Google Nexus 5

8,9 / 10 op basis van 2 reviews
Niet meer nieuw verkrijgbaar
Google Nexus 5
Google Nexus 5 schuin
Google Nexus achterkant

Reviews over de Google Nexus 5

8,9
2 reviews
5 sterren
1 review
4 sterren
1 review
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews
€ 50 verdienen?

Iedere maand weer verloten we een waardebon van € 50 onder alle inzenders van een ervaring. Het enige wat je hoeft te doen is laten weten wat je van dit product vindt. Klik op de knop hierboven om te beginnen.


Voeg jouw review toeHelp anderen en maak zelf kans op € 50

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


“Google Nexus 5 review”

·

 • Formaat
 • Beeldscherm
 • Snelheid
 • Automatische schermhelderheid

Google Nexus 5 review: google Nexus 5 review Een aantal weken geleden werd de nieuwe en langverwachte Nexus-telefoon van Google gepresenteerd. Google heeft net als bij de Nexus 4 opnieuw LG in de arm genomen om het toestel te fabriceren. De Koreaanse fabrikant heeft het toestel onder andere uitgerust met een 4,95 inch IPS-display met Full HD-resolutie, een Snapdragon 800-processor en een 8.0 megapixel camera. En omdat het een Nexus-telefoon is, beschikte hij als eerste toestel over Android 4.4 KitKat, de nieuwste versie van het besturingssysteem. Met dit pakket moet de Nexus 5 zich kunnen onderscheiden van zijn voorganger en het opnemen tegen vlaggenschepen als de HTC One, Samsung Gal…


·

Beeldscherm is superscherp
Accuduur is geweldig
De prijs-kwaliteit verhouding is in mijn ogen erg geweldig
Gewoon een goed toestel! Heeft alles wat een smartphone moet hebben
Geluid is perfect, is supersnel, HD scherm, mooie bouw etc
Aanrader ...

0 0

Alle Google Nexus 5 reviews


Beschrijving van de Google Nexus 5

Google kondigde de Google Nexus 5 samen met Android 4.4 KitKat aan. Het toestel is door LG gemaakt en beschikt over een prachtig compact 5 inch Full HD-display met alles wat daarbij hoort.

Pure Android-ervaring

Grootste pluspunt van de Nexus 5 is z'n onvervalste pure Android-ervaring. Het is de eerste met Android 4.4 KitKat met functies zoals Hangout, de Photo Sphere-functie in de camera-app en een geheel nieuwe launcher. En het mooie van de Nexus 5 is dat Android-updates nagenoeg als eerste voor het toestel uitkomen. Je hebt dus vrijwel zeker altijd de laatste Android-versie. Inmiddels is daar zelfs Android 5.0 Lollipop waarmee het toestel weer als nieuw aanvoelt.

Krachtige specs, voordelige prijs

Achterop de Nexus 5 treffen we een bescheiden 8 megapixel camera aan. We zeggen bescheiden maar dankzij de ingebouwde optische beeldstabilisatie is die van genoeg power voorzien om telkens scherpe foto's te schieten. Ook de toegepaste processor van Qualcomm, de Snapdragon 800, is krachtig genoeg om een soepele gebruikerservaring te garanderen. En dat in een telefoon die honderden euro's goedkoper is dan vergelijkbare vlaggenschepen.

Groot en toch compact scherm

Waar andere fabrikanten vooral voor grotere schermen gaan kiest Google voor een redelijk bescheiden 4,95 inch groot beeldscherm. Dat resulteert in een redelijk compact ogende smartphone. Prima voor iedere broekzak en groot genoeg voor iedere hand. En de toegepaste Full HD-resolutie levert een pixelrijk scherm op met scherpe beelden zonder schitteringen en met een grote kijkhoek. Dit juweeltje wordt tot slot beschermd door Gorilla Glass 3 van Corning dat we kennen van z'n krasvrije panelen.

Google Nexus 5 schuin

Belangrijkste Google Nexus 5 specificaties

 • Keuze uit 16 en 32 GB aan opslag
 • Quadcore processor (Snapdragon 800) op 2,3 GHz bijgestaan door 2 GB werkgeheugen
 • 4G-ondersteuning voor snel mobiel internet
 • Scherm van 4.95 inch groot beschermd door Corning Gorilla-glas
 • 8 megapixel camera met Full HD video-opname

De Google Nexus 5 in het nieuws

ts Android M

Android M doet wonderen voor batterij Google Nexus 5

Telefoonnieuws ·

De laatste tijd lijkt het eerder regel dan uitzondering dat nieuwe versies van besturingssystemen oudere hardware geen goed doen. De Nexus 5 lijkt dan die ene uitzondering te zijn want daarbij gaat de standbytijd flink omhoog.

Android M is nog niet af, het heeft zelfs nog geen officiële naam. En toch kun je een preview al downloaden en gebruiken op je eigen telefoon. Bijvoorbeeld op je Nexus 5. Maar nu al blijkt dat deze Developer Preview wonderen doet voor je accuduur. Dat komt mede door de Doze-functie die Google vanaf Android M heeft ingebouwd. Wanneer je je telefoon niet gebruikt gaan apps in een diepere slaapmodus waarbij ze minder stroom verbruiken. Dat schijn te werken, in ieder geval voor de Google Nexus 5. De standbytijd wordt ruim een keer langer.

Android M vergeleken met Android Lollipop

Uit een test bleek zelfs dat na 8 uur in standby-modus er slechts 1,5% van de batterij was afgesnoept. Twee volle dagen niets doen leverde een daling op van slechts 9% terwijl dat onder Lollipop (versie 5.1.1) al 24% was. Natuurlijk geldt wel dat wanneer je je telefoon wel (flink) gebruikt de batterij ook snel leeg is. Voordeel nu is in ieder geval dat bij matig gebruik je langer vooruit kunt. Android M moet ergens in het derde kwartaal van 2015 uitkomen.

Bron: Computerbase.de

 • Tags:
 • androidm
 • doze
 • google
 • nexus5
 • standbytijd

ts Android M Developer Preview

Google belooft langere accuduur met Android M

Telecomnieuws ·

Google heeft tijdens het I/O-event de volgende generatie Android toegelicht. Een officiële naam heeft het besturingssysteem voor telefoons en tablets nog niet maar een preview van Android M is al wel te downloaden voor een aantal Nexus-apparaten.

Google legt de focus bij Android M vooral bij het verfijnen en verbeteren van bestaande functies. Dat wil niet zeggen dat er geen nieuwe mogelijkheden zijn bijgekomen. Daar komen we straks nog even op terug. Eén van de belangrijkste verbeteringen is de manier hoe je apps toestemming geeft voor bepaalde zaken. Momenteel is het zo dat je tijdens het installeren of updaten van apps toestemming moet geven om bijvoorbeeld gebruik te mogen maken van de camera, locatie opvragen en dat soort dingen. Straks zal dat pas gebeuren wanneer de app het daadwerkelijk nodig heeft. Een soortgelijke manier past Apple al sinds jaar en dag toe. Het zal er voor zorgen dat gebruikers zich bewuster worden van app-permissies en toestemming voor bepaalde zaken kunnen weigeren. Nu is het alles of niets.

Android M doze

Verbeterde batterijduur

Ook de batterijduur wordt verbeterd. Dankzij een nieuwe techniek genaamd ‘Doze’ kan Android M apps tijdelijk stilleggen. Dit alles werkt op basis van bewegingsherkenning. Alarmen en belangrijke berichtjes zouden wel gewoon ontvangen kunnen worden. Google claimde op de Nexus 9 tablet een indrukwekkende verbetering van de accu met een factor 2.

Android M features

Verder zijn er tal van kleine verbeteringen zoals volume control, knippen/plakken en ondersteuning voor het nieuwe USB type C.

Android Pay

Google lijkt haar Wallet-dienst gedag te zeggen en introduceert Android Pay. De dienst maakt gebruik van NFC en moet een open platform worden. Bedrijven als MasterCard, Visa en American Express zouden al aan boord zijn. De dienst zal ook ingebouwd worden in KitKat en Lollipop en kan zelfs gebruikt worden om in-app aankopen te doen. Apple koppelde haar betaaldienst aan de ingebouwde vingerafdrukscanner. Sommige Android-telefoons beschikken daar ook over en Google maakt het met Android M mogelijk om die als ontwikkelaar te gebruiken. Dat betekent dat apps straks ook van de vingerafdrukscanner in bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S6 gebruik kunnen maken.

Android M Android Pay

Android M zal in het derde kwartaal van 2015 uitkomen maar is nu al als preview te downloaden voor eigenaren met een Nexus 5, 6, 9 en Player.

Foto's: The Verge

 • Tags:
 • android
 • androidm
 • androidpay
 • doze
 • google

ts Android Stats

Android 5.1 komt voor het eerst voor in de distributiecijfers

Telecomnieuws ·

Google houdt al een tijdje bij welke Android-versie er allemaal met haar Play Store-winkel verbinding maakt. Zo krijgen ze inzicht hoe groot welke versie precies is. Naast een groei van 5.0 Lollipop zien we daarin voor het eerst Android 5.1 terug.

Opvallend want Android 5.1 is nog niet zo heel lang uit en bovendien hebben nog heel weinig fabrikanten deze update voor hun toestellen aangeboden. Het zijn vooral de Google Play Edition-modellen en natuurlijk de Nexus-telefoons zoals de Nexus 5 die de update inmiddels hebben gekregen. Ondanks dat gegeven draait nu al 0,4% van alle actieve Android-apparaten de 5.1 versie.

Android Market Stats april 2015

Als we daarbij versie 5.0 optellen dan draait nu in totaal 5,4% Android Lollipop. Ook het aandeel KitKat groeide naar 41,4%. Waar winnaars zijn zijn ook verliezers en die vinden we vooral bij Jelly Bean en Ice Cream Sandwich. De eerste daalde met 1,9 procentpunt en de laatste met 0,2 punt. Geinig weetje; het aandeel Android-apparaten dat het verouderde Ice Cream Sandwich uit 2011 werd uitgebracht is nog altijd groter dan het aandeel Lollipop; 5,7 tegen 5,4%. Dat zal de komende weken en maanden nog wel veranderen als meer toestellen een update naar Lollipop krijgen.

 • Tags:
 • android
 • lollipop
 • marktaandeel

ts Firmwareupdatefriday

Firmware Update Friday - Week 51

Telefoonnieuws ·

Het is weer tijd om oude vervelende bugs gedag te zeggen. Deze week een update voor de Google Nexus 5.

Google Nexus 5 - Android 5.0.1 Lollipop

Ook de Nexus 5 krijgt deze week de beschikking over Android 5.0.1 Lollipop. Deze kleine bugfix verhelpt voor Vodafone-klanten onder meer het probleem met sms'en. Daarnaast tref je er nog wel meer oplossingen voor bestaande, veelal kleine problemen. De update werd eerder al beschikbaar voor de Nexus 4 en 6.

Lollipop

De update voor de Google Nexus 5 is beschikbaar als factory image en vereist wat technische kennis om te installeren. Uiteindelijk komt de update vanzelf 'Over The Air' binnen. Als je daar niet op kunt wachten kun je terecht op de Google's Factory images for Nexus Devices-pagina.

 • Tags:
 • firmware update friday
 • nexus5

ts Nexus 5 overzicht

Productie Google Nexus 5 stopgezet

Telefoonnieuws ·

Google heeft de productie van de Nexus 5 stilgelegd. Er worden geen nieuwe exemplaren meer gemaakt. Er is echter nog wel genoeg voorraad om het tot begin 2015 vol te houden.

Productie Google Nexus 5 stopgezet

Hiermee komt een einde aan goedkope en compact Nexus-telefoons. De Nexus 5 was een variant van de LG G2 en werd door LG gemaakt. En zijn nog voorraden van de Nexus 5 maar op = op. Jammer want de Google Nexus 5 is toch stukken compacter dan de nieuwe Nexus 6. Voorlopig kun je dus nog wel een Nexus 5 bemachtigen via retailers en zelfs via de Play Store. Wanneer de voorraden op zijn dan ben je aangewezen op een Nexus 6. Overigens moet die hier nog uitkomen, het toestel werd diverse malen uitgesteld vanwege software-problemen.

Bron: Techradar.com

 • Tags:
 • eol
 • google
 • nexus5

ts Nexus 6 Evleaks

Mogelijke render Nexus 6 drijft boven

Geruchten ·

Evan Blass lijkt het weer gedaan te hebben; hij heeft via @evleaks een afbeelding geüpload van wat lijkt op de Google Nexus 6. Eigenlijk was hij gepensioneerd maar voor dit mega-toestel lijkt hij een uitzondering te maken.

Wij vinden het niet erg, we smullen van plaatjes van nog niet aangekondigde telefoons. Op zich vertelt hij ons ook niets nieuws, het plaatje komt overeen met eerder opgedoken foto's en is consistent met eerdere informatie. Het enige wat we niet uit het plaatje kunnen halen is hoe groot het toestel is. Maar als je bedenkt dat de sluimerknop wel erg ver naar onderen is geplaatst dan geeft dat een redelijke indicatie.

Nexus 6 render @evleaks
De Nexus 6

Morgen moet het gebeuren, dan kondigt Google naar alle waarschijnlijkheid Android L aan met deze bijbehorende Nexus 6 telefoon. Het 5,9 inch grote monster mag dan de Nexus 5 met pensioen sturen. Ook zullen we vanaf morgen eindelijk weten hoe Android L officieel gaat heten. Lollipop? Lime Meringue Pie? Licorice? Of toch Lion? Ook verwachten we morgen de Nexus 9 tablet. Deze wordt door HTC gemaakt. Al zullen we tot morgen moeten wachten voordat het definitief is.

Bron: @evleaks

 • Tags:
 • android
 • evleaks
 • google
 • nexus6
 • render
 • shamu

ts Nexus Whale

“Google Nexus 6 komt nog deze week”

Geruchten ·

Google's volgende Nexus-telefoon komt nog deze maand. Sterker nog; hij komt deze week! Als de geruchten kloppen dan kondigt Google de Nexus 6 komende donderdag aan. Google stapt met de 5,9 inch grote Nexus 6 dan officieel in het phablet-avontuur.

Uit alles blijkt dat de opvolger van de Nexus 5 een opmerkelijke telefoon gaat worden. Het zal geen gebruikelijk model worden die voor iedereen geschikt is, zoals z'n voorganger dat bijvoorbeeld wel was. Nee, de Nexus 6 is een reus van een telefoon en verwacht wordt dat het daardoor niet het grote publiek zal trekken.

Paul O'Brien tweet

Mogelijk moet de 'Shamu', zoals het model in de wandelgangen heet, een nichemarkt bedienen. Wellicht om de concurrentie niet teveel voor de voeten te lopen. De Nexus 6 zal dan voornamelijk een toestel worden om de mogelijkheden van Android L te demonstreren. Maar misschien hebben we het allemaal wel mis en mag de Nexus 6 straks gezien worden als de grootste concurrent van de iPhone 6 Plus. We wachten de aankondiging woensdag 15 oktober met belangstelling af.

Bron: @PaulOBrien

 • Tags:
 • google
 • motorola
 • nexus6
 • shamu

ts Snapdragon Eye

Google Nexus 6 vroegtijdig aan de tand gevoeld

Geruchten ·

Iemand heeft alvast de onaangekondigde Nexus 6 aan een benchmark onderworpen. Het resultaat mag er zijn. Het toestel laat vermoedelijk dankzij de processor de concurrentie flink achter zich.

Het 5,9 inch grote toestel is niet alleen qua omvang indrukwekkend. Ook de resultaten van de Geekbench-benchmark zijn groots. Met een score van 3.199 laat hij volgens GSMArena zelfs de iPhone 6 en 6 Plus achter zich. Los van de goede score krijgen we ook informatie van z'n chipset.

Geekbench Shamu

En dat is een Snapdragon 805 met Adreno 420. Hij is op ruim 2,6 GHz geklokt er is 3 GB aan RAM-geheugen. We kunnen er verder vanuit gaan dat de Nexus 6 enkele specificaties met de nieuwe Moto X deelt. Te weten een 13 megapixel camera met z'n opvallende ringvormige flitser. De batterij zou tot slot uitkomen op een nette 3.200 mAh en zou niet verwijderbaar zijn. Motorola kondigt samen met Google waarschijnlijk de opvolger van de Nexus 5 nog deze maand aan. Dat wordt ook het officiële startschot gegeven voor Android L.

