Siemens SX1 review

Deze review gaat over de Siemens SX1, de eerste smartphone van Siemens met Symbian os 6.1 met de series 60 gebruikers interface net zoals de Nokia 3650 en 7650. In februari 2003 werd de Siemens SX1 aangekondigd.

De eerste Symbian telefoon van Siemens onderscheidt zich met name van zijn concurrentie door zijn gewaagde design en de aanwezigheid van FM Radio en stereo output. Inmiddels is een jaar verstreken en is de Nederlandse versie in de winkels verschenen nadat in december 2003 onder andere de internationale versie op de markt verscheen. De Siemens SX1 is heel vaak uitgesteld maar het was het wachten waard. Alhoewel door velen haar onafhankelijkheid wordt betwist, heeft Xonio de SX1 onlangs uitgeroepen tot beste mobiele telefoon ter wereld.

De Symbian OS is één van de vier besturingssystemen die gerealiseerd zijn voor de mobiele markt. Symbian is een zo genaamd Open Source besturingssysteem en kan doordoor juist door een fabrikant naar eigen inzicht worden doorontwikkeld. Een vaak genoemd nadeel van een Symbian OS zou het feit zijn dat er ten opzichte van Windows Mobile OS veel minder extra programma`s voor handen zijn voor de gebruiker en dat er diverse verschillende soorten Symbian besturingssystemen zijn met ieder een ander uiterlijk en gebruikersinterface. Dat laatste klopt ten delen, maar met de huidige developers tools is het specifiek aanpassen voor de diverse gebuikersinterfaces relatief weinig werk. Mede daardoor klopt de eerste veronderstelling niet, op het moment van dit schrijven zijn er meer dan 4189 geregistreerde voor Symbian geschikte programma`s. Andere voordelen van het Symbian platform zijn de grote mate van stabiliteit, gebruikersvriendelijkheid en het lage batterijverbruik.

De Siemens SX1 was de kleinste en lichtste Symbian telefoon, maar deze plaats heeft het toestel moeten afstaan aan de Nokia 7610. Maar het design maakt het toestel nog beter, doordat de toetsen aan de zijkant zitten, voor de ene is het een ‘must have', voor de andere een nadeel.

Als u zich vraagt waarom Nieuwemobiel.nl een oud toestel reviewed, komt omdat de SX1 een smartphone is, en het de enige smartphone van Siemens is. De functies zijn niet zo oud, dus daarom mag een review niet ontbreken.

• Toestel zelf
• Battery Li-Polymer 1000 mAh
• Stereo headset
• USB datakabel
• Standard Siemens oplader
• Handleiding
• Software CD

De accessoires die men bij de SX1 krijgt zijn erg hoog van kwaliteit, namelijk de stereo headset geeft erg mooi geluid en ziet er mooi uit. De batterij is los van de toestel zelf en het is best klein. De standaard Siemens oplader is hetzelfde als die men krijgt bij andere Siemens toestellen en werkt ook bij andere Siemens toestellen (x55 en x65).

Wat erg jammer is, dat er geen Nederlandse handleiding is, dat is natuurlijk een nadeel voor mensen die voor het eerst de Symbian gebruikersinterface gebruiken. Maar op internet kan men de Nederlandse versie downloaden en bekijken.

Plus- en minpunten Siemens SX1

  • Uniek uiterlijk
  • Bluetooth
  • Handsfree functie
  • Stereo output
  • FM radio
  • Gratis firmware updates
  • MMC hot swappable support
  • Accessoires
  • Geen stereo geluid via speaker
  • Geluid uit speaker zacht
  • Geen megapixel camera
  • Toetsenbord
  • Te weinig intern geheugen
  • Alleen MMC support
  • Geen verwisselbare frontjes
  • Geen themes support
  • Maximaal 1 minuut video opnemen

Wat zit er bij het toestel?

De doos van de SX1 is best groot, en alles zit er goed in. Het is ook heel erg goed toegankelijk. De headset hebben ze wel in een klein doosje gedaan maar zo erg is het niet.

Met de datakabel, kan men (snel) bestanden sturen vanaf de SX1 naar de PC of omgekeerd. Siemens heeft geen MMC kaart toegevoegd om de toestel niet duur te maken, de SX1 heeft zelf ongeveer 3 MB vrije geheugen voor de gebruiker zelf. De SX1 ondersteunt MMC, en die gaan tot 1 GB.

Uiterlijk

Wat de Siemens SX1 erg speciaal maakt, is het uiterlijk, namelijk de toetsen zitten aan de zijkant. In het begin is het wel even wennen om een SMS te typen, of een nummer in te toetsen. Maar Siemens heeft een spelletje genaamd Typegun op de SX1 gezet, en met die spel kan men zelf snel aan het toetsenbord wennen. Verder heeft de SX1 hotswappable support, dat betekend dat de toestel niet uit hoeft als er een MMC kaart erin of eruit moet. Het plaatsen van een MMC kaart is erg gemakkelijk. Namelijk aan de zijkant is er een klepje waar de MMC kaart erin kan. (Let op, een SD kaart werkt niet op de SX1)

De Siemens SX1 is 109 x 56 x 19 mm waardoor het hem niet zo groot maakt voor een smartphone. De SX1 ligt lekker in de hand en de toetsen zijn eenvoudig toegangbaar, maar bij bijvoorbeeld bij een SMS is het gemakkelijker om twee handen te gebruiken. Want dat gaat erg moeilijk met één hand.

Het toestel heeft geen verwisselbare covers, aan de ene kant is dat een nadeel, maar aan de andere kant ook weer niet. Want sommige mensen hebben al redelijk wat slijtage. Maar dat ligt ook aan hoe de SX1 gebruikt wordt. Maar aan de andere kant, is de toestel steviger doordat er geen verwisselbare covers gebruikt wordt. Gelukkig geeft Siemens twee jaar garantie voor de SX1.

De toetsen zijn wel van goede kwaliteit, men kan hebben dat de toetsen aan de zijkant bewegen, schrik niet want de toetsen werken dan nog wel en bijna iedereen heeft dat. De joystick is niet geschikt om ermee spellen te spelen, want het gaat erg pijn doen aan de duim en het is best glad.

De SX1 heeft de standaard series 60 toetsen, maar dan met andere icoontjes. Doordat de toetsen (dus niet de numerieke toetsen) vrij groot en onder het scherm zitten, is het gemakkelijk om met de toetsen om te gaan. Je kan alleen op het menu scherm komen door op de menu knop onder de joystick te drukken.

Aan de zijkant zijn er twee toetsen, ééntje is voor dat de camera functie snel aangaat, en het andere knopje is voor spraaklabels.

Verder ziet de SX1 van voren best leuk uit, maar wat erg jammer is, is dat er bij de numerieke toetsen een ander kleur is gebruikt dan de blauwe kleur aan de zijkant. Het was mooier geweest als hetzelfde was. Siemens heeft bij de SX1 heel veel aan de voorkant besteed, en erg weinig aan de achterkant. De achterkant is best kaal en dat is opzicht wel jammer.

Uithoudingsvermogen

Vele gebruikers zouden zonder na te denken dat de SX1 niet veel vermogen heeft om één week door te gaan. En dat klopt ook. Het is vrij normaal dat de SX1 dat heeft en zo erg is het ook weer niet. De SX1 houdt het ongeveer twee á drie dagen vol, maar als men intensief met programma's, spelletjes of MP3 of FM-radio functie zit te spelen, gaat die ongeveer één dag mee.

Het opladen duurt ongeveer twee á drie uur en doordat de SX1 (net als de Sendo X) boven in het scherm steeds de batterij en ontvangst ziet, geeft die dus dan aan wanneer die vol is.

Belkwaliteit

Als men de belkwaliteit van de SX1 met een Nokia vergelijkt, dan kan men horen dat de Nokia toch wat beter is. De SX1 gebruikt hetzelfde systeem als bij de voorgaande modellen. Dus wanneer men praat, hoort men de andere kant niet, pas wanneer men weer stil is, hoort men de andere kant. En daar moet Siemens verandering in brengen.

De handsfree functie en bellen met gebruik van de headset werkt daaraan tegen erg goed, geen problemen mee gehad.

Men kan het snelst bij het gespreksoverzicht (logboek) te komen door op de opneemknop te drukken. Het bevat drie tabbladen, namelijk gemiste oproepen, ontvangen oproepen en gebelde nummers. Alles staat gesorteerd onder elkaar. In het menu onder de icoon logboek kan men meer informatie vinden. Hier worden er meer punten weergegeven, zoals duur oproep, gesprekskosten en GPRS-teller. Alles hoort op zijn plaats en is makkelijk in te stellen. De manier waarop dit werkt is hetzelfde als bij de andere series 60 toestellen, bijvoorbeeld zoals de Nokia 6600 of Sendo X.

Natuurlijk heeft de SX1 ook callingfaces, daarmee voeg men een foto bij contacten bij iemand zijn naam. En wanneer deze persoon dan belt, ziet men zijn foto bijvoorbeeld.

De beltonen die bij de SX1 zijn, zijn 16-polyphonic, en de beltonen zijn hetzelfde als die van de Siemens SL55. WAV als een beltoon ondersteund de SX1 ook, maar jammer genoeg MP3 niet. Beltonen op een MMC kaart zetten is ook geen probleem, de kaart werkt ook niet langzaam.

De trilfunctie werkt perfect, het toestel trilt voordat de beltoon te horen is.

Beeldscherm

Het scherm van de SX1 is ongeveer hetzelfde als een Nokia 6600, alleen de helderheid is alleen wat minder. Verder is het scherm erg goed en het heeft 65.536 kleuren. De metingen zijn, net als bij de Sendo X, 176 x 220 pixels. Voor het scherm wordt het systeem TFT gebruikt.

Tijdens zonnige condities is het scherm niet echt goed af te lezen. Als men de sx1 schuin houd, dan kan men nog net iets van lezen.

Het scherm schakelt zich niet uit wanneer men belt, en dat is jammer want dat kon batterij tijd besparen, net zoals bij andere Symbian series 60 toestellen is de screensaver in de vorm van een klok (andere screensavers kiezen kan ook) amper afleesbaar wanneer het licht van het scherm niet aangeschakeld is. Tijdens de warme dagen en een telefoongesprek valt het wel mee met de het feit het scherm nat wordt van het oor.

Wat de Siemens SX1 heeft, en ook de Sendo X, is dat boven aan het scherm een plek heeft met paar icoontjes. Zoals de batterij, Bluetooth, infrarood, berichten en ontvangst van het belsignaal. Ook is dat te zien tijdens het spelen van een spel of bij een programma.

Menu

De Siemens SX1 gebruikt het Symbian OS 6.1 besturingssysteem met als gebruikersinterface Series 60 1.2.2. Siemens heeft de vorm, de icoontjes en de kleuren veranderd. Siemens heeft het dit erg mooi gemaakt. Er zijn vier themes, ‘blue sky' (blauw en gele kleuren), ‘beach' (groene kleuren), ‘city' (zilver met licht blauw) en ‘magenta' (zilver met rood/roze achtig). Enige nadeel wat gevonden is, is dat er geen ‘theme support' is.

Helaas geen functionaliteit als een Now! scherm op het begin scherm of ander mogelijkheden op het startscherm zoals bij de Sendo X, waar die standaard op zit. Maar er is wel een programma dat identiek is als de Now! scherm bij de Sendo X. Wel vind men net zoals in alle andere toestellen met een Series 60 gebruikersinterface de mogelijkheid tot openen van de taakmanager via de menutoets een aantal seconden vast te houden. Deze taakmanager kan men gebruiken om snel van het ene naar het andere opstaande programma te klikken of om programma`s via de "c" toets snel af te sluiten.

Wanneer men het menu zelf wil opstarten moet men op de menuknop drukken. In het menu vindt men een groot aantal icoons in roosterweergave waarachter een groot aantal programma`s zitten. De manier waarop dit icons zijn ingedeeld is anders dan bij de Nokia's of Sendo X. Het is mogelijk om de volgorde en mappen waarin diverse programma`s staan aan te passen. Lijstweergave ondersteuning is er ook. Het menu scherm is vrij eenvoudig en alles is snel te vinden.

Telefoonboek

Telefoonboek heet bij de SX1 Contacten, naar Contacten komen kan door op de joystick drukken, naar beneden gaan met de joystick of door op het menu knop drukken en dan optie Contacten kiezen. Wat erg raar is bij de SX1 is dat als men de voornaam en achternaam intypt, dat het zo eruit ziet in contacten: eerst achternaam en dan voornaam. Dat kan men oplossen door bij voornaam de achternaam te typen, en achternaam de voornaam.

Groepen ondersteund de SX1 ook en bij elke contact kan men een foto toevoegen, zodat die foto zichtbaar is als die persoon belt. Wel hebben ze dat klein gemaakt, maar echt een nadeel is het ook niet. Er zijn ook programma's die dat dan groot laten zien.

