Nokia Lumia 900

0 / 10 op basis van 1 review
Niet meer nieuw verkrijgbaar
Nokia Lumia 900 (RM-823)
Nokia Lumia 900 wit voorkant
Nokia Lumia 900 cyaan bovenkant
Nokia Lumia 900 cyaan voorkant
Nokia Lumia 900 cyaan onderkant
Nokia Lumia 900 cyaan zijkant rechterzijkant
Nokia Lumia 900 cyaan zijkant linkerzijkant
Nokia Lumia 900 cyaan achterkant
Nokia Lumia 900 cyaan voorkant rechterzijkant
Nokia Lumia 900 wit home screen
Nokia Lumia 900 cyaan voorkant linkerzijkant
Nokia Lumia 900 zwart voorkant

Vergelijkbaar met de Lumia 900 en wel verkrijgbaarReviews over de Nokia Lumia 900

1 review
5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews
€ 50 verdienen?

Iedere maand weer verloten we een waardebon van € 50 onder alle inzenders van een ervaring. Het enige wat je hoeft te doen is laten weten wat je van dit product vindt. Klik op de knop hierboven om te beginnen.


Voeg jouw review toeHelp anderen en maak zelf kans op € 50

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


“Nokia Lumia 900 review”

·

 • Veel waar voor je geld
 • Groot scherm
 • Unibody
 • Matige camera
 • Kan concurrentie niet echt bijbenen

Nokia Lumia 900 review: nokia Lumia 900 review Afgelopen week hadden we een Nokia Lumia 900 op zak. We hebben ermee geleefd, gebeld, geïnternet, spelletjes gespeeld, ... hij ging zelfs mee naar bed! Inmiddels hebben we een aardig oordeel over Nokia's topmodel draaiend onder Windows Phone 7. Want de high-end Nokia's die momenteel van de band rollen draaien allemaal onder het snel groeiende Windows Phone platform. Ondanks de snelle groei loopt het nog wel achter qua absolute getallen bij concurrenten zoals iOS van Apple en Android van Google.


Alle Nokia Lumia 900 reviews


De Nokia Lumia 900 in het nieuws

ts Jbl Nokia

Nokia en Harman gaan samen draadloze audio-apparatuur maken

Telecomnieuws ·

Harman kennen we vooral als het merk achter populaire namen als JBL, Harman Kardon en Infinity. Samen met Nokia gaat het bedrijf draadloze audio-apparatuur maken voor Nokia's Lumia-lijn.

Een eerste product is er ook al; de JBL PlayUp. Deze speaker werkt via Bluetooth samen met je Lumia. Toekomstige Windows Phone 8 Lumia's houdt je eenvoudig tegenaan deze PlayUp terwijl via NFC een handshake wordt uitgevoerd. Bestaande Lumia's zoals de Lumia 900 moeten handmatig gekoppeld worden en er is zelfs een 3,5 mm audio-jack ingang.

JBL PlayUp Portable Wireless Speaker for Nokia
De PlayUp Portable Wireless Speaker

De PlayUp is het eerste product als gevolg van deze nieuwe samenwerking en moet niet verward worden met de Nokia Play 360 Wireless Speaker die eerder uitkwam. Er volgen nog meer producten. De JBL PlayUp Portable Wireless Speaker for Nokia zal tegen het einde van dit jaar verkrijgbaar zijn. Prijzen zijn niet bekend gemaakt.

 • Tags:
 • harman
 • jbl
 • playup

ts Nokia Booth Mwc

Nokia verkoopt 4 miljoen Lumia-telefoons

Telecomnieuws ·

Nokia kwam vandaag met cijfers over het tweede kwartaal van 2012. Hieruit blijkt dat Nokia vorig kwartaal maar liefst 4 miljoen Lumia-smartphone verkocht, maar tegelijkertijd 826 miljoen euro operationeel verlies draaide.

De verkoop van Lumia-telefoons waaronder de 900 en 800 zit momenteel aan de 7 miljoen in totaal. Dat zijn mooie cijfers maar nog niet mooi genoeg om Nokia uit de problemen te helpen. Daarvoor heeft het toch écht het nieuwe Windows Phone 8 voor nodig. In aanloop daar naartoe vlakt de verkoop van Windows Phone 7.5 af, zoals verwacht en ondanks de belofte van updates.

Nokia directions
Nokia lijkt de weg omhoog weer te hebben gevonden

Toch vallen de cijfers mee want het aandeel Nokia staat flink in de plus op de aandelenbeurs. Dat zou te maken kunnen hebben dat de netto-omzet licht steeg van 7,4 miljard voor het eerste kwartaal naar 7,5 miljard euro dit kwartaal. Het aantal telefoons wat de Finse fabrikant wist te verkopen bedroeg 73 miljoen. De meeste daarvan werden in Europa verkocht.

 • Tags:
 • cijfers
 • lumia
 • nokia
 • verkopen

ts Wp8 Demo

“Eerste Windows Phone 8 van Nokia is Lumia 910”

Geruchten ·

Binnen Nokia's Remote Device Access programma is de nog onbekende Lumia 910 opgedoken. Dit Windows Phone model zou wel eens de eerste onder Windows Phone 8 kunnen zijn.