Bron: Geekbench

 • Tags:
 • benchmark
 • geekbench
 • google
 • motorola
 • nexus6
 • shamu

ts Nexus 6 Irl Androidpolice

5,9 inch grote Motorola Nexus 6 in het wild gespot

Geruchten ·

Nexus 6, Nexus X, Shamu; we bedoelen allemaal hetzelfde. Namelijk het monsterlijk grote toestel dat de Nexus 5 moet opvolgen. Iemand schijnt hem in het wild te hebben gezien. Dat is ook niet zo verwonderlijk; het toestel is 5,9 inch groot!

Er lijkt een case om het toestel te zitten maar die lage bedieningsknoppen aan de zijkant doen ook sterk denken aan een eerder uitgelekte render van de Nexus 6 / Nexus X. En ook de statusbar die enkele Android L icoontjes toont geven het nodige weg. Dit is de beoogde opvolger van de Nexus 5.

Motorola Nexus 6 in the wild
De Nexus 6 in het wild?

De bron speculeert nog even wat het hartvormige icoontje in de statusbalk precies is. Voor zover bekend is dit geen Android-icoontje. Mogelijk is het iets van een app maar misschien zien we het ook wel exclusief terug op de Nexus 6. We vragen ons alleen wel af voor wie de Nexus 6 is? Huidige Nexus-liefhebbers zullen niet staan te springen om over te stappen op een 5,9 inch grote phablet. En daarmee lijkt de Nexus 6 op voorhand al een niche-product te worden.

Bron: Android Police

 • Tags:
 • google
 • motorola
 • nexus6
 • nexusx
 • shamu

ts Huge Nexus Logo

Enorme Google Nexus 6 of Nexus X voor het eerst op de foto

Geruchten ·

Kregen we gisteren al een mock-up voor onze kiezen, vandaag mogen we het doen met een echte foto van de Nexus 6. Al noemen we dit toestel ook wel de 'Nexus X' of 'Shamu'. En een vergelijking met de G3 bevestigd; het is een enorm toestel.

Eerlijk gezegd vonden wij de LG G3 al wat aan de grote kant. En dat toestel had nog 'maar' een 5,5 inch beeldscherm en relatief kleine schermranden. Naast de hieronder weergegeven Nexus 6 is de G3 echter een kleine jongen. De volgende Nexus wordt echt enorm!

Nexus 6 Nexus X or Shamu next to LG G3
De Nexus 6 óf Nexus X óf Shamu

Het formaat van de Nexus 6 blijft ons verbazen. De vorige Nexus, de Nexus 5, is met 4,95 inch nog redelijk normaal. De Nexus 4 was met 4,7 inch zelfs wat bescheiden. Wat ze bij Google (of Motorola) bezielt om in één stap door te stoten naar 5,9 inch gaat ons verstand te boven. Feit is dat hiermee de Nexus 6 een niche-product gaat worden in plaats van de eerste keus van Android-liefhebbers.

Flinke specs

Qua specificaties zit je trouwens wel goed met de Nexus 6. Onder de motorkap is ruimte genoeg voor een Snapdragon 805-processor op 2,7 GHz, een 13 megapixel camera met optische beeldstabilisatie en een scherm met Quad HD-resolutie. Er wordt nog gesproken over dat de knop onder de camera mogelijk een vingerafdrukscanner is, wij gokken echter op een normale knop net als bij de nieuwe Moto X het geval is.

Bron: Droid-life.com

 • Tags:
 • google
 • motorola
 • nexus6
 • nexusx
 • shamu

ts Moto Nexus X

Mock-up van gigantische Nexus 6 of X duikt op

Geruchten ·

Er gaan al langer geruchten dat het scherm van de Google Nexus 6 tegen de 6 inch groot zal zijn. Indien waar is de Nexus 6 een monsterlijk grote telefoon. En dit nieuwe gerucht bevestigt dat alleen maar. Bovendien hebben we voor het eerste beelden.

Het gaat volgens de bron om een mock-up, maar wel gebaseerd op het echte ontwerp. Wie in de plaatjes een nieuwe Moto X herkent hoeft zichzelf niet te feliciteren, de volgende Nexus wordt inderdaad door Motorola gemaakt en is grotendeels gebaseerd op de nieuwe Moto X.

Motorola Shamu Nexus 6 Nexus X

Het is nog even onduidelijk wat Motorola/Google bezielt om een 5,92 inch grote 'telefoon' uit te brengen als opvolger van de Nexus 5. Het is natuurlijk leuk dat het scherm een Quad HD-resolutie draait en de processor van het nieuwe type Snapdragon 805 is, maar dan willen we nog wel graag dat hij in onze broekzak past. Het toestel zou zelfs zo groot zijn dat de power- en volumetoetsen ver naar beneden zijn geplaatst om maar bereikbaar te zijn. De camera zou uitkomen op 13 megapixel met een 2 megapixel camera aan de voorzijde. De batterij telt tot slot 3.200 mAh. Een release voor dit monster wordt geschat op halverwege oktober. Google kondigt naar alle waarschijnlijkheid deze Nexus 6 of Nexus X samen met de lancering van Android L aan. Dan weten we ook de officiële naam van L.

Bron: 9to5google.com

 • Tags:
 • google
 • motorola
 • newmotox
 • nexus6
 • nexusx

ts Nestle Lion Logo

Nexus-benchmark geeft mogelijk naam Android L weg; Android Lion

Geruchten ·

Is het heel gek te denken dat versie 5 van Android, Android Lion gaat heten? De vorige versie heette immers KitKat, naar het snoep. En Nestlé heeft nog een andere lekkernij in het assortiment dat toevallig met de letter L begint.

Terug naar vorig jaar september. Toen kondigde Google geheel onverwachts een samenwerking met Nestlé aan. Android 4.4 ging KitKat heten naar de gelijknamige chocoladerepen. Voor die tijd noemde we Android 4.4 steevast 'Key Lime Pie'. We dachten destijds nog aan een grap maar de mascotte kwam in de tuin van Google en de website was er helemaal op aangepast.

Nestlé Lion
Android Lion? Zou zomaar kunnen!

Dit jaar houdt Google het erg vaag. Android 5.0 is al aangekondigd maar wordt nog steeds officieel "L" genoemd. Er is nog geen officiële naam. Een mogelijkheid is dat Google achter de schermen nog de deal met Nestlé aan het afronden is. Er zou echter ook een heel andere verklaring kunnen zijn, we zullen het simpelweg moeten afwachten. De naam Lion duikt nu op in een benchmark van wat nieuwe Nexus-telefoon zou moeten zijn. Bedenk dan echter dat we op een soortgelijke manier ook de naam 'Lemon Meringue Pie' en 'Lollipop' al zijn tegengekomen.

Bron: @EmtLeaks

 • Tags:
 • android
 • android5
 • google
 • kitkat
 • nestle

ts Motorola Sunshine

Google Nexus 6 zal ‘Nexus X’ heten, komt tijdens Halloween uit

Geruchten ·

Nieuws over de opvolger van de Google Nexus 5. Het volgende Nexus-toestel krijgt vermoedelijk een andere naam dan je zou verwachten. In plaats van een 6 krijgt het toestel van Motorola de letter X mee. De lancering zou rond Halloween plaatsvinden.

Motorola is dit jaar de uitverkorene om de nieuwe Nexus te maken. Mogelijk is dat onderdeel van de deal om Motorola aan Lenovo te verkopen. Hoe en ook zij, intern wordt de naam 'Nexus X' veelvuldig gebruikt en de kans is ook groot dat dit ook z'n officiële naam is. Erg verwonderlijk is dat niet, Motorola past veelvuldig de naam 'X' toe. Denk bijvoorbeeld aan de Moto X.

Nexus X
Aan het logo hoeven ze niets meer te veranderen

Er is ook een andere reden waarom de naam 'Nexus 6' niet gebruikt wordt. In het boek 'Do Androids dream of Electric Sheep?' waarom de film BladeRunner is gebaseerd komt de term Nexus-6 veelvuldig voor. De auteur, of beter gezegd diens nazaten, hadden al met een rechtszaak gedreigd mocht Google die naam gebruiken. Dus des te meer reden om de naam Nexus X te gebruiken. Google kondigt de Nexus X mogelijk op of rond 31 oktober aan tijdens Halloween. Als de geruchten kloppen dan is de Nexus X een 5,9 inch groot toestel met 2K-resolutie, Snapdragon 805-processor op 2,7 GHz en een 13 megapixel camera met optische beeldstabilisatie.