Per contactpersoon kan men standaard een redelijk aantal punten met data toevoegen: Voornaam, Achternaam, Bedrijf, Functie, Telefoonnummer, Mobiele nummer, Faxnummer, Emailadres. Mocht men dan meer data willen toevoegen dan kan dit via "gegevens toevoegen" en kan men diverse extra`s gegevens toevoegen zoals: Telefoonnummers, Mobiele nummers, Fax nummers, Adressen, Emailadressen, URL`s, de verjaardag van een contactpersoon en een notitie.

Messaging

De SX1 ondersteund bij messaging: MMS, SMS, Picture Messaging, Email via POP3, SMTP en IMAP4 Servers. Bij het menu Berichten vindt men dan: ‘nieuw bericht', ‘inbox', ‘mijn mappen', ‘mailbox', ‘ontwerpen', ‘verzonden', ‘outbox' en ‘rapporten'.

Instant mail ondersteund de SX1 niet dus opvragen van mail moet steeds opnieuw. In de volgende serie smarpthones zal heel waarschijnlijk wel een optie voor RIM Blackberry of Push mail, de officiële naam voor instant email opgenomen worden. Bijvoorbeeld bij de Sony Ericsson P910i.

Het functie SMS is hetzelfde als bij andere series 60 toestellen. De instellingen zijn zoals ook bij de Nokia's, als men op # drukt dan kunt men kiezen voor hoofdletter, kleine letter, hoofdletter met T9 support, kleine lekker met T9 support. De * toets is voor de symbolen. De C toets is voor het verwijderen van die letter, en als men de C toets ingedrukt houdt dan wist die de hele SMS. Opslaan kan ook, en de SX1 slaat ze dan op bij ‘onderwerpen'. Nadat het bericht is verzonden kunt men het vinden onder de map ‘verzonden'. Verzenden van media is mogelijk, maar verzenden via bijvoorbeeld Realone Player kan ook.

Connectivity

Bij de SX1 is er geen map genaamd connectivity (waar de Nokia's dat wel hebben). Wat normaal bij de Nokia's onder het menu connectivity staat, staat het bij de SX1 onder instellingen.

De SX1 ondersteund infrarood, de infraroodpoort is boven aan geplaatst. Op de toestel zit ook een modem die gebruikt kan worden voor een draadloze inbel- of GPRS verbinding tussen een laptop en een netwerk, verbinding is alleen mogelijk via infrarood. Natuurlijk heeft de SX1 ook Bluetooth en het werkt perfect. Tijdens het sturen of ontvangen, van bestanden, van allerlei toestellen, of pc zijn er geen problemen opgedoken.

Geheugen

Het totale geheugen van de SX1 is 16 MB SDRAM, maar er is ongeveer 3 MB vrije geheugen voor de gebruiker zelf. Wat natuurlijk erg jammer is, maar gelukkig is er nog de MMC kaart.

Naast het interne geheugen kan is er ook een plaats voor een MMC kaart. MMC kaarten kunnen tot 1 GB en de kaarten worden met de dag mee goedkoper. Let goed op dat als de MMC voor het eerst wordt geplaatst, deze dan geformatteerd wordt door de SX1 zelf. SD kaarten ondersteunt de SX1 niet.

Het plaatsen van een MMC kaart gaat erg eenvoudig, aan de zijkant van de SX1 is er een klepje en daar gaat de MMC kaart erin.

Wilt men de MMC kaart weer eruit halen, moet men eerst naar menu, extra, geheugen, opties, Geheugen kaart verwisselen en dan pas mag de MMC eruit. Als men dat niet doet kan de MMC kaart beschadigen. De SX1 hoeft niet uit tijdens de procedure.

Nadat de MMC kaart geplaatst is, wordt de SX1 voor circa 3 seconden erg langzaam. Dat komt omdat de SX1 alles weer moet laden uit de MMC kaart.

Camera

De camera is een 0.3 mega pixel VGA camera en slaat foto's op als 480 x 640 pixels. Als men zijwaarts een foto neemt, maakt die foto's met 640 x 480 pixels resolutie. De camera is erg scherp en erg goed in licht, maar in het donker is die niet echt goed. Bij Nokia is er een nachtmodus functie en die kan men zelf inschakelen, maar de SX1 doet dat zelf. Vanaf firmware 12 heeft Siemens zichtbaar er neergezet hoeveel keer men zoomt en of de nachtmodus functie aangaat. De software van de camera is erg goed en start ook snel op.

Bij de camera kan men kiezen uit Standaard, Miniatuur en Volledige Scherm. Bij volledig scherm maakt die foto's van 480 x 640 en gebruikt het volledige scherm wat natuurlijk erg handig is. Zoomen kan bij de SX1 tot 5 keer. Bij instellingen kunt men kiezen uit Kwaliteit Afbeeldingen (hoog, normaal, laag), Standaard Naam Afbeelding en Gebruikt Geheugen (intern of MMC). Het vastleggen van foto's kan via de joystick, door daar op te drukken, of naar opties en dan vastleggen, of op de zijkant op de foto knopje te drukken. Door op naar voren te drukken met de joystick, zoomt men in en naar achteren zoomt men uit

Natuurlijk heeft de SX1 ook een videofunctie, PacketVideo heeft deze voor de SX1 gemaakt. Het is goede software, maar wat erg jammer is dat de maximale opneemtijd met geluid 1 minuut is. Maar er is gelukkig nog andere video opneemsoftware die te vinden is op het internet. Het videoformaat is 3gp, net zoals bij de Nokia. Er is geen zoom functie en ook geen nachtmodus functie bij de SX1.

Opnemen kan als 176 x 144 pixels en 128 x 96 pixels. In beeld is er in het midden een soort vierkant, zodat zichtbaar is wat het midden is, en natuurlijk ziet men REC staan op het scherm als er wordt opgenomen, een microfoon logo, en HIGH of MEDIUM. Bij de record settings staat er: record quality (high of standard), audio (on/off), clip store (phone memory/ memory card). Bij playback settings staat er: Volume, Repeat clip (on/off) Full screen (automatic/Numeric Keys). Bij clip info settings: Title, Author, Copyright, Rating, en Description. Bij advanced settings: Overkay Viewfinder (on/off), Clip Name, Max File Size (Maximum/Default (95 KB)

Afspelen van een video kan door packetvideo zelf. Een video kan ook worden bekeken in de RealOne speler. Het werkt vrij simpel. Met deze video speler zal het in de toekomst mogelijk zijn om TV te kijken op het toestel via een streaming verbinding.

Versturen van foto`s en video`s gaat vrij simpel via MMS, Bluetooth, email, infrarood en de meegeleverde datakabel en software.

Aanwezige programma's

De aanwezige programma's op de SX1 zitten standaard op Series 60. Dit zijn onder andere een agenda, takenlijst, een profielprogramma (waar mee vijf vooraf ingestelde profielen gewijzigd kunnen worden), favorietenprogramma (om de rechter soft-key en daaronder de favorieten aan te passen), notities/kladblok, omrekenfunctie, rekenmachine, opname-eenheid of voicememo (1 minuut opneemlengte en bestanden met een AMR formaat, die gebruikt kunnen worden als beltoon), alarmklok, informatieprogramma over het geheugen, de standaard voice command functie, die gebruikt kan worden voor diverse functies binnen het toestel. Ook is er nu in dit toestel een volledige file manager geïntegreerd, die het mogelijk maakt diverse mappen te bekijken en diverse bestanden over te zetten.

Onder het menu Organiser kan men vinden: Agenda, Taak, Today, Notities, Voicememo, Rekenmachine, Omrekenen, Synchroniseren. De agenda werkt erg goed, het is een eenvoudig programma. Hetzelfde geld ook voor Taak, Notities en Voice memo. Today scherm is overbodig, men kan daar zien wat men vandaag moet doen.

Onder het menu Muziek kan men vinden: Radio: Stereo FM-Radio (87,5 - 108 MHz), 6 stations kunnen worden opgeslagen met een Frequency range van 20 Hz - 20 kHz. De headset moet wel aangesloten zijn, want anders werkt de FM-radio functie niet doordat de ontvanger in de headset zit. De afspelen kan ook via de luidspreker van de SX1. Omdat de toetsen van de SX1 aan de zijkant zitten, is het heel makkelijk de radio bedienen.

