Panasonic VS6 review

Het heeft even geduurd voordat genoten kon worden van de nieuwe reeks Panasonic modellen, maar nu is één van de telgen uit de serie VS-modellen op de markt te verkrijgen.

Panasonic heeft namelijk een partner gevonden die speciale interesse had in het toestel. De VS6 is namelijk speciaal naar de markt gehaald door de The Phone House en wordt ook alleen door deze winkel en webshop gevoerd.

Het toestel is dan ook gevuld met The Phone House wallpapers en een The Phone House opstartlogo. Gelukkig geen thema's en andere data die men niet kan verwijderen zoals bij Vodafone Live!, T-mobile T-zones of I-mode modellen. De VS6 maakt verder deel uit van de al genoemde VS-serie, bestaande uit de VS2 (alleen verkrijgbaar in Rusland), VS3 (onder andere verkrijgbaar in België) en VS7 (alleen in andere landen door heel Europa te verkrijgen). Alle modellen hebben als ondergrond dezelfde functionaliteiten, menustructuur, bouwkwaliteiten, algemene functies en eigenschappen. De verschillen zitten in de kleuren van de modellen, de aanwezige camera (bij de VS2 en VS3 een 1.3 megapixel camera en bij de VS6 en VS7 een 2.0 megapixel camera met een hardware matige toets voor de macro modus), de mogelijkheid tot het verwijderen van covers (alleen op de VS3 en VS7), het aanwezig zijn van een flitser en een extern scherm (beide alleen VS7). Verder is alles gelijk aan de toestellen.

Tevens zijn er twee series op de Europese markt verkrijgbaar die directe afgeleiden zijn van de VS-serie (Visual Slim). Dit zijn de SA- en MX-serie. Beide series bevatten twee modellen (SA6, SA7, MX6 en MX7) en tonen aan dat Panasonic ook modellen kan realiseren met een verbeterde batterijtijd (Maxiumum Endurance MX-serie) en robuustheid (Outdoor SA-serie).

Alle genoemde producten op de VS2 en VS6 na, zijn tijdens 3GSM 2005 aan de wereld getoond. De VS2 en VS6 zagen afgelopen jaar het licht tijdens twee losse persintroducties, waarvan alleen de VS6 van belang is tijdens de review die exact over dit toestel zal gaan, maar een erg goed beeld zal geven over alle andere modellen, die dezelfde basis hebben.

· Het toestel zelf
· Oplader
· Batterij (830 mAh)
· Engelstalige handleiding

Plus- en minpunten Panasonic VS6

  • Schitterend beeldscherm
  • Mooi menu en interface
  • Camerakwaliteit
  • Bluetooth en infrarood
  • Uiterlijk
  • Automatisch te openen
  • Geen geheugenkaartslot
  • Grootte accessoirepakket
  • Geen cameracover
  • Videocamera matig
  • Aanwezige programma's
  • Geen internet browser
  • Geen extern scherm

Wat zit er bij het toestel?

Ook qua pakket verschillen de toestellen amper, want er is eigenlijk bijna niks in de doos te bekennen waarop er een verschil zou kunnen bestaan met een ander model. De VS6, hieronder zichtbaar naast de Nokia N91, krijgt alleen de volgende punten mee, dit omdat het toestel geen verschillenbare covers heeft anders was een speciale schroevendraaier wel meegeleverd:

Erg karig allemaal; geen headset, geen datakabel en geen synchronisatie software. De handleiding mag er verder dan wel wezen, maar die is in het Engels en niet in het Nederlands. Verder eigenlijk punten die opgemerkt kunnen worden. Het had allemaal wel wat uitgebreider gemogen.

Uiterlijk

Zoals al getoond ziet het toestel er naast de Nokia N91 zeker niet slecht uit. De kleurstelling met het rood, zilver en zwart is een goede mix gebleken. Naast rood is het toestel ook te krijgen in zwart, waarbij het zilveren onderdeel op de voorkant beter naar voren komt.

Het toestel doet het met een afmeting van 96 x 46 x 20 mm zeker niet slecht. Klapt men daarna het toestel automatisch open dan valt gelijk op dat de VS6 één van de grotere flip modellen is. Met een gewicht van 101 gram is het gelijk wel één van de lichtere modellen en dat voelt men ook. Het toestel voelt lekker aan in de hand en geeft nooit het gevoel te zwaar of te groot te zijn in de binnenzak van de jas.

Het toetsenbord van het toestel is groot en zeer overzichtelijk. Het is eenvoudig te gebruiken, maar de toetsen zijn niet het meest handige voor het spelen van games. Ze liggen niet echt boven het toetsenbord, maar zijn gelijk aan de omliggende ruimte. Daarnaast is de centrale 4-richtingstoets verzonken in het toetsenbord dat helpt ook niet echt. Wat wel gemeld moet worden is het feit dat alles netjes goed is afgewerkt en dat de toetsen goed aanvoelen.

Onder het scherm vindt men verder de toets voor de macro functie. Bij een aantal modellen is deze functie softwarematig ingebouwd. Bij de VS6 is een hardwarematige toets opgenomen onder het scherm die verder netjes zijn werk doet en geen obstructie is.

Loopt men nu het complete toestel langs dan valt gelijk op dat alles degelijk en netjes is uitgevoerd. Op de voorkant wordt het daarnaast gelijk duidelijk dat het toestel geen bescherming heeft voor de camera, wat jammer is! Verder is er een speciaal LED opgenomen worden voor het weergegeven van bepaalde functies in het toestel. Daarover later meer. Verder op de boven- en onderkant geen speciale onderdelen. Op de onderkant alleen een kleine LED die weergeeft dat de batterij opgeladen wordt.

Op de linker- en rechterzijkant vindt men wel een aantal toetsen. De linkerzijkant heeft de interfacepoort voor de datakabel en oplader. Op de rechterzijkant zijn de cameratoets, infraroodpoort en volumetoetsen geplaatst. Tenslotte vindt men op de achterkant van het toestel nog de speaker en de aansluiting voor de externe antenne.

Het openen van het toestel kan men op de normale wijze doen door handmatige de klep te verplaatsen. Tijdens het openen voelt men een soort obstructie die het mogelijk maakt het toestel half open te laten staan. Het toestel kan daarnaast automatisch geopend worden. Op de linker zijkant is daarvoor een speciale toets geplaatst. Door hier op te drukken zal door middel van een veersysteem het toestel geopend worden. In de video's van het toestel in het media archief ziet men exact hoe dit werkt. De link van het media archief vindt men bovenaan deze pagina.

Het automatisch openen gaat eenvoudig en zonder enige moeite. Het sluiten van het toestel gaat handmatig en is ook zonder enige moeite.

Het gehele uiterlijk en bouwkwaliteit van dit toestel is zeker niet slecht en absoluut een sterk punt van het toestel. Ook lijken de gebruikte materialen geen hoge mate van krasgevoeligheid te hebben. Het feit dat er geen bescherming voor de camera is, mag een klein smetje genoemd worden. Bij geen één van de huidige Panasonic modellen is er een dergelijke optie. Wellicht iets voor de toekomst.

Uithoudingsvermogen

De Panasonic VS6 bevat een 830 mAh batterij, die het normaliter een dag of vier uithoudt. Maakt men wat meer gesprekken, wordt er een video of foto geschoten en staat de Bluetooth constant aan, dan zal het tot een dag of drie worden gereduceerd. En dat is zeker niet slecht. De MX en SA hebben alleen een verbeterde batterij van 1660 mAh en kunnen hierdoor nog langer vooruit.

Het opladen van de batterij was rond de anderhalf uur en dat is netjes en klein nadeel is alleen dat het toestel zich totaal niet laat horen wanneer het bijna leeg is. Het is twee keer voorgekomen dat het toestel gewoon uit was en dat er niet eerder gehoord was dat het toestel leeg raakte.

Belkwaliteit

Tijdens het bellen en gebeld worden zijn vrijwel geen problemen ondervonden. Gesprekken komen goed door en ook inkomende gesprekken klinken goed. De kwaliteit is best redelijk tot goed, maar niet wat menig gebruiker gewend is van Nokia of Sony Ericsson. De gesprekken klinken wat schel en direct en wanneer de gebruiker al eerder gewerkt heeft met de genoemde merken dan zal dit gelijk opvallen.