Via: PhoneArena.com

 • Tags:
 • google
 • motorola
 • nexus6
 • nexusx
 • shamu

ts Android L Screenshot schuin

Bewijs dat Android L ‘Lemon Meringue Pie’ gaat heten stapelt zich op

Telecomnieuws ·

Het ziet er steeds meer naar uit dat de definitieve naam voor Android L 'Lemon Meringue Pie' gaat worden. Verwijzingen naar 'LMP' duiken momenteel als paddestoelen op. Eerder nog gold de naam 'Lollipop' als belangrijke kandidaat.

Ergens is het best vreemd dat Google de officiële naam van Android L nog niet bekend heeft gemaakt. Wat hebben ze te verbergen? Mogelijk een samenwerking met een nieuwe snoepjesfabrikant zoals ze dat destijds met KitKat hebben gedaan? Die naam werd echter direct bekend gemaakt dus dat lijkt nu niet het geval. Hoe het ook zij, de bewijzen voor 'Lemon Meringue Pie' stapelen zich intussen op.

Bewijsstuk 1: diverse verwijzingen naar "LMP" in de broncode van Android (AOSP) en de SDK.
Bewijsstuk 2: een WiFi-certificaat met daarin de vermelding "LMP".

Android L preview

Vooral de vele verwijzingen in de broncode zijn "hard bewijs". De bestanden zijn rechtstreeks afkomstig van Google en zijn omdat ze open source zijn publiekelijk toegankelijk. Toch houden we nog even een slag om de arm; Google kan op het laatste moment altijd besluiten voor iets anders te gaan. We zullen vermoedelijk tot september moeten wachten voordat we definitieve naam van Android L te weten zullen krijgen. Dan volgt mogelijk ook de volgende Nexus-telefoon en -tablet. Lemon Meringue Pie is trouwen een taart met een vulling van citroen en een topping van schuim. Van Android 4.4 KitKat ging trouwens het gerucht dat hij zonder samenwerking met KitKat gewoon 'Key Lime Pie' had geheten. Mogelijk dat Google daarom nu bewust voor een 'taart'-naam kiest.

 • Tags:
 • android
 • l
 • lemonmeringuepie
 • lmp

ts Motorola Logo Sign

Motorola Nexus 6 ‘Shamu’ krijgt mogelijk super-specificaties

Geruchten ·

Dat Motorola door Google zou zijn uitgekozen om de Nexus 6 te maken klinkt aannemelijk. Alle overige geruchten rondom deze Motorola Shamu doen dat tot op heden niet. En nu zijn er wederom geruchten die haast té mooi klinken.

En is namelijk een benchmark opgedoken van de Motorola Shamu. Dit zou de codenaam zijn voor de Nexus 6. LG nam nog de vorige twee Nexussen voor z'n rekening; de Nexus 5 en Nexus 4. Het 5,2 inch grote toestel zou een beeldscherm met Quad HD-resolutie krijgen alsmede een Snapdragon 805-processor van Qualcomm.

Benchmark Motorola Shamu Nexus 6

Eerder nog gingen geruchten over een 5,9 inch grote telefoon met een Snapdragon 801. Bovenstaande specs klinken ons wat beter in de oren voor een Nexus-telefoon. Hiermee lijkt hij tevens wel wat op de LG G3 al is die nog weer een tikkeltje groter. De camerasensor zou uitkomen op maximaal 12 megapixel en is in staat op video in 4K op te nemen. Het RAM-geheugen bedraagt 3 GB en er is 32 GB aan opslaggeheugen waarvan 24 GB vrij te gebruiken is. Eerder nog ging het gerucht dat de Nexus 6 mogelijk een 64-bits processor zou meekrijgen omdat Android L hiertoe de mogelijkheid biedt. Daar lijkt dus voorlopig geen spake van al is alles in dit stadium nog mogelijk.

Via: Techtastic.nl

 • Tags:
 • motorola
 • nexus6
 • shamu

ts Big Nexus Logo

Google Nexus 6 zou wel eens 5,9 inch grote Motorola kunnen zijn

Geruchten ·

Motorola zou nog toen het van Google was bezig zijn geweest met de Shamu; een 5,9 inch grote smartphone met een vingerafdrukscanner. Zou dit de Nexus 6 zijn?

Bewijs voor de Shamu lijkt te zijn gevonden in een bugreport. Veel informatie geeft dat verslag niet behalve dan dat de Shamu onder Android L lijkt te draaien. Bovendien gaat het om een AOSP-versie van Android, waar doorgaans alleen Nexus-apparaten mee zijn uitgerust. De naam 'Shamu' licht verder in de lijn van codenamen waar Google in het verleden mee gewerkt heeft.

Motorola moto phone
Nee dit is niet de Shamu, ja dit is wel een Motorola

Alle informatie opgesomd zijn wij nog niet helemaal overtuigd. Het zou best mogelijk kunnen zijn dat Motorola met een 5,9 inch grote Android-telefoon bezig is, het lijkt ons alleen onwaarschijnlijk dat dit de opvolger moet worden van de 4,95 inch grote Nexus 5. Het verschil lijkt daarvoor te groot. De Shamu moet ergens in november uitkomen.

Bron: Androidpolice.com

 • Tags:
 • aosp
 • google
 • motorola
 • shamu

ts Chrome Beta Material Design

Google updatet ook Chrome for Android met Material Design-uiterlijk

Telecomnieuws ·

Google heeft beta 37 uitgebracht van Chrome voor Android-apparaten. Nu brengt Google vaker beta's uit van haar browser maar deze is uitgerust met de nieuwe Material Design look and feel. Hij kan ieder moment live gaan in de Play Store.

Google updatet ook Chrome for Android met Material Design-uiterlijk

Naast het Material Design-uiterlijk krijgt Chrome Beta ook een versimpelde manier van inloggen en natuurlijk de nodige bugfixes en verberingen. Vooral die eerste kan handig zijn als je via je browser wilt inloggen op diverse Google-diensten. Je hoeft dan niet meer in te loggen door los je gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren, je kunt gewoon een reeds toegevoegd account selecteren waarna Chrome automatisch voor je inlogt. Handig, vooral ook omdat het met meerdere accounts werkt. Google schrijft op haar blog dat Chrome Beta 37 spoedig te downloaden zal zijn in de Play Store. Verwar Chrome Beta trouwens niet met de reguliere Chrome. In de beta kunnen fouten zitten, de normale versie is robuuster en meer geschikt voor het dagelijkse werk.

 • Tags:
 • chrome
 • chromebeta
 • google
 • materialdesign

ts Google Play Store Material Design

Google begint uitrol Play Store met Material Design-stijl

Telecomnieuws ·

Android L met de nieuwe Material Design-look moet nog uitkomen maar Google is toch al begonnen met het uitbrengen van de Play Store in die stijl. Ze zijn daarmee eerder dan gedacht.

Google begint uitrol Play Store met Material Design-stijl

Het lijkt te gaan om versie 4.9.13 van de Play Store waarvan kiekjes eerder al uitlekten. Er wordt in de nieuwe versie meer de nadruk gelegd op de content dankzij grote afbeeldingen en meer witruimte. Alhoewel nog niet alle toestellen de update hebben ontvangen hebben we toch al even kort kunnen spelen met de nieuwe Play Store. De verschillen zitten met name wat dieper in de app, zoals bij de specifieke pagina van een app. Scroll je naar beneden dan merk je dat de header-afbeelding als een paneel onder de rest van de lijst geschoven wordt. Dit zijn kenmerkende design-elementen uit Material Design wat Google samen met Android L aankondigde. Onduidelijk is nog wanneer iedereen de nieuwe Play Store krijgt aangeboden, mogelijk krijgen Nexus-gebruikers de update als eerste voor de kiezen.

 • Tags:
 • google
 • materialdesign
 • playstore

ts New Playstore Androidpolice

Google Play Store krijgt Material Design-make-over

Telecomnieuws ·

Google kondigde 25 juni Android L aan, de nieuwste versie van Android. Samen met L kondigde het de Material Design UI aan waarmee uiteindelijk alle eigen apps zouden uitkomen. Hoe de Play Store eruit komt te zien zie je hier.

Want AndroidPolice claimt afbeeldingen op de kop te hebben getikt waarop de nieuwe interface te zien is. We zien enkele kenmerkende Material Design-elementen zoals zwevende elementen terugkomen als de ruimte in het scherm daar is. Op kleinere schermen voor mobiele telefoons is dat minder duidelijk.

