Samsung Galaxy S8 review


Ontwerp

De S8 komt uit op een screen-to-body ratio van 84,8% en dat is een indrukwekkend percentage. Je hebt meer een scherm dan een telefoon in handen. Boven het scherm is zelfs geen plaats meer voor een logo van Samsung. Wel zitten aan weerszijden van de oorluidspreker natuurlijk nog de selfiecamera, een aantal sensoren en een notificatielichtje. Samsung wekt in zijn promotiemateriaal graag de indruk dat aan weerszijden van het scherm helemaal geen rand meer zichtbaar is maar dat is toch niet echt het geval. Al is het wel een dunne rand. Zeker omdat het metaal van de zijkant nauwelijks uitsteekt. Door al dat schermoppervlak heb je wel het gevoel dat je extra voorzichtig moet doen met het toestel en misschien zelfs niet zonder hoesje kan.

Samsung Galaxy S8 voorkant
Iris-scanner voor extra beveiliging
Speciale knop om Bixby aan te roepen
Immens Infinity Display geeft bijzondere kijkervaring

Ons testexemplaar was uitgevoerd in Midnight Black. Dit geeft hem een strakke en wat geheimzinnige uitstraling maar tegelijkertijd is het ook een stuk minder duidelijk zichtbaar dat de S8 een metalen body heeft. Door de glossy afwerking lijkt het een beetje alsof het toestel van plastic is en gaat de industriële uitstraling deels verloren.

Samsung Galaxy S8 achterkant
Nieuwe plek vingerafdrukscanner
Vrijwel zelfde 12 megapixel Dual Pixel-camera maar steekt ditmaal niet uit
Handige USB C-poort met snellaadfunctie

Bovenop het toestel zit de sleuf voor de SIM-kaart waarin ook plaats is voor een microSD-kaart. Inmiddels heeft ook Samsung de overstap gemaakt naar USB-C. De poort daarvoor vinden we onderaan het toestel met aan weerszijden de poort voor de headset-jack en de luidspreker. Niet de meest ideale plek maar altijd nog beter dan aan de achterkant.

Samsung Galaxy S8 met de LG G6
De LG G6 samen met de Galaxy S8

De powerknop zit rechts op het toestel op een prettig te bedienen plek iets boven het midden. Links op het toestel zitten nog een tweetal knoppen. De bovenste is voor het volume en enigszins lastig te bereiken. Er vlak onder zit een knop specifiek voor Bixby; Samsung's nieuwe persoonlijke assistent. Als je niet goed oplet activeer je dat dus terwijl je het volume lager wilt zetten. Aangezien de fysieke homeknop plaats heeft moeten maken voor het grotere scherm moest de in die knop verwerkte vingerafdrukscanner verhuizen naar de achterkant van het toestel. Daar is hij geplaatst naast de cameralens. De camera zelf steekt niet meer uit en dus kan het toestel plat op tafel liggen.

LG G6 en Samsung Galaxy S8
Erg veel verschil qua formaat zit er niet tussen de G6 en S8

Helemaal aan de bovenkant van ons testtoestel zat tussen het glas en de metalen rand een dunne spleet waar stof en vuil in verzameld wordt. Aan de onderkant is dit niet het geval maar aan de achterkant weer wel. Het is een beetje slordig voor een high-end toestel in deze prijsklasse. Het mag voor zich spreken dat de achterkant nogal een magneet is voor vingerafdrukken. Ook is hij niet echt krasbestendig; ons testexemplaar beschikte al over aardig wat gebruiksschade. De S8 voelt verder solide aan en ligt door zijn wat smallere figuur en afgeronde hoeken en zijkanten prettig in de hand. Al dat gladde metaal en glas biedt alleen niet echt veel grip.


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S8
Maandelijks Eenmalig Minuten Data      
Tele2 € 32,00 € 0,00 100 2000 MB 4G+ Tip
hollandsnieuwe € 33,00 € 0,00 1000 1000 MB 4G Bekijk
T-Mobile € 34,50 € 0,00 onbeperkt 1000 MB   Bekijk
Telfort € 39,50 € 0,00 300 3000 MB 4G Bekijk
Vodafone € 43,00 € 0,00 300 2000 MB   Bekijk
Simyo € 20,00 € 0,00 300 4000 MB 4G Bekijk
KPN € 45,00 € 0,00 onbeperkt 2000 MB   Bekijk
Tele2 € 31,00 € 0,00 100 2000 MB 4G+ Bekijk

Toon nog meer aanbiedingen van de Samsung Galaxy S8 met abonnement


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel