Motorola RAZR V3 Special Edition Pink review

Een review van de Motorola V3 Special Edition Pink, het ultradunne en stijlvolle clamshell toestel in de lijn van de Motorola V-series.

Met dit speciale model mikt Motorola niet zozeer op functionaliteit en prijs, maar streeft men naar design en exclusiviteit. De sinds September 2004 verkrijgbare grijze Motorola V3 en sinds Januari verkrijgbare Special Edition Black zijn al langer bekend, maar nu is er ook de V3 Special Edition Pink. Absoluut een eyecatcher voor iedere persoon die zich wil onderscheiden qua schoonheid.

De V3 Special Edition Pink, ook wel RAZR (Razor) genoemd door het ultraplatte scheermesmodel, is qua features vergelijkbaar met de Motorola V600 maar tilt het heel wat hoger. De V3 Special Edition Pink is een alternatief op de strakke en modieuze Nokia 8800, welke eveneens een behuizing van titanium heeft. Dit toestel doet momenteel redelijk en heeft onder andere bewezen dat een toestel niet persé goedkoop of vol hoeft te zitten met features, maar design ook een goede sleutel tot succes kan zijn. Ook de Motorola V3 is hiermee erg speciaal, hoewel het toestel ook vooral met zijn tijd meegaat. Ingebouwd Bluetooth, een 260.000 kleurenscherm en een VGA-camera ontbreken niet.

Ten opzichte van de grijze, zwarte en nieuwe blauwe versie zijn er geen verschillen. Het toestel is op dezelfde manier uitgevoerd en bevat dezelfde specificaties en functies. De nieuwe features komen pas naar voren in de nieuwe V3i RAZR, de opvolger van de V3, die net pas is aangekondigd en ook in Nederland verkrijgbaar zal zijn in de komende maanden.

• Het toestel zelf
• Bureaulader
• Batterij (680 mAh)
• Companion CD met telefoonsoftware, beltonen en wallpapers
• miniUSB datakabel
• miniUSB adaptorplug
• Headset
• Frans- en Nederlandstalige handleiding
• Frans- en Nederlandstalige quickstart handleiding

Omdat lang niet iedere PC of notebook voorzien is van Bluetooth heeft Motorola er goed aan gedaan een datakabel mee te leveren, welke overigens uitgevoerd is in miniUSB en dus universeel is. Een slimme oplossing, want zo kan men de kabel ook voor andere apparaten gebruiken. Een minpunt van de accessoires is dat er een mono headset meegeleverd, en geen Bluetooth headset meegeleverd wat wellicht had gekund voor de behoorlijke aanschafprijs van het toestel. Men koopt immers een luxe toestel, dan had een luxe extra als een Bluetooth headset wellicht gekund.

Plus- en minpunten Motorola RAZR V3 Special Edition Pink

  • Design en kleur
  • Dikte
  • Gewicht
  • Kwaliteit scherm
  • Bijgeleverde miniUSB datakabel
  • Geluidsniveau beltonen
  • Zakelijke beltonen
  • Sluiting batterijklepje
  • Hoeveelheid geheugen
  • Gebruiksvriendelijkheid menu
  • Snelheid menu
  • Camerakwaliteit en gebruiksgemak
  • Geen bestanden verzenden via Bluetooth

Wat zit er bij het toestel?

De speciale doos van de grijze V3 is verdwenen. Een volledig roze doos bevat alle accessoires, handleidingen en het toestel, maar helaas is er geen leren tasje in de doos opgenomen dat wel bij beide andere modellen geleverd werd. De complete inhoud van de doos is hieronder gegeven:

Bij de Motorola V3 wordt naast de gewone een overzichtelijke snelstart-handleiding meegeleverd in zowel het Frans als het Nederlands. Deze is speciaal bedoeld voor degenen die niet eerst de gewone handleiding willen doorlezen alvorens met het toestel aan de slag te kunnen. Dit is bij de meeste mensen het geval. Wie kent het gevoel niet om de nieuwe telefoon zo snel mogelijk uit te proberen en de handleiding maar even links te laten liggen? Juist een dan is een snelstart-handleiding handig.