Play Store with Material Design

Er worden headers gebruikt met grote afbeeldingen en een en ander is er wat 'cleaner' op geworden. Daarnaast zijn enkele bedieningselementen verplaatst. Een mooi voorbeeld is delen. Staat die bij Android KitKat nog in de Action Bar, in deze versie vinden we hem helemaal weggestopt onderin het scherm. Grote kans dat Google de vernieuwde Play Store samen met Android L uitrolt. Dat moet ergens in het najaar gebeuren. Houd je Nexus dus in de gaten!

Bron: AndroidPolice.com

 • Tags:
 • android
 • androidl
 • google
 • materialdesign
 • playstore
 • ui
 • ux

ts Nexus Android L

Google blijft ondanks Android Silver gewoon aan Nexus-lijn werken

Geruchten ·

Enige tijd geleden dook het gerucht op dat Google zou stoppen met haar Nexus-programma en over zou stappen op Android Silver. Die laatste zijn eigenlijk de huidige Google Play Edition-uitvoeringen. Maar volgens Google zelf klopt er niets van dit alles.

Zoals wel vaker bij geruchten wil het nog wel eens lonen om het na te vragen. ReadWrite deed precies dat en vond bij Dave Burke een gewillig oor. Hij wou best reageren op de vraag of Nexus zou verdwijnen ten koste van Android Silver. "People have been commenting about Nexus because there is something else and they think that means the end of Nexus. That is the totally wrong conclusion to make" was zijn antwoord.

Google Android Nexus line
Hier komen binnenkort gewoon nieuwe bij

Dat zou ook verklaren waarom er telkens nieuwe Nexus-geruchten opduiken, waaronder één met een 64-bit-processor. In hetzelfde antwoord ontkende Burke het bestaan van Android Silver ook niet. Vermoedelijk is Android Silver een opgewaardeerde Google Play Edition-uitvoering van toestellen zoals we die nu ook al kennen. Google kreeg relatief veel kritiek van Android-fabrikanten die vonden dat ze nu met Google moesten concurreren. Hoe het ook zij, we kunnen in ieder geval uitkijken naar de Nexus 6.

Bron: Readwrite.com

 • Tags:
 • androidsilver
 • google
 • nexus

ts Google Nexus 5 geel

Google Nexus 5 binnenkort in opvallend geel

Geruchten ·

Het doet ons zeer aan de ogen maar de Nexus 5 komt binnenkort in het geel uit. Dat zegt althans Google en die lenen hun naam aan het toestel dus dan zal het wel zo zijn. Een eenvoudige conclusie misschien maar wel de meest voor de hand liggende.

Google Nexus 5 binnenkort in opvallend geel

Zwart, wit en rood; dat zijn de huidige kleuren waarin je een Nexus 5 kunt kopen. De gele variant wordt alvast genoemd op Google's Android-pagina. De gele uitvoering staat nog niet in de Play Store maar we gaan er vanuit dat dat niet lang meer kan duren. Los van de kleuroptie kun je nog kiezen voor een 16 en een 32 GB variant. De Google Nexus 5 zag in oktober vorig jaar het daglicht en over een update wordt al enige tijd gepraat. Trouwens is het plaatje hierboven niet die van de gele Nexus 5 maar is het een geelkleurig hoesje. Op de officiële plaatjes moeten we dus nog even wachten. Overigens werd de rode Nexus 5 binnen een week na het opduiken ervan uitgebracht. Mogelijk zegt dat nu ook iets over deze uitvoering.

Via: Pocketnow.com

 • Tags:
 • geel
 • google
 • nexus5

ts Material Design

Material Design geeft Android L geheel nieuw uiterlijk

Telecomnieuws ·

Android krijgt een nieuw uiterlijk. De nieuwe interface is gebaseerd op wat Google 'Material Design' noemt en het bestaat uit zwevende elementen, frisse kleuren en speelse animaties. We bekijken enkele apps die veranderen.

Een goede eerste demonstratie is die van het lockscreen. Niet alleen ziet het lockscreen er anders uit, maar we zien ook de nieuwe interactieve notificaties die erop getoond kunnen worden. Naast notificaties op het lockscreen zijn er ook 'Prioritized Notifications' en 'Head Up Notifications' bijgekomen.

Android L lockscreen with notifications
Notificaties op het lockscreen

De dailer-app, oftwel de beltoepassing, krijgt bovenaan de zoekbalk en daaronder eventueel een gemiste oproep. De bekende drie tabbladen staan daaronder. Wie een nummer wil bellen klikt op het ronde bel-icoontje rechts onderin.

Android L Contacts app
Het adresboek

Een goed verschil tussen de oude interface in Android 4.4 KitKat en het nieuwe Android zien we in onderstaand voorbeeld. We zien de Gmail-applicatie die onder handen is genomen en het Material Design heeft meegekregen. Let trouwens ook op de vernieuwde icoontjes van de virtuele bedieningsknoppen

Android L Gmail app
De Gmail-app met Material Design

Google heeft nog geen exact tijdschema gegeven waarop Android L voor gebruikers uitkomt. We gaan er hoe dan ook vanuit dat de Nexus-apparaten zoals de Nexus 5 als eersten aan de beurt zijn. Dat zal ergens in het najaar gebeuren. Mogelijk zelfs met de introductie van een nieuwe Nexus 6-telefoon. Bestaande telefoons zullen via updates via de fabrikanten moeten ontvangen en dat kan nog wel even duren, vermoedelijk volgend jaar.

 • Tags:
 • android
 • androidl
 • google
 • materialdesign

ts Android Lollipop

Screenshots Android “L” uitgelekt

Geruchten ·

Er zijn twee screenshots uitgelekt van de nieuwe versie van Android die mogelijk morgen wordt aangekondigd. Ze werden opgemerkt door een oplettende Reddit-gebruiker. Inmiddels zijn de plaatjes verwijderd.

Een officiële naam heeft de volgende generatie Android nog niet, maar de meeste geruchten spreken over Lollipop of Lemon Meringue Pie. Versie 5 van Android zal naar alle waarschijnlijkheid morgen tijdens Google I/O worden aangekondigd. Natuurlijk lijkt Android 5 op z'n voorganger, behalve dan de letter "L" in de statusbalk.

Android Lollipop
Eerste screenshots Android Lollipop/Lemon Meringue Pie?

In diezelfde statusbalk zien we een belletje met een streep erdoorheen. Volgens de bron is dat een nieuwe Android-functie die notificaties deels kan negeren. Handig voor als je gek wordt van de grote hoeveelheid storende notificaties. Verder valt op dat de Chrome-app niet schermvullend wordt getoond. Mogelijk betekent dit dat apps als zwevende apps gebruikt kunnen worden, vergelijkbaar met de QSlide-functie op nieuwere LG-telefoons. Mocht de volgende generatie Android morgen worden aangekondigd dan valt te verwachten dat de Nexus-telefoons die als eerste zullen krijgen.

Via: AndroidPolice.com

 • Tags:
 • android
 • googleio14
 • l
 • lemonmeringuepie
 • lollipop

ts Nexus Cross

LG ontkent maken Nexus 6, zeiden ze ook van Nexus 5

Geruchten ·

Momenteel zijn een aantal mensen van de Nederlandse pers in Zuid-Korea om zich daar te vergapen aan alles wat LG maakt. Dat is schijnbaar erg veel maar wat ze volgens LG niet maken is de Nexus 6. Probleem alleen; dat zeiden ze ook van de Nexus 5.

De Nexus 5 is de pure Android-ervaring en grotendeels gebaseerd op de G2 van LG. Niet vreemd dus dat de Nexus 5 in opdracht van Google door LG wordt gemaakt. Op vragen van Draadbreuk.nl over de Nexus 6 zei communicatiedirecteur Ken Hong van niets te weten. Logische conclusie; LG maakt in ieder geval niet de Nexus 6.

Nexus 6 concept
Zoiets?

En dan is een logische gedachtengang dat Google helemaal stopt met het uitbrengen van Nexus-telefoons en overstapt op het Silver-programma dat fabrikanten in staat stelt om pure Android-telefoons uit te brengen vergelijkbaar met de huidige Google Play Edition-telefoons. Een andere mogelijkheid is, en die is misschien wel een stuk geloofwaardiger, dat LG gewoon een beetje aan het jokken is. Het zal niet de eerste keer zijn. Van de Nexus 5 zeiden ze immers ook dat ze die niet gingen maken en wat bleek oktober vorig jaar? LG brengt gewoon de Nexus 5 uit. Ons advies; gewoon doorlopen en vooral blijven uitkijken naar een Nexus 6 eind dit jaar.

Bron: Draadbreuk.nl

 • Tags:
 • android
 • google
 • lg
 • nexus6

ts Firmwareupdatefriday

Firmware Update Friday - Week 23

Telefoonnieuws ·

Het is weer tijd om oude vervelende bugs gedag te zeggen. Deze week een update voor de Nexus 4, Nexus 5, Motorola Moto X, Moto E, Moto G, de Google Play Edition-telefoons en de HTC One M8.

Android 4.4.3 KitKat

Google is begonnen met de uitrol van Android 4.4.3 KitKat. De derde KitKat-update bevat een nieuwe dailer, enkele bugfixes en het lost enkele beveiligingsproblemen op. Zoals gebruikelijk is de update als eerste beschikbaar voor de Nexus-lijn waaronder de Nexus 4 en 5. De update is zo'n 80 MB groot waarmee het aan te bevelen is om dit via een WiFi-netwerk te doen. Inmiddels zou de update ook beschikbaar zijn voor de Motorola Moto X, Moto G en de Moto E. Ben je in het bezit van een Google Play Edition-telefoon? Dan is de kans groot dat ook daarvoor inmiddels een update beschikbaar is.

HTC One (M8) - v1.54.401.10

Ook een update voor het nieuwe vlaggenschip van HTC; de One (M8). Het gaat hier om een zogenaamde stabiliteitsupdate. HTC is zo vriendelijk geweest om een kleine changelog bij te voegen zodat we weten wat er precies wordt opgelost. Zo zijn er verschillen in de radio en camera. Het gaat om kleine wijzigingen om apps soepeler te laten draaien. Er komen dus geen functies bij. De update is een kleine 70 MB groot en komt gewoon via het toestel binnen.

 • Tags:
 • firmware update friday
 • motoe
 • motog
 • motox
 • nexus4
 • nexus5
 • onem8

ts Google Now Shop Alert

Google Now krijgt locatiegebaseerde waarschuwingen voor product-zoekopdrachten

Telecomnieuws ·

De makers van Google Now zijn lekker bezig de laatste tijd. Nadat gisteren offline support werd toegevoegd is er vandaag wederom een nieuwe functie. Een waarschuwing als je in de buurt bent van een winkel die producten verkoopt die jij eerder zocht.

Google Now krijgt locatiegebaseerde waarschuwingen voor product-zoekopdrachten

Stel je zoekt online naar wandelschoenen en je bent daarna in de buurt van een winkel die diezelfde schoenen verkoopt, dan krijg je daarvan een waarschuwing. Er komt een nieuwe kaart tevoorschijn die je herinnert aan die zoekopdracht. Net als bij de offline-ondersteuning moet je de Google Search-app updaten. Maar omdat dit meestal automatisch gebeurt hoef je weinig te doen. Hoe Google er precies voor zorgt dat de functie werkt is onduidelijk. Mogelijk werkt de functie voorlopig alleen bij enkele Amerikaanse retailers. Welke dat zijn maakte Google niet bekend al zien we in het voorbeeld van de Nexus 5 de winkels Toys'R Us, Macy's en Target. Kijk dus in het vervolg niet vreemd op als je nieuwe kaarten ziet op Google Now.

Bron: Google+

 • Tags:
 • googlenow
 • locatiegebaseerd
 • now

ts Google Now Offline

Google Now nu ook offline te gebruiken

Telecomnieuws ·

Google heeft offline ondersteuning toegevoegd aan Google Now. Handig want tot nu toe had je een actieve internetverbinding nodig om kaarten van Google Now te kunnen bekijken. Viel die om wat voor reden weg dan was het direct einde oefening.

Nu kennen we allemaal wel een plek waar het telefoonbereik niet best is. Om daar nu net als onderstaande Nexus 5 toch van Google Now gebruik te kunnen maken is er nu offline support. Google kondigde het aan op een blogpost op Google+. Wie geen actieve internetverbinding heeft wordt daar overigens wel van op de hoogte gebracht. Zo weet je in ieder geval dat je naar verouderde informatie zit te kijken.

Google Now offline support
Ondersteuning voor offline

Het enige wat gebruikers hoeven te doen is de Google Search-app te updaten. En laat dat onder Android is de meeste gevallen standaard te gebeuren. Je hoeft dus weinig te doen, en zo zien we het graag!

Bron: Google+

 • Tags:
 • android
 • googlenow
 • offline

ts Nexus Zoom

“Google Nexus op termijn vervangen door Android Silver”

Geruchten ·

Het einde van de Nexus-toestellen van Google lijkt in zicht. In plaats daarvan tuigt de zoekmachine het Android Silver-programma op. Silver-telefoons zijn premium high-end telefoons van verschillende fabrikanten zonder bloatware.

Veel fabrikanten zit het niet lekker dat ze moeten concurreren met Google's Nexus-modellen. Het zit Google weer niet lekker dat veel fabrikanten het Android-besturingssysteem 'verpesten' met onnodige aanpassingen en bloatware. Er ligt nu een oplossing die beide problemen in één keer oplost. Google stopt met nieuwe Nexus-telefoons en fabrikanten kunnen high-end Android Silver-toestellen uitbrengen met de pure Android-ervaring.

Android Silver wallpaper
Android gaat zilver

De Android Silver-modellen zijn in tegenstelling tot de Nexus-telefoons gewoon bij je telefoonwinkel om de hoek verkrijgbaar en dus niet uitsluitend online. Ook gaat Google actief promotie maken voor deze modellen. Op dit punt verschillen de Silver-modellen dan ook van de huidige Google Play Edition-telefoons. Verwacht de eerste Silver-modellen pas volgend jaar. Mogelijk zullen eerst LG en Motorola met modellen komen, van Samsung, Sony en HTC worden pas later modellen verwacht.

Bron: The Information

 • Tags:
 • android
 • androidsilver
 • google
 • nexus
 • silver

ts Google Nexus

Mogelijk Google Nexus-telefoons van rond de 100 euro verwacht

Geruchten ·

Wie een Nexus-telefoon wil bemachtigen weet momenteel dat het high-end spul is. Dat kan wel eens veranderen want Google lijkt ook mid-range Nexus-telefoons voor ogen te hebben van rond de 100 euro.

Ergens vinden we dit gerucht wat vreemd want er zijn immers ook geruchten dat Google wil stoppen met de Nexus-lijn. In plaats daarvan komen dan de Play Edition-telefoons zoals je die van de nieuwe HTC One en Galaxy S4 verkrijgbaar zijn. Nu maakte Google voorheen ook wel goedkopere telefoons, maar dan wel onder de Motorola-naam die inmiddels doorverkocht is aan Lenovo.

Mediatek Chipset

Dit nieuwe gerucht spreekt over een samenwerking tussen Google en MediaTek dat we kennen van goedkope processors. Google zou dan kiezen voor een relatief voordelige quadcore processor van MediaTek om deze nieuwe Nexus aan te sturen. Geen opvolger dus voor de Nexus 5. Alles doet ons sterk denken aan de Motorola Moto G, ook een betaalbare en relatief eenvoudig Android-telefoon. Met het afscheid nemen van Motorola zoeken ze misschien een opvolger.

Bron: Mtksj.com

 • Tags:
 • google
 • mediatek
 • midrange
 • nexus

ts Google Camera Screenshots

Google geeft speciale Camera-app uit voor Android

Telecomnieuws ·

Google heeft een Camera-app voor Android vrijgegeven. Vreemd genoeg gaat het niet om dezelfde app als bij de Nexus-apparaten van Android 4.4 KitKat wordt meegeleverd maar we zien wel veel van dezelfde functies terug.