In een rumoerige omgeving kan de luidspreker flink hard worden gezet zodat de gebruiker toch nog goed verstaanbaar is. Is dit nog niet genoeg, dan kan er eenvoudig worden overgeschakeld op handsfree functie, die niet uitblinkt, maar gewoon goed zijn werk doet. Eventuele eigen geluidsinstellingen kunnen worden bewaard in de profielen die eenvoudig en handig te gebruiken zijn.

Gespreksoverzichten zijn niet direct op te vragen in het hoofdmenu, idem aan de profielen. De bellijst vindt men namelijk onder contacten, vreemde plaats. Alle algemene opties zijn in het instellingen onderdeel geplaatst en daar kan men verder ook alleen de gespreksduur van de inkomende en uitgaande gesprekken opvragen. De complete gesprekkenlijst kan de gebruiker ook opvragen via de opneemtoets. Daar is alle informatie ook aangegeven.

Het toestel ondersteund tot 40-toons polyfone beltonen, die prima klinken en dat is te horen wanneer de meegeleverde de beltonen afgespeeld worden. Onder de 20 meegeleverde beltonen bevinden zich onder andere Sonic the Hedgedog beltonen en kunnen er MP3 beltonen worden ingesteld op het toestel. Deze kan men oversturen via de infraroodpoort of een Bluetooth verbinding.

Op dit toestel is een speciale LED geplaatst, die in vier verschillende kleuren een bepaalding taak kunnen weergeven. Hieronder zijn bijvoorbeeld het binnen komen van gesprekken, berichten of het laden en dichtklappen van het toestel. Tijdens of na één van de genoemde taken wordt een bepaalde verlichtingssoort getoond. Elke functie heeft namelijk een andere manier van knipperen en kan ook afhankelijk van de functie in één van de vier kleuren weergeven. Een erg leuke functie vooral doordat de LED gevormd is in een ring. Dat geeft net dat extra functionele aan het uiterlijk van het toestel.

Beeldscherm

Het scherm van deze serie Panasonic modellen is iets speciaals. Het zijn namelijk de eerste modellen op de Europese markt met 16.000.000 kleuren kleurschermen. Het verschil met een 262.144 kleuren schermen is niet direct zichtbaar, maar houdt men het Panasonic toestel naast een model met een dergelijk scherm dan is duidelijk zichtbaar dat er een bepaalde mate van helderheid en contrast verbetering is bij de VS6.

Het TMDT (Toshiba Matsushita Display Technology) scherm in de VS6 heeft enorme hoge helderheid met 300 candela/m2 die zorgt draagt voor het verbeteren van de helderheid met 50% en dat is ook goed zichtbaar.

Naast het enorme heldere scherm mag de resolutie van 240 x 320 pixels en de afmeting van het scherm er ook zijn. Hierop kan enorm veel worden weergegeven, dat verderop in de review duidelijk zal worden. De verdere instellingen van het scherm zijn ook netjes. De helderheid kan in vijf stappen worden ingedeeld en de uitschakeltijd van het scherm kan worden ingesteld.

Een klein puntje blijft het feit dat er geen extern scherm aanwezig in het toestel. Dat is eigenlijk niet meer van deze tijd. Voor het schieten van portret foto's is er alleen een spiegel aanwezig en voor het opnemen en ophangen van gesprekken is men afhankelijk van het in en uitschakelen van de actieve flipmodus. Een extern scherm zoals in de VS7 had beter geweest.

Menu

Aangaande het menu kan alleen maar met lof worden gesproken. Het ziet er gelikt uit met mooie iconen en het werkt erg snel.

Wanneer de flip geopend wordt ziet men als eerste de tijdsindicatie, ontvangststerkte, batterijstatus, al dan niet ingeschakelde Bluetooth, de datumindicatie en de providernaam. Verder zijn de achtergrond zichtbaar en de functies achter de soft keys en de centrale toets. Opent de gebruiker het menu dan worden negen iconen zichtbaar in een 3x3 raster. Deze iconen kan men wijzigen en veranderen in foto's genomen door het toestel of andere afbeeldingen die in het toestel opgeslagen worden.

In het toestel zijn drie thema's aanwezig. Toevoegen van thema's is niet mogelijk.

Telefoonboek

Het telefoonboek van de VS6 bestaat uit de standaard functionaliteit die men mag verwachten van een toestel van dit kaliber. Alle opties zijn aanwezig, zoals het verdelen van contacten onder groepen, het kopiëren van nummers tussen de SIM en het toestel, verzenden van contacten en ook het wijzigen van de sortering op voornaam of achternaam.