De gewone handleiding is redelijk eenvoudig, maar zit qua structuur goed in elkaar. Helaas is de leesbaarheid van sommige lettertypen niet optimaal, vooral de vetgedrukte letters om iets aan te geven zijn behoorlijk pixelig, wat de leesbaarheid niet ten goede komt. Ook bevat de handleiding behoorlijk wat fouten. Vooral het Bluetooth gedeelte, volgens de handleiding zou het mogelijk zijn om Bluetooth permanent aan te laten staan. Dit gegeven blijkt niet te kloppen, Bluetooth blijft in de praktijk slechts één minuut stand-by.

Ook zou het mogelijk moeten zijn om JAVA applicatie te downloaden via de PC naar het toestel, maar opnieuw wijst de praktijk uit dat dit niet mogelijk is. De optie ontbreekt zelfs simpelweg in het menu. Gaat men uit van verschillende firmware versies waarbij de genoemde opties wél in het toestel bestonden, dan had men dit in ieder geval beter op elkaar moeten afstemmen om verwarring te voorkomen.

Uiterlijk

Ondanks dat smaken verschillen is het design van de Motorola V3 de grote reden waarom men het toestel zou aanschaffen, vooral nu dat er een roze en mooiere versie is van het toestel. Deze zal vooral onder een grote groep van vrouwelijke klanten een succes zijn. Motorola is hierin opnieuw geslaagd en de V3 straalt exclusiviteit uit op een science-fiction achtige manier: het toestel is behalve enorm plat (14 mm!) ook enorm strak vormgegeven. De mat roze titanium behuizing draagt daar zeker aan bij en is de reden waarom het toestel slechts 95 gram weegt. De V3 is wel iets breder dan de Motorola V635 en Nokia 8800, opengeklapt ongeveer net zo lang. Opengeklapt valt ook het futuristische keyboard op wat zich goed laat bedienen al is de middentoets van de 4-richtings bedieningstoets aan de kleine kant. Vanwege de dikte zit het toestel erg comfortabel in de broekzak, maar ligt het ook goed in de hand.

Klapt men het toestel weer dicht, dan is er geen klik te horen. Het veermechanisme is geruisloos en sommigen vinden dit wat fijner als de harde klik die te horen is bij bijvoorbeeld toestellen van Samsung en Sharp. De V3 heeft naast een tweede kleurenscherm ook nog de cameralens achterop het bovenste gedeelte geplaatst. Niet erg praktisch, want als het toestel openklapt wordt dan gebeurd het al vrij snel dat men met de vingers voor de camera zit. Verder heeft de V3 aan de zijkant toetsen voor extra functies zoals volumeregeling en het snel starten van toepassingen.

De batterij van het toestel zit verassend genoeg niet in het dikkere gedeelte, maar achterin het toestel. De batterij van de V3 is dan ook heel erg dun. Een groot nadeel van het ontwerp is dat het batterijklepje behoorlijk onwillig is. Het is namelijk in geen geval normaal te sluiten. Ondanks de vele pogingen die gedaan zijn om het klepje goed te laten sluiten blijft er altijd een grote kier zichtbaar, wat gewoonweg erg lelijk is.

Uithoudingsvermogen

De Motorola V3 bevat een 680 mAh batterij en doet daar redelijk zuinig mee. Bij normaal gebruik houdt het toestel het maximaal vier dagen vol. Hieronder valt hier een aantal keren per dag bellen en SMS'en, een paar keer gebruik maken van de camera en gebruik van Bluetooth. Het spreekt dan ook voor zich dat deze stand-by tijd drastisch vermindert als men de camera erg vaak gebruikt of vaak games speelt, vooral het grote scherm als grote energieverbruiker. Toch zet de Motorola V3 een redelijke prestatie neer wat uithoudingsvermogen betreft. Niet uitblinkend, maar ook niet schrikbarend weinig. Bovendien wordt het toestel automatisch opgeladen wanneer verbonden aan de USB-poort via de datakabel.

Belkwaliteit

Tijdens het bellen en gebeld worden zijn vrijwel geen problemen ondervonden. Zoals bij de voorloper van de 8800, de 8910 waarschijnlijk bekend was had dit toestel behoorlijk wat problemen met de ontvangststerkte vanwege de titanium behuizing. Motorola heeft hiervan duidelijk geleerd. In gevallen waar de Nokia 8910 het laat afweten door het zwakke signaal doet de V3 het stukken beter - ook bij de iets mindere netwerken in het betreffende gebied.

Met de geluidskwaliteit zit het wel goed, maar het is niet perfect. De gesprekspartner is redelijk goed verstaanbaar, maar klinkt beslist niet zo helder als de kwaliteit die men ondervindt bij Sony Ericsson en Nokia-toestellen. De speakers van de genoemde toestellen laten ook de hogere tonen door. Dat is bij de Motorola V3 veel minder het geval, soms lijkt het alsof de stem aan de andere kant wordt gedempt. De persoon aan de andere kant ervaart juist het tegenovergestelde en krijgt een vrij schelle klank te horen.

In een rumoerige omgevingen is men soms moeilijk verstaanbaar met de V3. De luidspreker kan namelijk niet erg hard worden gezet. Zelfs op geluidsniveau 7, wat het maximum is, is het lastig om iemand te verstaan in een luidruchtige omgeving. Er is overigens ook de mogelijkheid om het toestel om handsfree modus te krijgen. Het volume ligt hierbij iets hoger maar super is het allemaal nog niet. Bovendien vervormt en trilt de speaker behoorlijk wanneer het volume hoger wordt gezet.

Gespreksoverzichten zijn weer te geven via het menuonderdeel ‘Gespreksinfo'. Er wordt hier een eenvoudig overzicht van ontvangen oproepen, gemiste oproepen en gekozen nummers aangetroffen. Bovendien ontbreekt ook niet de verbruikte GPRS-data in dit overzicht, waarin in alle gevallen eventuele datum en tijd van het item niet ontbreekt.

Het toestel ondersteund tot 24-toons polyfone beltonen, die redelijk goed klinken, maar vooral ook behoorlijk hard wat toch een goedmakertje is. De V3 is dus vrijwel overal goed te horen. Motorola levert behalve een heel aantal echte polyfone beltonen op het toestel en op de CD ook nog ‘zakelijke' beltonen mee. Sommigen dateren zelfs uit het tijdperk van de Motorola D520, het grappige is dat de tonen bij beide toestellen exact hetzelfde klinken! In ieder geval is het prettig voor degenen die niet alleen maar polyfone beltonen willen. Hiernaast is het ook mogelijk om MP3-beltonen in te stellen. De V3 heeft geen enkel probleem met hogere bitrates, alleen de erg krappe hoeveelheid van 5.6 MB legt dit een beperking op.

Het toestel ondersteunt ook profielen. Ieder vooraf ingesteld profiel heeft de standaard daarvan ingestelde beltoon, dus de kans is groot dat wanneer men overschakelt er een andere beltoon. Vrij vervelend, want als er een nieuwe beltoon gebruikt wordt moet deze overal weer worden doorgevoerd. Jammer genoeg zijn de profielen ook niet erg logisch ingedeeld: het is vooral vrij moeilijk om snel te schakelen tussen een hard- en zacht profiel waar het trillen van het toestel ingeschakeld is.

Om zonder enig geluid gewaarschuwd te worden heeft de Motorola V3 natuurlijk ook een trilfunctie aan boord. Deze is behoorlijk sterk en het toestel trilt net even iets harder dan de Nokia 8800. Dit is wel nodig ook omdat het toestel erg plat is en anders nauwelijks te voelen is in een jaszak.

Beeldscherm

Naast Sharp, Samsung en Sony Ericsson stelt de kwaliteit van de displays van Motorola-toestellen zeker niet teleur. Wederom heeft Motorola zich aan zijn woord gehouden - de schermkwaliteit van de V3 is dik in orde. Sterker nog, de kwaliteit is behoorlijk verbeterd ten opzichte van de overige toestellen uit de V-serie. Waar de displaykwaliteit van deze toestellen al indrukwekkend was, is dat bij de Motorola V3 alleen maar beter geworden. Het indrukwekkende 260.000 TFT kleurenscherm telt 176 x 220 pixels, maar kan zich niet meten met menig Samsung of Sharp model. In het zonlicht is het scherm goed te lezen, maar een erg grote kijkhoek heeft het scherm niet. Wie er niet recht van voren op kijkt zal het display als behoorlijk wazig ervaren.

De Motorola V3 is een clamshell-toestel en heeft ook een extern kleurenscherm ingebouwd. De kwaliteit hiervan is teleurstellend in vergelijking met het interne scherm. Het externe scherm van de Motorola V3 oogt wat fletser en contrastarmer wat de kwaliteit van de weer te geven afbeelding niet ten goede komt. Het gaat hier om een 4.096 kleuren CSTN-scherm met een resolutie van 95 x 65 pixels, waar verkleind het wallpaper van het binnenste scherm op komt te staan wanneer de V3 wordt dichtgeklapt. Er kan geen (passend) wallpaper worden ingesteld voor het externe scherm.

Verder is de datum en tijd zichtbaar en wordt het scherm ook gebruikt als viewfinder voor de camera en Caller ID. Opvallend genoeg toont het scherm een Motorola logo wanneer het toestel opengeklapt is. Klapt men het toestel dicht, dan gaat het scherm na enige tijd weer op stand-by met datum/tijd aanduiding. Jammer genoeg is dit amper te lezen is, tenzij in fel zonlicht.

Menu

Op het toestel zal men geen besturingssysteem aantreffen zoals het Symbian of Windows Mobile besturingssysteem. De Motorola V3 is geen Smartphone en maakt dus gebruik van Motorola's eigen besturingssysteem (embedded), wat ook terug te vinden is op de overige toestellen uit de Motorola V-serie. Veel Motorola-toestellen hier gebruik van, onder andere de Motorola L7, V635 en U6 en nog veel andere medium- en high-end modellen.

Wanneer het toestel ingeschakeld wordt springen vier iconen in het oog. In het begin kan hier nogal eens verwarring over ontstaan want deze iconen zijn niet het echte menu zelf, maar een soort snelkoppelingen naar menu-functies. Deze kunnen desgewenst aangepast worden. Dit is erg praktisch, want ieder icoon beslaat een bepaalde richting van de 4-richtings bedieningstoets. Zo kunnen de meest gebruikte en favoriete toepassingen snel gestart worden. Wie kiest voor een opgeruimdere desktop kan de iconen helemaal weglaten. Programma's kunnen dan alsnog snel worden benaderd via de linker- en rechter snelkeuzetoets.

Het echte menu, dat bestaat uit 3 x 3 geanimeerde iconen, spreekt voor zich en kan benaderd worden door op de optietoets of de middelste richtingtoets te drukken. Men kan gebruik maken van drie verschillende thema's voor het menu. Helaas is het niet mogelijk menuthema's te downloaden, wel kan men bij elkaar passende wallpapers, beltonen en screensavers downloaden. Echt mooie menuthema's waarvan Siemens en Sony Ericsson toestellen gebruik maken is hier dus niet mogelijk.

De snelheid van het menu van de Motorola V3 kan soms wel eens hinderlijk zijn, vooral de ‘lag' bij het bekijken van afbeeldingen. Verder is het gewoonweg jammer dat het menu niet zo onovertroffen in elkaar zit als dat van Sony Ericsson of Nokia. Teveel dingen zitten namelijk nog verstopt achter de optie-toets die men veels te snel over het hoofd ziet bij sommige zaken. Ook moeten er soms erg veel onnodige handelingen in het menu worden gemaakt, wat veel korter en sneller zou kunnen.

Al met al is de gedachte erg goed, er zitten veel slimme dingen in het menu van de Motorola V-series toestellen. Men zou op sommige punten meer aandacht moeten besteden aan de gebruiksvriendelijkheid en logica.

Telefoonboek

Het eenvoudige telefoonboek van de Motorola V3 is te benaderen vanuit het menu of via één van de vooraf ingestelde snelicoontjes. Het toevoegen van een contact gaat op een iets andere manier dan gebruikelijk: voordat men bij het invoermenu komt is er eerst de mogelijkheid om nog te kiezen uit e-mail, of telefoonnummer. Daarnaast kan er een mailinglijst worden toegevoegd. De eerste twee items horen meer thuis in een telefoonboek en komen dan ook uit op precies hetzelfde invoermenu. Nogal vreemd, en wat uit de user-interface ook al bleek is dat het toestel te veel overbodige submenu's heeft die korter hadden gekund.

