Samsung Galaxy S23

Nog niet aangekondigd

Voeg jouw review toeHelp anderen en maak zelf kans op € 50

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


De Samsung Galaxy S23 in het nieuws

S23 Universeice

Hoesje bevestigt nieuwe camera-layout Samsung Galaxy S23

Geruchten ·

Er is een hoesje opgedoken voor de nog onaangekondigde Samsung Galaxy S23. Deze laat zien dat Samsung's nieuwe vlaggenschip inderdaad een nieuwe camera-indeling krijgt.

Met de aankomende S23 neemt Samsung afscheid van de Contour Cut Camera. Dat is de verhoogde hoek waarop de camera's van de S21 en S22 geplaatst zijn. Een recent verschenen render toonde de Galaxy S23 waarbij de drie camera's los op de achterkant geplaatst zijn.

Purple case for Samsung Galaxy S23
Hoesje voor de aankomende S23

Een nu verschenen hoesje bevestigt het verdwijnen van de Contour Cut-stijl maar onduidelijk is nog even of de camera's ieder los geplaatst zijn of net als bij de Fold4 op een pil-vorm gegroepeerd zijn. Als eerdere geruchten kloppen dan zou het gaan om een 50+12+10MP camera setup.

Bora Purple

De bron vermeldt er niet bij of we hier kijken naar een officieel hoesje van Samsung zelf. Als dat waar is lijkt er in ieder geval een paarse versie van de Galaxy S23 uit te komen. Ook de S22 was in het paars verkrijgbaar. Deze Bora Purple-uitvoering werd een half jaar na de introductie van de S22 aangekondigd.

Mocht je als S22-eigenaar dit nieuwe hoesje wel mooi vinden, weet dan dat deze vanwege de nieuwe camera-indeling niet gaat passen. Dat geeft accessoire-makers de kans om nieuwe producten aan de man te brengen.

(via)


Samsung S23 Render Onleaks Digit

Samsung Galaxy S23 en S23 Plus tonen nieuwe achterkant

Ook render van nauwelijks gewijzigde Galaxy S23 Ultra verschenen

Geruchten ·

De eerste renders van de Samsung Galaxy S23, S23 Plus en S23 Ultra zijn binnen. Daarop zien we dat de S23 en S23+ een vernieuwde achterkant krijgen. Bij de S23 Ultra gaat het om meer subtielere verschillen.

Onderstaande render zijn afkomstig van @onleaks die zijn materiaal ditmaal via Digit publiceert. Voor wat betreft de afbeeldingen van de S23 en S23+ lijken die erg op de bestaande S22 en S22+. Vooral de voorkant.

Samsung Galaxy S23 render
Render van de Samsung Galaxy S23

Anders wordt het aan de achterkant. Weg is de verhoging in de hoek waarop de camera's zitten. Samsung introduceerde deze Contour Cut Camera-stijl bij de S21 en hij kwam ook bij de S22 terug. Het gaf de smartphone-serie een kenmerkende smoel maar ook extra gewicht.

Wellicht was dit de reden waarom Samsung de Contour Cut Camera niet toepaste bij de Ultra. Door nu de afzonderlijke sensoren los van elkaar op de achterkant te plaatsen ogen de S23, S23+ en S23 Ultra meer op elkaar.

Samsung Galaxy S23 Plus render

Plaatjes van de S23+ verkocht @onleaks aan Smartprix. Veel verschillen die niet met die van de Galaxy S23. De bron verwacht dat het hier nog altijd om een 6.6 inch groot toestel gaat met achterop dus 3 verschillende camera's.

Samsung Galaxy S23 Plus render
Render toont de Galaxy S23 Plus in het zwart

Samsung Galaxy S23 Ultra render

Ook via Smartprix verschenen renders van de Galaxy S23 Ultra. Hier zijn de verschillen nog marginaler. Zo zijn de schermranden iets kleiner en de camera's iets groter. De bron merkt verder op dat het toestel iets minder rond is dan z'n voorganger.

Samsung Galaxy S23 Ultra render
En nog een render van de S23 Ultra

Het moge duidelijk zijn dat de S23-serie er niet één is van de grote veranderingen. Het merendeel van de specificaties zal hetzelfde zijn, op een nieuwe Qualcomm-processor na. We zijn daarom benieuwd welke argumenten Samsung geeft om haar nieuwe smartphones aan de man te brengen. Dat horen we waarschijnlijk rond februari 2023 maar het gonst ook van de geruchten dat de serie eerder dan verwacht wordt aangekondigd.

 • Tags:
 • galaxys23
 • onleaks
 • s23
 • s23plus
 • s23ultra
 • samsung

Galaxy S22 Series Mwc

Weinig verandering verwacht voor Samsung Galaxy S23-serie

Geruchten ·

Volgens de tweets van @IceUniverse belooft de Galaxy S23-serie een zeer kleine update te worden. Hij verwacht dat er naast een nieuwe chipset maar weinig veranderd. Het lijkt wat dat betreft wel wat op de strategie van aartsrivaal Apple.

Op Twitter beklaagt @IceUniverse zich al langer over de aankomende Galaxy S23, S23+ en S23 Ultra. Als insider ziet hij vaak telefoons ver voordat ze op de markt komen. Maar de S23-familie denkt hij eerder gezien te hebben. Ze verschilt namelijk weinig met de huidige S22-reeks.

Samsung Galaxy S22 series announced during MWC
Samsung lijkt de S22-serie in 2023 te hergebruiken

Vooral bij de S23 en S23 Plus denkt @IceUniverse dat Samsung de kantjes eraf loopt. Daar lijkt alleen een processorwissel in het vooruitschiet te liggen. De S23 Ultra komt er beter vanaf al blijft het marginaal. Daar wordt naast een nieuwe chipset ook een iets ander scherm en andere hoofdcamera verwacht.

Focus op foldables?

De reden waarom Samsung lijkt te kiezen voor een kleine update is onbekend. De strategie zagen we voorgaande jaren al wel vaker bij Samsung's grootste concurrent: Apple. Die lijkt niet altijd alles uit de kast te trekken bij nieuwe modellen. Zo verschilde de iPhone SE 2022 op de processor na ook niet met z'n voorganger.

Wat Samsung's exacte reden is blijft gissen. Feit is dat sinds het wegvallen van Huawei als concurrent is er ook weinig reden voor Samsung om sterk te innoveren. De groei van Xiaomi blijkt steken en de BBK-merken Oppo en Vivo zijn buiten China nog niet groot genoeg voor Samsung om als bedreiging te zien.

Het kan natuurlijk ook dat Samsung meer ziet in haar foldable-lijn en juist daar op inzet. Daar heeft een Samsung een voorsprong die voor concurrenten lastig lijkt in te halen.

(via)

 • Tags:
 • galaxys23
 • iceuniverse
 • s23
 • s23plus
 • s23ultra
 • samsung

Exynos 2200

Samsung Galaxy S23 mogelijk overal met Snapdragon-processor verkocht

Geruchten ·

Tot op heden verkocht Samsung haar Galaxy S-vlaggenschip in versies met een eigen Exynos-processor en Qualcomm's Snapdragon-processor. Afhankelijk van waar je je bevond in de wereld. Tot groot ongenoegen van sommigen want de Exynos-versie was doorgaans minder krachtig. Dat probleem lijkt opgelost vanaf de Galaxy S23.

Want volgens berichten van analist Ming-Chi Kuo krijgen alle versie van de aankomende Galaxy S23 een Qualcomm Snapdragon-processor. Vooral klanten in Europa kregen voorheen een versie met een Exynos-chip, maar die bleek uit benchmarks toch minder krachtig dan de Snapdragon-tegenhanger.

Samsung Exynos 2200 chipset
Exynos eruit, Snapdragon erin

Onduidelijk is echter of dat de echte reden is voor de strategieverandering. Wellicht speelt er meer achter de schermen. Zo is bekend dat Samsung voor Qualcomm de Snapdragon 8 Gen 1 maakt. Maar die blijkt in de praktijk gevoelig voor oververhitting en daarom stapte Qualcomm over van Samsung naar TSMC. De chip werd omgedoopt naar Snapdragon 8+ Gen 1 en blijkt in de praktijk beter te presteren, ondanks dat beiden op 4nm gebaseerd zijn.

Uitbesteden aan Qualcomm

Samsung kan haar Exynos-chipproductie minder makkelijk uitbesteden aan anderen en dus lijkt het voor de komende generatie Galaxy-telefoons inkopen bij Qualcomm te doen. Dat zal even pijn doen bij de ontwikkelaars van Exynos-chips maar het verschil met de Snapdragon-reeks lijkt komend jaar simpelweg te groot.

Of dit het einde betekent van de Exynos-processoren is nog maar de vraag. Tot voor kort werkte Samsung nog wel aan een Exynos 2300 maar onduidelijk is wat de huidige status is van dat project.

 • Tags:
 • galaxys23
 • s23
 • samsung
 • snapdragon

Video over de Samsung Galaxy S23

Nog lang niet officieel maar als hij er zo uitziet kijken we er nu al naar uit: de Samsung Galaxy S23 Ultra. Een render op basis van geruchten


Vragen en antwoorden over de Samsung S23