MP3 Speler: Werkt niet goed, men kan problemen hebben dat die bij één liedje stopt, of dat het programma vastloopt. Bediening is daaraan tegen erg gemakkelijk, het heeft de stijl als bij de functie Radio, men kan ook andere skins gebruiken maar het plaatsen van de skin is niet voor iedereen even eenvoudig.

Beltonen: Als men hierop klikt, start de SX1 internet op en gaat men direct naar een beltoon download site.

Onder het menu extra kan men vinden: Bestands beheer: is een file manager, maar laat niet alle mappen zien. Men kan beter hiervoor een ander programma gebruiken. Bijvoorbeeld: ‘FExplorer' die gratis te downloaden is.
Geheugen: daar kan men allerlei informatie vinden over uw MMC: Naam, Capaciteit, Gebruikt en Vrij. Java: Daar staan de geïnstalleerde Java programma's. Met dit programma kan men de Java toepassingen verwijderen.
Wekker: spreekt voor zich. Wereld klok: Daar ziet men de tijden van allerlei verschillende landen en steden. Men kan de steden en landen veranderen. De SX1 verandert dan automatisch de tijd aan de gekozen land. Favorieten: Sneltoetsen programma.

Onder het menu Camera kan men vinden: Foto: programma om foto's te nemen. Afbeeldingen: het bekijken en bewerken van afbeeldingen. Video: video opneem software. RealOne player: Een media speler. Hiermee kunt men alleen de daarvoor geschikte media bestanden afspelen (.rm enz). Image fun: Net als de Sendo X heeft ook de SX1 image fun, is een programma waarmee men de afbeeldingen kunt bewerken, door onder anderen een grappige tekst erbij te voegen.

Games

Standaard op de SX1 zitten drie spellen, dat zijn: Sitris, Typegun en Mozzies. Sitris: Tetris kloon met Bluetooth support die ervoor zorgt om tegen andere SX1 gebruikers te spelen. Maar er is ook een functie chatten in het programma. Daarmee kan men chatten met andere SX1 gebruikers via Bluetooth. Typegun: Toetsenbord training. Mozzies: Is gekozen als ‘Best Mobile Phone Game 2003' en hij verdient het ook. Het is een spel waarmee de camera actief is, dan ziet men de omgeving en ook allemaal muggen, het doel is om op de muggen te schieten.

Extra's

Waar Siemens een pluspunt verdient is door een USB datakabel toe te voegen en nieuwe firmwares te maken die gratis te downloaden zijn. Want bij elke firmware wordt iets verbeterd. Als men kijkt naar een SX1 met een firmware 5 en naar een SX1 met firmware 12 dan ziet men een duidelijk groot verschil in vastlopers en snelheid. De firmwares zijn te vinden op www.siemens-mobile.com en men moet wel de juiste versie downloaden. Pas op, er zijn ook illegale firmwares op het internet te vinden, NieuweMobiel.nl raadt u aan om die niet te installeren.

Conclusie

Ook Siemens is het heel goed gelukt om een Smartphone te maken, geen enkele telefoon is perfect. Het is erg jammer dat er geen stereo geluid via speaker komt en dat het geluid zacht is. Het interne geheugen is ook jammer genoeg erg weinig.

Er zijn dus meer minpunten dan pluspunten. Want, het is heel jammer dat er niet zo een harde geluid via de speaker uitkomt, en dat het, net als de Sendo X, geen twee speakers heeft. De camera is erg goed, maar geen megapixel camera. Wie veel sms't, kan beter een telefoon met een normale toetsenbord kopen. Want smsen met de SX1 gaat niet zo snel.

Er zit geen MMC kaart in het pakket van de SX1, en de SX1 heeft maar 4 mb intern geheugen voor de gebruiker zelf, en dat is erg weinig. Wie een SD kaart heeft, onder anderen door een digitale camera, werkt niet met de SX1, dus moet men weer zoveel euro geven voor een MMC kaart. Het opnemen kan maar, met geluid, maar 1 minuut filmen, misschien lossen ze dat op in een nieuwe firmware, dus iets filmen die langer duurt dan 2 minuten, moet dan weer in stukjes

Maar wie een telefoon wilt, die een MP3 speler/FM radio heeft en graag leuke dingen op zijn telefoon wilt doen. Is de SX1 daarvoor geschikt. Er is geen equalizer voor de MP3 speler of FM radio, maar de kwaliteit is toch nog erg goed.


Vermelde toestellen

Vragen en antwoorden over deze Siemens SX1 review