Per contactpersoon kan aardig wat informatie worden opgeslagen meer dan menig ander toestel, namelijk: Voornaam, Achternaam, Mobiel nummer, Nummer thuis, Nummer werk, E-mail mobiel, E-mail privé, E-mail werk, Verjaardag, Postadres, Notitie en de beltoon voor het inkomende gesprek en het inkomende bericht. Het is ook mogelijk om de kleur van de LED of een afbeelding in te stellen als een bepaald persoon belt. Vooral dat laatste heeft alleen zin wanneer men de actieve flip niet ingeschakeld heeft.

In totaal kan een gebruiker 500 nummers opslaan op het toestel, kunnen service nummers worden bekeken onder contacten en is het mogelijk speciale afbeeldingen toe te voegen aan een contactpersoon. Op de screenshots is goed te zien dat er een aantal standaard afbeeldingen worden meegeleverd die er erg goed uitzien en diverse mogelijkheden uitbeelden. Absoluut een leuk onderdeel van het toestel dat bij veel andere merken redelijk karig uitgewerkt is.

Messaging

Messaging is bij deze serie Panasonic modellen niet één van de hoogste prioriteiten. De gewenste functies zijn aanwezig, zoals SMS en MMS, maar ondersteuning voor EMS, e-mail en instant messaging is niet voorhanden maar daar wordt niet direct overgevallen.

SMS berichten kunnen verzonden worden aan meerdere personen tegelijk en men kan een aaneengeschakeld bericht versturen tot 1530 tekens. Ook is het mogelijk om het aantal berichten te tellen, die men verstuurd. Helaas worden er geen sjablonen meegeleverd in het toestel. Ingekomen berichten worden in een lijst getoond en de titel en afzender zullen scrollend getoond worden op het beeld.

Over MMS berichten kan niet anders dan gelijkwaardig worden gesproken. Het toestel verstuurd doodeenvoudig MMS berichten met video's, afbeeldingen, geluiden en andere data erin. Het toepassen van meerdere slides en andere opties is eenvoudig door te voeren.

In de instellingen kan men verder instellen of het toestel de berichten moeten openen wanneer de flip geopend wordt onafhankelijk van de gebruikte actieve flipmodus. Ook kan de kleur van de LED, de grootte van het lettertypeformaat en het afleverrapport ingesteld worden. Tevens kunnen in totaal 500 SMS berichten en 2 MB aan MMS berichten opgeslagen worden op het toestel.

Connectivity

Qua connectiviteit ook geen slecht woord over de Panasonic VS6, op één ding na. Alle mogelijke opties zijn aan boord op UMTS na, maar daarvoor moet naar volgend jaar worden gekeken. Panasonic heeft namelijk bekend gemaakt alleen nog maar 3G/UMTS toestellen te ontwerpen en te ontwikkelen volgend jaar.

De aanwezige Bluetooth werkt en verzend data op een juiste manier. Een klein smetje is een foutje in de software die het niet mogelijk maakt om de Bluetooth-naam van het toestel te wijzigen, deze is namelijk standaard op Panasonic VS7 ingesteld en is met geen manier te veranderen ook stelt men in het menu een andere naam in. Verder is het helaas niet mogelijk gebleken Java installatie bestanden (JAR of JAD) te versturen via Bluetooth. Een vreemde zaak was dat, omdat er geen datakabel meegeleverd wordt. De infraroodpoort heeft dit probleem ook, naast alle mogelijkheden die wel goed werkte.

Een punt van kritiek is het feit dat er geen software of datakabel meegeleverd wordt geleverd. Panasonic is al een dergelijk lastig merk met het verkrijgen van accessoires. Waarom dan toch geen datakabel meeleveren is dan de vraag, die helaas onbeantwoord moet blijven.

Geheugen

Standaard is in het toestel een geheugen aanwezig van 32 MB dat dynamisch is verdeeld over diverse applicaties en onderdelen in het toestel. 30 MB is bedoeld voor het totale toestel en 2 MB voor de MMS berichten.

Men kan de geheugenstatus van een groot aantal onderdelen overal opvragen in de betreffende programma's. In menig geval zal deze in procenten worden weergegeven, dat een keuze is van Panasonic en best gerechtvaardigd kan worden.

