Samsung Galaxy S8 review


Camera

In feite is de S8 uitgerust met dezelfde camera als zijn voorganger. Dat is een 12 megapixel met Dual Pixel waarvan de kracht al bleek op de S7. De interface is wel wat opgeschoond en gemoderniseerd. De camera start erg snel op en ook een foto schieten gebeurt in een mum van tijd. Wanneer de camera voor het eerst opstart krijg je een aantal tips maar dan nog zal je alle functionaliteit even moeten uitvogelen. Door van links naar rechts te vegen verschijnt een menu met opnamestanden zoals prof, panorama en hyperlapse. Een veeg in de nadere richting opent een menu met effecten zoals filters, stickers en maskers.

Naast het opnamevenster zijn knoppen voor de selfiecamera, HDR, flitser en instellingen zichtbaar. De toets voor de selfiecamera is nogal moeilijk te bereiken met één hand maar deze kan ook geopend worden door omhoog of omlaag te vegen. De HDR-functie kan op automatisch ingesteld worden.

Er is geen aparte interface voor de video-opname. Zodra je op de knop drukt begint hij gelijk met opnemen. Dit maakt het iets lastiger om het beeld goed te framen maar je hoeft niet te zoeken naar functies en kunt tijdens het filmen ook een snel fotootje schieten. In de videogroottes UHD, QHD, en FHD (60 fps) zijn HDR, effecten en AF-tracking niet beschikbaar.

De selfiecamera is wel vergroot van 5 naar een 8 megapixel exemplaar. De camera beschikt tevens over autofocus maar niet over beeldstabilisatie. Natuurlijk heb je de mogelijkheid om filters voor huidskleur, spotlight, slank gezicht, grote ogen en vormcorrectie toe te passen.

Om alle megapixels van de sensor te gebruiken moet je foto's nemen in 4:3 formaat. Bij het bekijken ervan op het scherm van de S8 heb je dus niet echt baat bij het formaat van het scherm. Foto's kunnen tegelijkertijd in JPG en RAW worden opgeslagen.

In de interface van de camera is ook een knop voor Bixby zichtbaar. Hiermee wordt Bixby Vision geopend. Dit is een soort scanner waarmee objecten geïdentificeerd kunnen worden. Met Bixby Vision zou je onder andere moeten kunnen zoeken naar vergelijkbare afbeeldingen. De gevonden plaatjes zijn afkomstig van Pinterest en veel nuttigs kun je er dus niet mee want er zijn geen shopping-opties. De resultaten zijn bovendien bizar slecht. Boekcovers, parfum, deodorant en zonnecrème worden geen van allen herkend als zodanig. Een horloge, zonnebril en computermuis kan de software nog wel ontwaren maar model of merk blijkt al een stuk lastiger.

Samsung Galaxy S8 camera samples
Klik hierboven voor meer foto's geschoten door de Samsung Galaxy S8

Voor informatie over monumenten en plaatsen wordt gebruik gemaakt van Foursquare. Ook niet direct de meest uitgebreide bron. Het herkennen van wijnflessen is vooralsnog de grote kracht van Bixby Vision. Met behulp van de de data van de Vinino app kun je vervolgens meer te weten komen over wijnjaar, gerechten die erbij passen en classificatie. Het detecteren van tekst in documenten en visitekaartjes gaat redelijk. In het laatste geval kunnen de gegevens ook direct opgeslagen worden in de contactenlijst.


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S8
Maandelijks Eenmalig Minuten Data      
Tele2 € 32,00 € 0,00 100 2000 MB 4G+ Tip
hollandsnieuwe € 33,00 € 0,00 1000 1000 MB 4G Bekijk
Telfort € 41,50 € 0,00 300 3000 MB 4G Bekijk
Simyo € 20,00 € 0,00 300 4000 MB 4G Bekijk
Vodafone € 43,00 € 0,00 300 2000 MB   Bekijk
T-Mobile € 34,00 € 0,00 onbeperkt 1000 MB   Bekijk
KPN € 45,00 € 0,00 onbeperkt 2000 MB   Bekijk
Tele2 € 31,00 € 0,00 100 2000 MB 4G+ Bekijk

Toon nog meer aanbiedingen van de Samsung Galaxy S8 met abonnement


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel