Motorola edge 40 Pro

Nog niet aangekondigd

Voeg jouw review toeHelp anderen en maak zelf kans op € 50

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


De Motorola edge 40 Pro in het nieuws

ts Moto edge 40 Pro Onleaks Mysmartprice

Productrenders van Motorola edge 40 Pro verschenen

Geruchten ·

We weten hoe de aankomende Motorola edge 40 Pro er uit komt te zien. Nog voordat hij is aangekondigd. Allemaal dankzij renders van @onleaks die verschenen bij MySmartPrice.

Het is niet voor het eerst dat we plaatjes van een onaangekondigde telefoon voorgeschoteld krijgen dankzij @onleaks. Ditmaal is het de Motorola edge 40 Pro die we vroegtijdig mogen bewonderen. De achterkant lijkt niet erg op die van diens voorganger de edge 30 Pro maar juist wel weer op die van de edge 30 Ultra. Dat zegt iets over welke richting Lenovo op wil met het ontwerp.

Motorola edge 40 Pro render by Onleaks in a greyish finish
De aankomende edge 40 Pro in het grijs

De bron van de plaatjes schrijft dat de Motorola edge 40 Pro een gebogen 6.67 inch groot scherm krijgt, een Snapdragon 8 Gen 2-processor en een 5000 mAh batterij. Achterop zien we een drievoudig camerasysteem met vermoedelijk een 50 + 50 + 12MP opstelling. Opvallend genoeg past Lenovo de meeste megapixels toe aan de voorkant; de selfiecamera krijgt een hoge 60MP sensor. Als de geruchten kloppen tenminste.

edge 40 Pro lancering

Het toestel zal niet overal als de Motorola edge 40 Pro uitgebracht worden. In sommige landen heet hij de Moto X40 Pro. Het gaat wel telkens om hetzelfde toestel. De lancering zal vermoedelijk ergens in december 2022 gebeuren, maar eerst wel alleen in China. De rest van de wereld volgt waarschijnlijk ergens in 2023.

  • Tags:
  • edge40pro
  • lenovo
  • motorola
  • onleaks

ts Motorola edge 30 Ultra Woman

“Motorola edge 40 Pro krijgt 125W-snellader”

Geruchten ·

Begin van 2023 wordt de nieuwe edge 40-serie van Motorola verwacht. Onderdeel van die serie wordt de edge 40 Pro en juist die dook onlangs op bij de Amerikaanse goedkeuringsinstantie FCC. En dat vertelt ons iets meer over hoe snel we de edge 40 Pro kunnen opladen.

Volgens het FCC-rapport blijkt de Motorola edge 40 Pro geleverd te worden met een 125W snellader. Nu hoeft dat niet te zeggen dat de edge 40 Pro ook met 125W opgeladen kan worden, maar het ligt wel voor de hand. Motorola is geen onbekende met dit hoge vermogen; ook de huidige edge 30 Ultra kan met 125W snel opgeladen worden.

People sitting in a park using the Motorola edge 30 Ultra to take a picture
Ook de Motorola edge 30 Ultra ondersteunt 125W snelladen

Het uitspitten van het FCC-rapport leert ons verder dat de edge 40 Pro draadloos opgeladen kan worden en ook draadloos stroom kan weggeven. Verwacht wordt dat het toestel aangedreven wordt door Qualcomm's nieuw aangekondigde Snapdragon 8 Gen 2. Dat maakt tegelijkertijd van de Motorola edge 40 Pro een zeer high-end toestel, maar dat zal al uit z'n naam duidelijk zijn geworden.

165Hz OLED-scherm

Ook in China onderging de 40 Pro al het certificeringsproces. Uit dat verslag kwam naar voren dat hij beschikt over een OLED-scherm met hoge 165Hz schermverversing. De meeste high-end smartphones draaien maximaal op 120Hz. Lenovo, het moederbedrijf van Motorola, kondigde de edge 30 Pro in februari van 2022 aan. Het ligt voor de hand dat een opvolger precies een jaar later aangekondigd wordt.

(via)

  • Tags:
  • 125w
  • edge40pro
  • lenovo
  • motorola

Vragen en antwoorden over de Motorola 40 Pro