Microsoft kondigde Windows Phone 8 aan tijdens een speciaal event eind vorige maand. Dat Nokia met een Lumia-telefoon zou komen draaiend onder WP8 is geen geheim al ontbreken details. De vermelding van deze Nokia Lumia 910 is het eerste concrete bewijs.

Nokia Lumia 910 Windows Phone 8

Tijdens de presentatie van Windows Phone 8 werd ook een Nokia device gebruikt. Het betrof hier overduidelijk om een ontwikkelapparaat dat nooit op de markt zou komen. Van deze Lumia 910 mag verwacht worden dat hij aantrekkelijker en compacter is vormgegeven. Onder de specificaties mag verwacht worden op z'n minst een dual-core processor en een schermresolutie van minimaal 1280 bij 720 pixels. De Lumia 900 kent een schermdiagonaal van 4,3 inch, waarmee Nokia lijkt weg te geven dat het scherm van de Lumia 910 ook minimaal 4,3 inch is.

Eerder nog werd aangenomen dat de Lumia 910 de Europese uitvoering van de inmiddels verkrijgbare Lumia 900 zou zijn. Echter kondigde Nokia de eerst alleen in de VS leverbare 900 ook 'gewoon' aan als Nokia Lumia 900 waarmee aan dit gerucht een einde kwam.

 • Tags:
 • lumia 910
 • nokia
 • windows phone 8

ts Wp8 Demo

Microsoft geeft preview Windows Phone 8

Telecomnieuws ·

Tijdens de eerste Windows Phone Summit heeft Microsoft de nieuwste versie van Windows Phone aangekondigd; Windows Phone 8.

Windows Phone staat bekend vanwege z'n vloeiende bediening en de persoonlijke ervaring. De nieuwste versie van Windows Phone zal niet anders zijn. Wat Microsoft met Windows Phone 8 voornamelijk gedaan heeft is de toevoeging van nieuwe functies en diensten en de ondersteuning van meer hardware.

Windows Phone 8 scalable tiles
Tiles vergroten of verkleinen

Toch is er wel iets wat uit het oog springt. En dat is het vernieuwde startscherm. Windows Phone heeft de unieke mogelijkheid van tiles die je informatie geven en waarin foto's voorbij scrollen. Windows Phone 8 heeft dat ook, maar tiles zijn vanaf nu in grootte aan te passen. Een WP7 tile wordt door vieren gedeeld en de menu-knop verdwijnt. De ruimte die ontstaat komt ten goede van Live Tiles. Bovendien brengt Microsoft meerdere themakleuren zodat je je telefoon nog meer kunt personaliseren.

Meer hardware mogelijkheden

Waren wij nog wat teleurgesteld in de Lumia 900 qua hardware, daar gaat binnenkort verandering in komen. Zoals verwacht is er nu ondersteuning voor multi-core processors. Bovendien krijgt WP8 er twee extra schermresoluties bij. Zoals misschien bekend werkt WP momenteel alleen met een WVGA resolutie van 800 bij 480 pixels. Daar komen nu 720P en WXGA bij, oftewel 1280 x 720 en 1280 x 768 pixels. Een flinke vooruitgang dus. Ontwikkelaars lijken niet veel te hoeven doen om hun bestaande apps geschikt te maken voor de nieuwe resoluties. Aan een andere veel gehoorde klacht komt ook een einde; Windows Phone 8 krijgt ondersteuning voor microSD-geheugenkaarten. Je kunt straks dus eenvoudig zelf extra geheugen bijprikken.

Windows Phone 8 Nokia Maps

Nokia Maps en NFC

Microsoft stapt zoals verwacht af van Bing Maps en stapt over op Nokia Maps. Naast de naamswijziging krijgen klanten daarmee offline navigatie, turn-by-turn navigatie en de uitstekende kaarten van Navteq. Nokia Lumia-bezitters weten precies waar we het over hebben.

Windows Phone 8 NFC

Ook belangrijk is de nauwe integratie met NFC. Naast dat NFC gebruikt kan worden om content te delen, zodat webpagina's of contactinformatie, kan het ook gebruikt worden om betalingen te verrichten. We horen dit vaker en heeft er tot op heden niet toe geleid dat we massaal aan het mobiel betalen zijn. Microsoft denkt dit probleem opgelost te hebben. Gebruikers kunnen creditcards of andere betaalkaarten toevoegen. Ontwikkelaars kunnen apps schrijven die betalingen verrichten met die ingevoerde informatie. In-app purchasing bijvoorbeeld. Daarnaast moet het ook mogelijk zijn om andere klantenkaarten toe te voegen.

Beveiliging, Shared Core en IE10

Onder de motorkap zijn er ook volop veranderingen. Zo krijgen IT-beheerder meer mogelijkheden om Windows Phone's te beveiligen en om apps lokaal uit te rollen. Bovendien werkt Windows Phone 8 met dezelfde core als in Windows 8. Het gaat hier dus niet om dezelfde kernel. Het zorgt er wel voor dat ontwikkelaars die bekend zijn met Windows 8 zonder veel inspanningen hun bestaande apps kunnen porten naar en nieuwe apps kunnen schrijven voor Windows Phone 8. Bovendien is het makkelijker om Windows 8 apps te laten werken met Windows Phone 8 en andersom.

Ook nieuw is de internetbrowser-versie. IE10 ziet er haast hetzelfde uit als de huidige browser, maar maakt nu gebruik van een snellere javascript engine die tot 4 maal sneller is dan onder Mango. Volgens Microsoft is de performance zelfs beter dan Mobile Safari uit iOS 6 beta. Bovendien wordt er tot 2 maal meer HTML5 ondersteund en worden gebruikers gewaarschuwd zodra ze onveilige websites bezoeken.

Ontwikkelaars zullen blij worden van de nieuwe Native Code ondersteuning. Het betekent dat ze de volledige kracht van de telefoon kunnen gaan benutten in apps. Verwacht dus binnenkort flink wat krachtige games die de volledige performance van de telefoon benutten. Bovendien zal de Native Code ondersteuning het voor ontwikkelaars makkelijker maken om hun bestaande Android en iOS-apps te migreren naar Windows Phone.

Beschikbaarheid

Microsoft deed geen uitspraken over wanneer Windows Phone 8 beschikbaar zal zijn. Wel lijkt duidelijk dat bestaande Windows Phone-telefoons geen update krijgen naar versie 8. Bestaande Windows Phones krijgen wel een update naar Windows Phone 7.8 dat enkele functies van 8 meekrijgt. Wel krijgen oude Windows Phone gebruikers de Siri-achtige spraakbesturing.

 • Tags:
 • microsoft
 • windowsphone8

ts ts Noklum

Nokia geeft 100 dollar korting op Lumia 900 na softwareproblemen

Telefoonnieuws ·

De eerste zending van de Nokia Lumia 900 in de Verenigde Staten heeft te maken met een software-probleem, dat zorgt voor het uitvallen van de dataverbinding. Iedereen die al een Lumia 900 heeft, krijgt 100 dollar terug.

De actie geldt alleen voor klanten van de Amerikaanse operator AT&T, de eerste die de nieuwe Windows Phone van Nokia uitleverde aan klanten. De problemen met de dataverbinding hebben volgens de Finse fabrikant te maken met een softwarebug in het deel van de code dat het geheugen van het toestel toewijst. Dit is op te lossen middels een update, die naar verwachting op 16 april komt.

201257 nokia900

Alle klanten in de VS die een Lumia 900 kochten, krijgen via AT&T 100 dollar retour. Dat is een zeer ruimhartige regeling voor een softwareprobleem. Het toont aan hoeveel belang Nokia en Microsoft hechten aan het succes van het nieuw Windows Phone-paradepaardje. De Lumia 900 zal, met software-update en tegen de normale prijs, binnenkort ook in Nederland leverbaar zijn.

Bron: Theverge.com

 • Tags:
 • lumia 900
 • nokia

Beknopte specificaties van de Nokia Lumia 900

Afmetingen 127,8 x 68,5 x 11,5 mm
Gewicht 160 gram
Artikelcode RM-823
EAN codes 6438158478091, 6438158475991, 6438158472198, 6438158472181, 6438158468061, 6438158468054
Beeldscherm
Kleurenbeeldscherm 4.3 inch, AMOLED
Hardware
Camera 8 MP, Carl Zeiss camera
Processor 1.4 GHz, Qualcomm Snapdragon
Selfiecamera 1.3 MP
Geheugen
Intern geheugen 16 GB (Opslaggeheugen), 512 MB (Werkgeheugen (RAM))
Geheugenkaart-slot
Voeding
Batterij 1830 mAh
Gegevensnetwerk
4G (LTE)

Alle Nokia Lumia 900 specificaties


Video over de Nokia Lumia 900

Filmpje Nokia Lumia 900 met Windows Phone 7.8 lekt uit


Alternatieven van de Nokia Lumia 900

Scroll de tabel hieronder om meer te zien
Productafbeeldingen zijn op schaal
Nokia Lumia 900 (RM-823)
Doro 8031
Motorola Moto G (SM3754AE7T1)
 Huidig product  
Kleurenbeeldscherm4.3 inch, AMOLED4.5 inch4.5 inch, TFT
Camera8 MP, Carl Zeiss camera5 MP5 MP
Processor1.4 GHz, Qualcomm Snapdragon1.0 GHz, Qualcomm Snapdragon 210, quad core1.2 GHz, quad core
Selfiecamera1.3 MPVGA camera1.3 MP
Intern geheugen16 GB (Opslaggeheugen), 512 MB (Werkgeheugen (RAM))8 GB (Opslaggeheugen), 1 GB (Werkgeheugen (RAM))8 GB (Opslaggeheugen), 1 GB (Werkgeheugen (RAM))
Geheugenkaart-slot
Batterij1830 mAh2000 mAh, verwisselbaar2070 mAh
4G (LTE)

Volledige vergelijking Nokia Lumia 900 en deze alternatieven of vergelijk met andere modellen


Vragen en antwoorden over de Nokia 900