Wat enorm jammer is aan de VS6, is dat een externe geheugenkaartslot totaal ontbreekt. Ook de andere modellen in de serie hebben dit niet en dat is ronduit een misser vooral in de huidige markt.

Camera

Vele lovende woorden gesproken door huidige gebruikers van de VS6 doen vermoeden dat de 2.0 megapixel camera van een goede niveau is en dat is ook zo. De camera doet het zeker niet slecht. De topkwaliteit van een K750i of Nokia N90 wordt dan wel niet behaald, maar de camera mag er best wezen. Het is wellicht het beste te vergelijken met de Samsung D600 en overtreft die in sommige gevallen dan ook. De camera is gelijkwaardig aan de camera in de VS7, MX7 en SA7 op de gebruikte resolutie na voor het externe scherm.

De camera wordt gestart door de toets aan de rechterzijkant te selecteren of door de functie in het menu te kiezen. Vooral de laatste optie is nogal vreemd wanneer de flip nog gesloten is. Men krijgt geen waarschuwing dat de camera aanstaat. Als men de tweede keer op de toets klikt dan wordt de foto gemaakt en is één van de vijf sluitertonen hoorbaar (deze kan ook uitgeschakeld worden en dat maakt het nog lastiger met een gesloten flip een foto te maken).

De mogelijkheden van de camera zijn uitgebreid. Er worden zes resoluties meegeleverd in het toestel (1600 x 1200, 1280 x 960, 640 x 480, 320 x 240, 160 x 120 en 240 x 320 pixels), kan er gekozen worden uit drie kwaliteiten (Superfijn, fijn en normaal), is er een schemerstand, kan men continue 15 foto's nemen ook wel mutlishot genoemd, zijn er vier beeldeffecten (normaal, sepia, monochroom en negatief) en is er een zelfontspanner.

Een aardige functie is de mogelijkheid alles opties terug te zetten naar standaard en om snel te bekijken hoeveel bestanden nog kunnen worden geschoten per resolutie. Vooral dit laatste is nog niet eerder gezien in een ander model. De macro toets zit onder het scherm en kan men op elk moment instellen. De foto's die worden gemaakt door deze functie zijn redelijk tot goed. Erg dichtbij kunnen geen foto's worden genomen, maar op een afstand van 10 centimeters worden redelijk goede foto's gemaakt.

Tijdens het maken van een foto kan er verder worden 25x ingezoomd tot een kwaliteitsniveau dat best redelijk is, kan de helderheid worden ingesteld en kunnen alle opties hier genoemd worden bediend via het numerieke toetsenbord wat erg lijkt op de optie die Samsung biedt.

De video steekt net zoals bij de K750i een beetje schril af tegen de camera. De enige resoluties is 176 x 144 pixels en inzoomen of het wijzigen van de helderheid tijdens het opnemen is niet mogelijk. Verder is er wel de mogelijkheid tot het aanpassen van de opnametijd, het gebruiken van vier beeldeffecten, het instellen van een zelfontspanner en het checken van de beschikbare ruimte.

Nadat de video's en afbeeldingen zijn opgeslagen kan de gebruiker deze bekijken in een rooster of lijstweergave in het onderdeel Mijn items. Daar worden naast de afbeeldingen en video's ook de geluiden en tekstsjablonen opgeslagen en kan men de games beheren.

De afbeeldingen kunnen worden in het fotoalbum worden aangepast. Ze kunnen van afmeting worden veranderd, ze kunnen worden verzonden via Bluetooth of infraroodpoort en er kan bijvoorbeeld een frame aan worden toegevoegd. Helaas is het niet mogelijk om meerdere bestanden tegelijk te versturen. Ook het verwijderen van bestanden uit Mijn items kan alleen door alles in één keer te verwijderen of elke bestand apart. Een selectie van een aantal bestanden maken is helaas niet mogelijk.

Aangaande de camera kan worden geconcludeerd dat het zeker geen slechte camera is. Absoluut een goede camera die tegen de top aan zit. De videocamera valt wat tegen, ook de kwaliteit hiervan en doet afbreuk aan de gehele camera. Een hogere resolutie en een betere kwaliteit was op zijn plaats geweest, net zoals de mogelijkheden tot het versturen van meerdere bestanden in het fotoalbum. Vooral omdat er geen geheugenkaart of datakabel aanwezig is, mag dit is al een smet worden gezien op het gehele camera onderdeel.

Aanwezige programma's

Qua programma's blinkt de VS6 niet uit, maar doet ook niet tekort. Bijna alle punten die worden verwacht in een dergelijk toestel zijn aanwezig. Een stopwatch & timer, takenlijst, valuta converter of herinneringenlijst ontbreken en dat is enorm jammer.

De aanwezige agenda is meer een kalender waarin notities kunnen worden opgeslagen als is deze wel te synchroniseren. De kalender kan worden bekeken in maand, week en dagweergave en kan grote hoeveelheid informatie invoeren. In totaal zijn er 24 categorieën aanwezig waaruit gekozen kan worden. Het aantal notities dat opslagen kan worden in de kalender is 100 en dat is wat karig. Een groot aantal afspraken, verjaardagen en kleine notities of vakanties en de grens is bereikt.

De browser in het toestel is een simpele WAP browser. Er kunnen geen XHTML of internet pagina's mee worden geopend. Dat is voor personen die veel data willen downloaden of bepaalde pagina's willen bekijken wel een nadeel, verder doet de browser zijn werk naar behoren en ondersteunt het het WAP 2.0 protocol.

Het laatste onderdeel is Tools, waaronder alle overige meegeleverde programma's geplaatst zijn. Als gebruiker vindt men hier de alarmklok, die in totaal vijf verschillende tijden ingesteld kan worden, de voicememo, die opneemt in AMR formaat, de rekenmachine en het Vodafone SIM diensten onderdeel.

Games

Qua games is de VS6 niet rijkelijke bedeeld. Er worden namelijk maar twee games meegeleverd. De eerste game is een voetbal spel waar betere van te downloaden zijn. De tweede game is veel malen interessanter. Dit is namelijk Sega's Sonic The Hedgedog, die menig gebruiker nog gespeeld heeft op zijn of haar Sega speelcomputer een aantal jaren geleden. Nu speelt men het op een mobiele telefoon, met daarbij aantekent dat niet alle functie uit het oorspronkelijke spel ook werken in deze versie.

Conclusie

Aan het einde van de review wordt altijd een conclusie getrokken over wat er sterk en minder sterk is aan een toestel. Dat is bij de review van de VS6 natuurlijk niet anders.

Vooral het gemis van het geheugenkaartslot speelt een grote rol in de huidige markt. 32 MB is niet genoeg om een groot aantal MP3 bestanden op te slaan. Ook mag het accessoirepakket als matig worden bestempeld. Geen Nederlandse handleiding, geen headset, geen datakabel of software is een flinke misser.

Verder is het jammer dat er geen camera bescherming is en dat de videocamera niet zo goed als de fotocamera kan. Het steekt een beetje zwak tegen elkaar af. Ook het feit dat een stopwatch, timer, takenlijst, valuta converter of herinneringenlijst ontbreekt is ronduit jammer. De aanwezige browser verdient ook een update naar een standaard internet browser.

Het meest belangrijke wat naar voren komt zijn de voordelen. Het schitterende scherm is momenteel één van de beste die er maar te krijgen is in een toestel. Jammer dat ze bij dit model alleen geen extern scherm hebben geplaatst. De interface die door Panasonic is ontworpen ziet er nog goed en gelikt uit. Vooral met het zwarte thema laat het zien wat de kwaliteiten zijn.

De camerakwaliteiten mogen zeker als goed worden beschouwd. Het toestel heeft het netjes voor elkaar op dat vlak en kan met de beste van de markt mee. Ook is het erg fijn door het gemis van een datakabel dat Bluetooth en infarood aanwezig zijn in het toestel.

Als laatste mag het mooie en simpele uiterlijk niet onbesproken blijven. Het toestel ziet er gewoon goed uit en met het automatische openingsmechanisme ziet het er alleen nog maar leuker en mooier uit.

De VS6 is absoluut een toestel dat men niet direct naast zich neer moet leggen, wanneer men op zich is naar een flip model. In relatie tot andere modellen mist het wel een aantal essentiele functies, maar heeft men geen behoefte naar deze mogelijkheden neem dan eens een kijkje of dit model iets is. Zeker een model van deze tijd en een goede keuze.


Vermelde toestellen

Vragen en antwoorden over deze Panasonic VS6 review