Om terug te komen op het telefoonboek zelf schiet deze tekort op het gebied van logica. Per contact kunnen er een aantal standaardzaken worden ingesteld zoals naam, telefoonnummer, type, opslaan in (SIM of telefoongeheugen), verkort nummer en voicedial. Het toevoegen van een foto (Caller ID) hoort hier ook bij en leverde weinig problemen op. Caller ID wordt gebruikt voor zowel het interne als externe scherm.

Wilt men meer opslaan zoals meerdere telefoonnummers of een e-mail adres, dan kan is dat wel mogelijk maar wordt speciaal hiervoor een nieuw contact aangemaakt. Het telefoonboek kan dus veel verschillende contacten bevatten onder dezelfde naam wat erg verwarrend werkt. Bovendien is het hele telefoonboek schrikbarend traag, vooral scrollen gaat niet vlot en is een ergernis.

Naast het gewone telefoonboek heeft de Motorola V3 een op JAVA gebaseerd 3D-telefoonboek. Erg veel functionaliteit voegt dit niet toe. De applicatie is tergend traag, nog trager zelfs dan het gewone telefoonboek, en in de omgang een ramp. Om er gebruik van maken moeten alle contactpersonen hier opnieuw worden ingevoerd. Bovendien moet men niet te zwaar tillen aan ‘3D' want met de pixelige iconen is deze add-on erg lelijk.

Messaging

Wat dit onderdeel betreft is de Motorola V3 behoorlijk uitgebreid en bevat alle soorten messaging die momenteel mogelijk zijn, namelijk: e-mail via POP3 of IMAP, MMS, SMS, EMS en de snelle tekstinvoer T9 in verschillende talen. Ook de mogelijkheid tot WAP 2.0 en het bekijken van HTML pagina's ontbreekt niet. De mogelijkheid om deze dienst te gebruiken is afhankelijk van de netwerkaanbieder die deze informatiedienst ondersteund. Dit geldt overigens ook voor MMS. In de handleiding komt men terug op het instellen van de genoemde functies. Verder is Instant Messaging een mogelijkheid, maar de MSN Messenger dienst kan hiermee niet worden gebruikt.

Al deze soorten messaging zijn terug te vinden bij ‘berichten' in het menu. Zowel MMS, SMS als mailberichten komen terecht in één inbox. De SMS-editor werkt redelijk, alleen de karakterteller is erg onlogisch. Deze begint namelijk bij 450. Ieder keer wanneer er een nieuw karakter wordt ingetoetst wordt deze waarde minder. Ervan uitgaande dat een SMS 160 karakters is komt men bij een raar aantal SMS'jes uit. Het zou dan ook veel handiger zijn als deze waarde 160 was in plaats van 450. Dat scheelt weer een rekensommetje, en daarmee ook de vraag hoe duur de boodschap gaat kosten omdat er makkelijker te zien is hoe lang het SMS-bericht is. .

Connectivity

De Motorola V3 kan behoorlijk goed meekomen qua connectivity. Net als de Motorola V635 beschikt het toestel over ingebouwd Bluetooth, WAP 2.0 en GPRS. Hiernaast kan er gebruik gemaakt worden van alle beschikbare GSM frequenties: 850, 900, 1800 en 1900 Mhz. (Quad band) Hiernaast heeft de V3 ook nog een standaard miniUSB poort ingebouwd. Dit vergroot de connectivity enorm, zeker omdat niet iedereen heeft een aparte Bluetooth-dongle in bezit heeft. Vele fabrikanten gebruiken de handige miniUSB standaard al en daarom is het alleen maar aanmoedigend dat Motorola de standaard ook bij de V3 heeft toegepast. Bij het toestel wordt dan ook een gewone miniUSB datakabel geleverd die ook geschikt is voor andere apparaten en om het toestel op te laden. Opladen kan natuurlijk ook via de bureaulader.

De Bluetoothfunctie van het toestel is te benaderen via ‘Verbindingen' bij het instellingenmenu. Hier kan onder andere de Bluetoothmodule permanent aan worden gezet, helaas is het maximum slechts 60 seconden. Ook bleek het in het onmogelijk om bestanden te verzenden via Bluetooth wat toch eigenlijk wel een grote misser is. Toestellen van Nokia en Sony Ericsson bieden deze leuke functionaliteit wel.

Het overzetten van bestanden via de PC is echter geen probleem bij de Motorola V3. Men levert Mobile Phonetools mee op cd-rom, een programma van Motorola waarmee het mogelijk is om data naar- en van het toestel over te zetten. Ook het synchroniseren van contactpersonen behoort tot de mogelijkheden, al gaat dit niet via Microsoft Outlook maar via een kleine database van het programma zelf. De functionaliteit van Mobile Phonetools is dan ook vergelijkbaar met Samsung's EasyStudio, al is het een groot voordeel dat er direct gebruik van gemaakt kan worden. Er wordt immers een datakabel bijgeleverd!

Geheugen

De Motorola V3 heeft net als de overige V-series toestellen rond de 5 MB beschikbaar geheugen. Dit kan gebruikt worden voor JAVA-applicaties, foto's, wallpapers en beltonen. Omdat het toestel niet over een geheugenkaartslot beschikt is de 5.6 MB van de V3 erg weinig te noemen, zeker voor een toestel van deze tijd. Men had beter ook het interne geheugen flink kunnen vergroten naar de maatstaven van nu, en dat is ook fijner voor de gebruiker die niet iedere keer geconfronteerd wil worden met een vol geheugen.

Het is trouwens eenvoudig om het geheugen van het toestel te vergroten. Dit kan met de aparte utility p2kman, geschikt voor Motorola's uit de V-serie. Verwacht hier echter niet al te veel van, de winst zal ongeveer 2 MB zijn door enkele afbeeldingen, geluiden en JAVA-applicaties weg te halen. Voor wie deze zaken niet nodig heeft is de winst van 2 MB heel prettig, zeker bij de Motorola V3.

Camera

De Motorola V-series staan te boek als toestellen met niet erg goede fotoresultaten in het VGA-segment. Bij de V3 is dit wel verbeterd op het gebied van scherpte, maar de resultaten zijn nog steeds niet te vergelijken met die van de Samsung Serene of Nokia 7280: toestellen in een andere prijsklasse. Er wordt dan nog niets een gesproken over de SVGA camera in de Nokia 8800 of de megapixel camera's in diverse nieuwe toestellen van Sony Ericsson, Samsung en Nokia. De gemaakte foto's van de V3 zijn 9 van de 10 keer overbelicht bij fel daglicht, zelfs nadat de helderheid op de laagste stand is gezet.

Verder kost het ook erg veel tijd en moeite om een foto te maken. In de maximumresolutie van 640 x 480 pixels duurt dit gewoon te lang. Men moet wachten totdat de felheid van het beeld wat minder is geworden alvorens een foto te maken, om ergere overbelichting te voorkomen. Is dit gelukt, dan moet de foto worden opgeslagen. Dit duurt even, en pas dan kan er in een extra submenu worden gekozen om de foto in een bestand op te slaan.

Al met al slaat deze omslachtige methode volledig de plank mis. De bedoeling van een camera in een telefoon is om snel even een leuke foto te maken zonder al teveel problemen. De tijd die de Motorola V3 er over doet is gewoon niet handig meer en vermindert de bruikbaarheid van de camera. Veel foto's in de hoogste resolutie (640 x 480) hebben een bepaalde waas en last van overbelichting, wat erg jammer is. Klein lichtpuntje is het feit dat de foto's in betere omstandigheden scherper zijn. De V3 kan overigens ook foto's maken in een resolutie van 320 x 240 en 160 x 120 pixels, waarbij digitaal ingezoomd kan worden. Dit resulteert in 640 x 480 (1x zoom) 320 x 240 (2x zoom) en 160 x 120 (3x zoom). Video's opnemen is nog steeds niet mogelijk.

Aanwezige programma's

Een behoorlijk aantal programma's die gebruikt kunnen worden, zijn te vinden te vinden onder ‘Office tools' in het menu. Over het aanbod valt zeker niet te klagen, men heeft namelijk de beschikking over een uitgebreide kalender en agendafunctie, wekker, rekenmachine, eenhedenconverter, stopwatch en voicememo. Ook qua gebruikersvriendelijkheid doen de programma's het prima. Naast de toepassingen in het menu ‘Office tools' is er ook een 3GP-videoplayer en een mixer voor polyfone beltonen (MotoMixer) beschikbaar op het toestel.

Games

Standaard wordt de Motorola V3 geleverd met drie voorgeïnstalleerde JAVA-games: Billiards, Golf en Skipping Stones. Deze spellen zijn wat rustiger en bieden meer vermaak in strategisch oogpunt, niet iedereen zal de spellen evengoed waarderen vanwege het gebrek aan actie. Natuurlijk is het ook mogelijk om extra JAVA-based spellen te downloaden, al loopt men snel tegen de beperking van het geheugen aan. Het toestel heeft slechts 5.6 MB intern geheugen wat onder andere gedeeld is met de beltonen, afbeeldingen en foto's op het toestel, zoals aangegeven op de vorige pagina.

Extra's

De nieuwe RAZR Pink werd tijdens de Fashion Fusion in Amsterdam geïntroduceerd aan de Nederlandse pers. Het toestel dat onderdeel uitmaakt van de Fashion-lijn van The Phone House en zal ook alleen via de shops en de website van The Phone House verkrijgbaar zijn. De V3 maakt in de komende maanden samen met de speciale versie van de Samsung E340, Samsung E530 Ladyphone en de One GR1000 onderdeel uit van de genoemde Fashion-lijn, die verder bestaat uit een groot aantal speciale covers en andere accessoires voor één van de genoemde toestellen.

Conclusie

Aan het einde van de review is te zeggen dat de Motorola V3 Special Edition Pink een echt design en fashiontoestel is vooral in de kleur roze, naast de blauwe versie die misschien ook zal komen. Het toestel ziet er niet alleen erg strak uit maar is ook nog eens enorm dun, momenteel het dunste toestel wat nu bijna een jaar op de markt te krijgen is. Mobiele telefoons moeten met hun tijd mee en dat geldt ook voor designtoestellen. Het toestel heeft niet alleen een erg helder en kleurrijk scherm maar heeft ook nog eens in de platte behuizing Bluetooth en Quad band-functionaliteit ingebouwd. Dit is zeker een voordeel voor zakenlieden die niet alleen gebruik willen maken van een Bluetooth-carkit maar ook nog eens overal ter wereld bereikbaar willen zijn.

Toch is niet ieder toestel perfect, en ondanks deze goede punten heeft ook de Motorola V3 wat nadelen. Het intern geheugen van het toestel is met 5.6 MB niet bepaald ruim bemeten en ook de camerafunctionaliteit en kwaliteit valt behoorlijk tegen. Wat features betreft is, loopt de V3 Pink wat achter ten opzichte van modellen die momenteel erg in trek zijn en is het nog even wachten op de V3i RAZR opvolger van de V3, die net geïntroduceerd is en een aantal speciale nieuwe functies heeft. Maar voorlopig zal met de V3 Pink de verkoop niet gericht worden op features, maar op fashion.

Design en fashion mag een prijskaartje hebben, en voor wie de nadelen door de vingers ziet heeft aan de Motorola V3 Pink een speciaal en vooral exclusief toestel, waarmee men graag gezien zal worden. Uiterlijk doet namelijk een hoop en is de hoofdreden waarom het toestel verkocht zal worden. Vooral deze nieuwe roze versie zal het erg goed gaan doen bij de diverse vrouwelijke gebruikers.

De keuze voor een toestel is voor vrouwen de komende weken/maanden erg moeilijk. Er zijn namelijk nogal wat modellen die de komende periode het levenslicht zullen zijn of al op de markt aanwezig zijn, daaronder onder de zeer speciale Samsung Serene, Nokia l'Amour series (Nokia 7360, 7370 en 7380), enkele nieuwe One modellen en een groot aantal nieuwe Fashion-lijn modellen. Vanuit NieuweMobiel.NL zullen van de diverse modellen reviews verschijnen of zijn deze al verschenen. Voor de juiste keuze op het toestel/fashion gebied kan men dus ook terecht bij NieuweMobiel.NL.


Vermelde toestellen

Vragen en antwoorden over deze Motorola V3 Special Edition Pink review