Google Pixel 7a

Nog niet aangekondigd

Voeg jouw review toeHelp anderen en maak zelf kans op € 50

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


De Google Pixel 7a in het nieuws

20233ts Pixel 7a 90hz Slashleaks

Video toont nog niet aangekondigde Google Pixel 7a, bevestigt 90Hz scherm

Geruchten ·

Er is een video verschenen met daarin de nog niet officiële Pixel 7a van Google. De maker van de video laat hierbij het instellingen-scherm zien en die lijkt te bevestigen dat Google's nieuwe Pixel A-telefoon een sneller 90Hz scherm krijgt.

Het was ons grootste minpunt van de Google Pixel 6a; het trage 60Hz beeldscherm. Door beelden 'slechts' zestig keer per seconde te verversen ogen bewegingen schokkerig. Daarboven oogt het juist veel soepeler. En dus zijn we verheugd te vernemen dat de Pixel 7a het beter doet. Met een schermverversing van 90Hz, net als de Pixel 7.

Video showing the Google Pixel 7a has a 90Hz display mode
90Hz optie op de Google Pixel 7a

Google gebruikt haar Pixel A-serie voornamelijk voor midrange modellen en we zien de laatste jaren dat andere fabrikanten ook deze categorie voorzien hebben van hoge(re) 90Hz schermen. Het blijkt meer dan een nice-to-have feature, het oogt gewoon stukken moderner. De video toont verder nog wat anders aan. Namelijk de enorme schermranden.

Noemenswaardige schermranden

Nu beschikt de Pixel 6a ook over noemenswaardige schermranden maar op de 7a lijken die wel erg zichtbaar aanwezig. Of ze ook daadwerkelijk groter zijn moet nog maar blijken. Het is vooralsnog onduidelijk wanneer Google het toestel officieel onthuld. Het meest voor de hand liggende moment is Google I/O. Dat evenement wordt pas ergens in mei 2023 verwacht.

(via)

 • Tags:
 • 90hz
 • google
 • pixel7a
 • slashleaks

ts Pixel 7a Render Smartprix

Onleaks toont kenmerkende Google Pixel 7a

Geruchten ·

Pak de Google Pixel 6a en gooi daar het sausje van de Pixel 7 overheen; en voila, zie daar de Google Pixel 7a. Renders van dit nog onofficiële toestel zijn gepubliceerd en komen van professioneel lekker @onleaks.

Als we onderstaande renders bekijken dan wordt duidelijk dat Google het zichzelf niet moeilijk heeft gemaakt. Het design van de Pixel 7a komt sterk overeen met dat van de Pixel 7 en Pixel 7 Pro. Maar we zien ook gelijkenissen met de Pixel 6a en daardoor lijkt het de perfecte kandidaat om precies die op te volgen.

Render of the upcoming Google Pixel 7a in a white silver finish
De Pixel 7a in een wit/zilveren uitvoering

De camerabalk die Google toepast lijkt een aluminiumkleur te krijgen en tenminste twee camera's te bevatten. Vermoedelijk een hoofdcamera en camera met ultra-groothoeklens. Eerdere geruchten spraken over een scherm met vloeiende 90Hz weergave, een verbeterde camera en de nieuwe Google Tensor G2-processor. Nieuw dit jaar is vermoedelijk het draadloos kunnen opladen van de Pixel 7a.

Pixel 7a aankondiging

Google kondigde de Pixel 6a in mei 2022 aan. Op moment van schrijven ligt dat nog niet eens zo ver van ons verwijderd. Het is daarom de vraag hoe lang het nog duurt totdat we de Google Pixel 7a in de winkels zullen aantreffen. De bron schat begin 2023 maar onze eigen inschatting is dat dat ook nog wel eens langer kan duren.

 • Tags:
 • google
 • onleaks
 • pixel7a

ts Pixel Rick Osterloh

“Google Pixel 7a krijgt 90Hz scherm en verbeterde camera”

Geruchten ·

Een ontwikkelaar heeft verwijzingen naar de Pixel 7a gevonden in broncode van Google. Hieruit zou blijken dat het nog onaangekondigde toestel een beeldscherm met hoge 90Hz schermverversing krijgt alsmede enkele nieuwe camera-sensoren.

Alweer sinds de derde generatie Pixel-telefoons brengt Google ons een Pixel a-model. Een model met uitstekende camera-eigenschappen maar voor een iets lagere prijs. Ook dit jaar lijkt er een A-versie van de Pixel 7 uit te komen. Al lijkt de timing wel wat vreemd want de Pixel 6a werd in mei 2022 aangekondigd, op moment van schrijven een half jaar geleden.

Googles current Senior Vice President Devices & Services Rick Osterloh showing off Pixel devices
Google stoomt nieuwe Pixel-telefoon klaar

Het lijkt er dus op dat de Google Pixel 7a pas ergens in 2023 uitgebracht wordt. Volgens berichtgeving van ontwikkelaar Kuba Wojciechowski krijgt het toestel een hogere schermverversing van 90Hz. Zo blijkt tenminste na het doorspitten van de drivers waarvan Google de broncode heeft vrijgegeven. Het afgelopen Pixel a-model moest het nog stellen met "slechts" 60Hz.

Draadloos laden

Google past achterop een Sony IMX787 en IMX712 camerasensor toe. Die eerste sensor zou een grote update zijn van de momenteel toegepaste IMX363. Beide camera's beschikken over een groothoeklens, een aparte zoomlens ontbreekt dus nog steeds. Kuba merkt verder op dat de Pixel 7a beschikt over draadloos opladen, al is dit beperkt tot slechts 5W.

Google SVP Rick Osterloh showing off the Tensor chipset
Ook de Pixel 7a zal aangedreven worden door Google's Tensor-chip

Google past verder waarschijnlijk haar eigen Tensor-processor toe. Alle huidige Pixel-telefoons worden door deze zelf ontwikkelde processor aangestuurd. Dit stelt Google in staat om specifieke functies te optimaliseren en exclusief aan te bieden. Denk aan Magic Eraser en Motion Mode. Of de Google Pixel 7a ook over deze functies beschikt is nog even afwachten.

(Via)

 • Tags:
 • google
 • pixel7a

Vragen en antwoorden over de Google 7a