Wiko WIM Lite review


Hardware

Wanneer de powerknop wordt ingedrukt zijn wij gewend dat het scherm aangaat op het vergrendelscherm. Op de Wim Lite wordt het scherm voor het ontgrendelpatroon of ontgrendelcode geopend. Dat is niet erg handig als je alleen even snel de notificaties wil bekijken op het vergrendelscherm. Na enige tijd kwamen wij tot de ontdekking dat dit uitgezet kan worden in het gedeelte smart action van de instellingen.

Het scherm kan ook geactiveerd worden door er twee keer op te tikken. Dan komt wel gewoon het vergrendelscherm tevoorschijn. Het scherm uitschakelen is behalve met de powerknop ook mogelijk door twee keer op de hometoets te tikken.
Wanneer ontgrendelen met een vinger een paar keer is mislukt geeft een melding op het scherm aan dat je het binnen een aftellend aantal seconden nog eens moet proberen of een andere manier te gebruiken. Dat eerste is natuurlijk niet mogelijk want de vingerafdrukscanner is op dat moment juist geblokkeerd.

De vingerafdrukscanner heeft ook nog één bedieningsfunctie. Door hem kort aan te tikken ga je een stap terug in de interface. Aan vingerafdrukken kan ook een toepassing of contact gekoppeld worden die respectievelijk geopend of gebeld moet worden. Tot slot is nog noemenswaardig dat de trilmotor vrij zwak is.

Camera

De WIM Lite heeft aan de achterkant een 13 megapixel camera. De interface is aangepast door Wiko en voorzien van de nodige extra functies. In het zoekervenster kunnen HDR, flitser en kleurenfilter worden ingesteld. Voor HDR is ook een automatische stand beschikbaar. Er kan ook nog gekozen worden uit verschillende opname modi. De beschikbare opties zijn super pixel, gezichtsverfraaiing, professionele foto, panorama, nacht, QR code, tijd-verloop en portret. Met super pixel kan de resolutie softwarematig opgekrikt worden naar 52 megapixel. De foto maken duurt daarbij wel een stuk langer en je moet het toestel goed stil houden. In het menu voor de insellingen(sic) staan nog een aantal opties waarvan wederom niet voor allemaal direct even duidelijk is wat ze doen.

Voor de 16 megapixel selfiecamera is de portretmodus natuurlijk ook beschikbaar. Hiermee kan de achtergrond wazig gemaakt worden. Dit kennen we al van aanzienlijk duurdere toestellen en het werkt redelijk op de WIM Lite. Al is de overgang van scherp naar wazig wel wat slordig. Daarnaast is er ook gedacht aan uitgebreide schoonheidsopties waarmee je je huid gladder, ogen groter en gezicht smaller kan maken.

Over het algemeen schiet de WIM Lite heel behoorlijke foto's op een vlotte manier. Belichting en kleurweergave komen goed uit de verf. Details worden ook goed vastgelegd en de ruisvorming valt mee. De verschillende opnamemodi werken aardig al zijn ze niet allemaal van evenveel nut. Filmen kan de WIM Lite maximaal in 1080p met elektronische beeldstabilisatie.

Wiko WIM Lite voorbeeldfoto's
Klik hierboven voor meer foto's geschoten met de Wiko WIM Lite


Prijsvergelijker Wiko WIM Lite
Maandelijks Eenmalig Minuten Data      
Ben € 13,50 € 0,00 100 500 MB   Tip
hollandsnieuwe € 16,00 € 0,00 1000 1000 MB   Bekijk
Simyo € 13,00 € 0,00 100 1000 MB   Bekijk
Ben € 13,50 € 0,00 100 500 MB   Bekijk
Vodafone € 17,00 € 0,00 150 1000 MB 4G+ Bekijk
Telfort € 19,50 € 0,00 350 2400 MB 4G Bekijk
KPN € 22,00 € 0,00 400 2000 MB 4G+ Bekijk
T-Mobile € 24,00 € 0,00 onbeperkt 1000 MB 4G+ Bekijk

Toon nog meer aanbiedingen van de Wiko WIM Lite met abonnement


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel