een aantal jaar de Active-modellen hier niet meer uit. Toch willen de modellen ons land nog wel eens via het import-kanaal bereiken.

Mocht dat gebeuren dan kun je rekening houden met een 5,8 inch grote Android-smartphone met in tegenstelling tot de S8 en S8+ een plat scherm. Het toestel leent verder veel eigenschappen van z'n eerder aangekondigde broers. Zo is er een 12 megapixel camera met f/1.7 lens en een 8 megapixel selfiecamera met eveneens f/1.7 lens. Ook de IP68-waterdichte behuizing is weer van de partij. Deze is bij de S8 Active ditmaal nog voorzien van een MIL-STD-810G certificaat wat hem extra stevig maakt. Ook nieuw is de dikkere batterij van 4.000 mAh waarmee we een langer uithoudingsvermogen mogen verwachten. Normaliter kondigt Samsung de S Active-modellen ergens in het najaar aan en zijn ze exclusief bedoeld voor AT&T-klanten. Verwacht het model in de kleuren Meteor Grey en Titanium Gold.

(Bron)