Google geeft speciale Camera-app uit voor Android

Denk dan aan Photo Sphere en de panoramamodus. Ook is er een lensvervaging-functie zodat je scheptediepte kunt aanbrengen in je foto's. Volgens Google schiet de Camera-app snel en gemakkelijk foto's en video's. Dat snelle aspect kun je bij de Galaxy S5 wel vergeten. Daar duurt het schieten van een foto ettelijke seconden. Ook lijkt er geen rekening te zijn gehouden met de snelle(re) autofocus-mogelijkheden want veel foto's zijn onscherp. Wel is de interface lekker eenvoudig gehouden wat de bediening ten goede komt. Waarom de app verschilt met de standaard camera-app op bijvoorbeeld de Nexus 5 is onduidelijk. Je zult minimaal Android 4.4 KitKat moeten draaien om de app te kunnen downloaden en installeren.

Bron: Play Store

 • Tags:
 • app
 • camera
 • google

ts Camera Ui Nexus

Google werkt aan nieuwe camera-app voor Android

Telecomnieuws ·

Google zou volgens insiders werken aan een nieuwe camera-app voor Android-toestellen. Naast een nieuwe interface moet het met de app mogelijk worden om bokeh toe te passen zodat een achtergrond wazig is en het onderwerp niet.

Google experimenteer al langer met haar camera-toepassingen, denk dan bijvoorbeeld aan de Photo Sphere-modus. Toch zien we de standaard camera-app van Android niet vaak omdat fabrikanten deze vaak vervangen door eigen versies. Alleen Nexus-eigenaren krijgen de pure Android-ervaring. De nieuwe app moet via de Play Store gedistribueerd worden en kent naast de scherptediepte-modus ook een verbeterde panorama- en Photo Sphere-modus.

Nexus 5 camera macro

Concurrentie

Nokia heeft al langer een dergelijke app in de vorm van de Nokia Refocus. De Refocus-app schiet meerdere foto's waarbij de focus telkens verlegd wordt. Later kun je dan kiezen waar je de focus op wilt leggen. Hetzelfde trucje is ook met de nieuwe HTC One (M8) mogelijk, al doet die dat dankzij twee camera's. De eerste ziet de feitelijke foto, de tweede legt de diepte-informatie vast. Via software wordt later een blur-effect toegevoegd. Leuk al zijn de eerste ervaringen erg wisselend.

 • Tags:
 • android
 • bokeh
 • camera
 • google
 • scherptediepte

ts Android 4 4 3 Update Nexus 5 1

Changelog Android 4.4.3 laat tal van bugfixes zien

Geruchten ·

Officieel is hij niet, laat staan dat je hem al kunt downloaden, maar naar verluidt is de changelog van Android 4.4.3 bekend. Wat hij vooral laat zien? Veel, heel veel bugfixes.

Wie ons vaker bezoekt weet dat we dol zijn op nieuwe firmwares! Zo erg dat vrijdag bij ons in het teken staat van de firmware update. Nu wisten we al langer dat Google bezig is met het testen van Android 4.4.3, nu lijkt bekend te zijn wat deze versie allemaal gaat verbeteren. Het is een aardig lijstje geworden.

· Frequent data connection dropout fix
· mm-qcamera-daemon crash and optimization fixes
· Camera focus in regular and HDR modes fixes
· Power Manager display wakelock fix
· Multiple Bluetooth fixes
· Fix for a random reboot
· App shortcuts sometimes got removed from launcher after update
· USB debugging security fix
· App shortcuts security fix
· Wi-Fi auto-connect fix
· Other camera fixes
· MMS, Email/Exchange, Calendar, People/Dialer/Contacts, DSP, IPv6, VPN fixes
· Stuck in activation screen fix
· Missed call LED fix
· Subtitle fixes
· Data usage graph fix
· Internet telephony fix
· FCC compliance fix
· Miscellaneous fixes

Een deel van deze wijzigingen en fixes heeft betrekking op de Nexus 5. Deze schijnt vooral van het autofocus-probleem last te hebben. Toch zien we een groot aantal zaken terug die ook voor andere Android KitKat-telefoons op gaat. Over wanneer Google de update uitrolt valt nog niets te zeggen.

Bron: AndroidPolice.com

 • Tags:
 • android
 • android443
 • changelog

ts Android Kitkat Splash

Google test momenteel Android 4.4.3 KitKat

Geruchten ·

Dit bericht mag hopelijk niet als verrassing komen maar het is toch goed om te horen dat Google momenteel een nieuwe versie van Android test. Versie 4.4.3 met buildnummer KTU72B komt inmiddels in diverse logs terug.

Zoals de versieverhoging al weggeeft gaat het niet om een grote update. Vermoedelijk wordt alleen een bug geplet die betrekking heeft op de camera van de Nexus 5. Sommige gebruikers melden dat de camera-app wel erg veel van de CPU van het toestel vraagt, iets wat ook z'n weerslag heeft op de batterij.

KitKat in progress
KitKat "in progress"

Momenteel worden veel telefoons geüpdatet naar Android 4.2.2 KitKat waaronder afgelopen week nog de LG G2 en de Sony Xperia Z1 Compact. Op dit moment is echter nog maar 2,5% van alle Android-apparaten voorzien van KitKat. Het overgrote merendeel draait Jelly Bean; 62%. Hiervan neemt versienummer 4.1 het grootste deel voor z'n rekening; 35,3%.

Bron: @LlabTooFeR

 • Tags:
 • android
 • google
 • kitkat

ts Motorola Moto 360

Motorola en LG kondigen eerste Android Wear-smartwatches aan

Telefoonnieuws ·

Vlak nadat Google aankondigde met een aangepast Android-versie voor wearables te komen kondigen zowel LG als Motorola haar eerste producten aan. Motorola brengt de ronde Moto 360 uit terwijl LG het wat hoekiger aanpakt met de G Watch.

Te beginnen met de Motorola Moto 360. Een ronde smartwatch die daarmee op een klassiek en traditioneel horloge lijkt. Geheel in lijn met Motorola's recente personalisatie mogelijkheden kun je deze Moto 360 helemaal zelf samenstellen. Er zijn verscheidene metalen en lederen bandjes beschikbaar.

Motorola Moto 360
De Moto 360

De Moto 360 vertelt je natuurlijk de huidige tijd, maar kan dankzij inzage in de agenda ook vertellen hoe lang het duurt om naar je volgende afspraak te gaan. Je kunt ermee navigeren, binnenkomende berichten laten weergeven en diverse informatie mee opvragen. De Moto 360 moet vanaf de zomer uitkomen. Prijzen zijn nog niet bekend.

LG G Watch

Ook LG komt met een smartwatch onder Android Wear. LG is de laatste jaren hofleverancier van Google. LG maakt ondermeer de Nexus-telefoons zoals de recente Nexus 5. Nu komt het bedrijf ook met een G Watch uit.

LG G Watch

Het is een vierkanten smartwatch en daarmee is er direct een gelijkenis met Sony's SmartWatch. Erg veel informatie is er nog niet over de LG G Watch behalve dan dat er verregaande ondersteuning is voor Google Now. Hiermee kun je via spraak zoekopdrachten uitvoeren. Wanneer LG haar smartwatch wil uitbrengen is nog onbekend.

Via: Engadget.com

 • Tags:
 • androidwear
 • gwatch
 • lg
 • moto360
 • motorola

ts Nexus

Geruchten spreken over Nexus 6 met 64-bit octacore Snapdragon 810-processor

Geruchten ·

De Nexus 5 is slechts een paar maanden officieel of er gaan al wilde geruchten over diens opvolger. En dat terwijl er ook geruchten zijn dat Google helemaal wil stoppen met de Nexus-reeks. Toch zou er een Nexus 6 in de planning staan.

En die Nexus 6 zou een nieuwe Qualcomm Snapdragon 810-processor krijgen. Het bijzondere hieraan is dat hij gebaseerd is op een 64-bit ontwerp en beschikt over acht cores. Android is tot op heden nog niet geschikt gemaakt voor 64-bit processors dus dit gerucht zegt ook iets over de volgende versie van Android.

Nexus 6 concept
Een concepttekening van de Nexus 6

Wij moeten nog zien of dit allemaal uitkomt. Immers, Google zou plannen hebben te stoppen met Nexus-telefoons en wellicht alleen nog maar Google Edition-telefoons goedkeuren. Daarnaast moet de hele Snapdragon 810 nog door Qualcomm aangekondigd worden. Dat kondigde al wel de Snapdragon 610 en 615 aan dat samen met de 410 de eerste 64-bit processors van het bedrijf zijn. Die worden trouwens pas laat dit jaar verwacht dus dat zegt ook iets over het mogelijk uitbrengen van de opvolger van de Nexus 5.

Bron: DigiTimes.com

 • Tags:
 • 64bit
 • nexus6
 • snapdragon810

ts rood Nexus 5

LG en Google kondigen rode Nexus 5 aan

Telefoonnieuws ·

De geruchten bleken waar; er komt een rode versie van de Nexus 5 uit. Sterker nog, LG en Google hebben hem zojuist officieel aangekondigd. Met de rode uitvoering kun je nu uit totaal 3 verschillende kleuren kiezen.

Volgens LG is de rode Nexus 5 vanaf eind februari verkrijgbaar. Nog even geduld dus. De rode uitvoering met 16 GB aan geheugen krijgt net als de witte en zwarte versie een adviesprijs mee van 399 euro. Al hebben wij al enkele shops gevonden die hem onder die prijs aanbieden.

LG and Google Nexus 5 red
Rode Nexus 5

Directeur LG Nederland Bas Dekker verwoord het als volgt: “Wij zien dat de Nexus lijn zeer loyale fans heeft, die dingen anders willen doen. Deze manier van denken hebben wij nu ook doorgetrokken in deze felrode Nexus 5. Met dit opvallende toestel maakt de consument zeker een statement.” De Nexus 5 werd eind oktober vorig jaar aangekondigd en lag al vrij snel in de Nederlandse winkel. De Nexus 5 is vooral geschikt voor wie de pure Android-ervaring wil.

 • Tags:
 • nexus5
 • rood

ts Nexus 5 rood Box

Google Nexus 5 in het rood duikt op

Geruchten ·

Vorige week nog dook het gerucht op dat de Google Nexus 5 binnenkort wel eens in meerdere kleuren uit zou kunnen komen. De bron leek alleen niet zo betrouwbaar maar wat blijkt nu? Er duikt een rode Nexus 5 op.

De Nexus 5 is momenteel alleen in het zwart en wit verkrijgbaar. Of naast de hier getoonde rode kleur ook de eerder genoemde kleuren uitkomen is onduidelijk. Het bericht van vorige week deed bij velen vermoeden dat het om een hoax ging. De nu uitgelekte plaatjes geven toch ruchtbaarheid aan dat bericht.

Google Nexus 5 red
De Nexus 5 in het rood

Wanneer Google of LG de Nexus 5 in het rood officieel aankondigt is onbekend. De bron heeft meerdere afbeeldingen van het toestel geplaatst waaronder in dozen. Het lijkt er dus op dat ze op punt staan om naar de winkels verscheept te worden. Verwacht dus binnenkort een persbericht.

Bron: @artyomstar

 • Tags:
 • google
 • nexus5
 • rood

ts Nexus Tombstone

“Google stopt volgend jaar met Nexus-apparaten”

Geruchten ·

Volgens een gerucht gaat Google volgend jaar stoppen met het uitbrengen van nieuwe Nexus-telefoons en tablets. In plaats daarvan krijgen we alleen nog maar Play Edition-telefoons.

Dat Google in 2015 zou stoppen met het uitbrengen van Nexus-apparaten komt niet omdat het tegen die tijd in de problemen zouden komen met de naamgeving. We zouden dan namelijk toe zijn aan de Nexus 7-telefoon en dat apparaat bestaat namelijk al in de vorm van de Nexus 7-tablet. Dat Google zelf onder andere telefoons uitbrengt zit andere Android-makers al langer niet lekker. Het mogelijk stopzetten van de Nexus-lijn lijkt dus meer een gevolg hiervan.

Nexus 5
De Nexus 5 één van de laatste Nexus-telefoons?

Google zou echter wel nieuwe Play Edition-telefoons toestaan. Van de HTC One, Samsung Galaxy S4, Sony Xperia Z Ultra en de Motorola Moto G bestaan inmiddels Play Edition-uitvoeringen. Deze modellen draaien de pure en kale Android-versie en worden doorgaans erg snel voorzien van updates. De bron speculeert ook dat het stopzetten van de Nexus-lijn een gevolg is van de patent-afspraken met Samsung die eerder vandaag bekend gemaakt werden. Als het gerucht klopt dan zou de Nexus 5 jammergenoeg wel eens één van de laatste Nexus-telefoons zijn.

Bron: @evleaks

 • Tags:
 • google
 • nexus

ts New Nexus kleuren Phonearena

Mogelijk binnenkort meerdere kleuropties voor Google Nexus 5

Geruchten ·

Google's vlaggenschip de Nexus 5 is momenteel alleen in het zwart en wit verkrijgbaar. En omdat ze dat zelfs bij Google blijkbaar wel wat matig vinden komt er binnenkort flinke gezinsuitbreiding. Zes nieuwe kleuren maken hun opwachting.

We hebben het dan over de kleuren rood, oranje, groen, blauw en paars. De kleuruitbreiding zou voor de hand liggen. De LG-tegenhanger van de Nexus 5, de G2, kreeg onlangs ook twee nieuwe uitvoeringen erbij. Het uitbrengen van nieuwe kleuren is doorgaans bedoeld om een extra impuls te geven aan de verkopen.

Google Nexus 5 in Orange
De Nexus 5 in het oranje

Toch willen we even een officiële lancering van Google afwachten. De informatie is namelijk afkomstig van een vrij dubieuze bron. Een video van wat lijkt de bestelpagina van de Nexus 5. Naast de lage kwaliteit is de adresbalk verdacht goed uit beeld gehouden. We houden dus nog even een slag om de arm. Al zouden wij erg blij worden van nieuwe Nexus 5-kleuren.

Bron: Phonearena.com

 • Tags:
 • google
 • kleuren
 • nexus5

ts Samsung Galaxy Gear

Samsung Galaxy Gear via omweg ook compatible met Nexus 5

Telefoonnieuws ·

De Galaxy Gear is een best handige accessoire in combinatie met je telefoon. Helaas is hij alleen compatible met een select groepje Galaxy-telefoons. Wat slimme jongens hebben het nu voor elkaar gekregen om ook de Nexus 5 ermee te laten werken.

Samsung Galaxy Gear via omweg ook compatible met Nexus 5

Wie over een Nexus 5 beschikt kan door het handmatig installeren van diverse APK-bestanden hem toch compatible krijgen met de Galaxy Gear. Volgens de uitvinders van deze methode werkt bijna alles, met uitzondering van S Voice en Weather. Dat laatste is wel jammer maar het is in ieder geval een begin. De lijst met instructies is te vinden in de bronlink. Momenteel is de Galaxy Gear van Samsung alleen officieel compatible met de Galaxy Note 3, Galaxy S4, Galaxy S3 en de Galaxy Mega.

Bron: Smartwatch Fans

 • Tags:
 • galaxygear
 • nexus5

ts New Old Nexus 5 Xda Developers

Ontwerp Google Nexus 5 licht aangepast

Telefoonnieuws ·

LG en Google hebben het ontwerp van de Nexus 5 licht aangepast. Dit blijkt uit een vergelijking die een gebruiker maakte. De knoppen zitten nu strakker in de behuizing en de speaker en microfoon grill is groter. Ook de simkaartslot sluit nu beter aan.

Ontwerp Google Nexus 5 licht aangepast

Het is onduidelijk of de wijzigingen het gevolg zijn van verzoeken van Google of dat LG op eigen initiatief heeft gehandeld. Wat echter ondenkbaar is is dat je je oude Nexus 5 kunt omwisselen voor een nieuwer exemplaar. Daarvoor lijken de wijzigingen te klein. Het komt vaker voor dat fabrikanten hun ontwerp aanpassen na klachten van gebruikers. Meestal gaat het dan om kleine wijzigingen die de duurzaamheid moeten vergroten. Dat lijkt ook hier het geval te zijn. Erg verrast zijn wij echter niet door deze actie. De Nexus 5 oogt op de één of andere manier niet zo premium als de Nexus 4. Of dat hiermee is verholpen moet nog maar blijken. Binnenkort volgt hier een review over het toestel.

Bron: xda-developers.com

 • Tags:
 • google
 • nexus5

ts Firmwareupdatefriday

Firmware Update Friday - Week 49

Telefoonnieuws ·

Het is weer tijd om oude vervelende bugs gedag te zeggen! Deze week een firmware update voor de Google Nexus 5 en Nexus 4.

Google Nexus 4 en 5 - Android 4.4.1

De enige update deze week is voor de Google Nexus 5 en dan hebben we het over Android 4.4.1. Het is de allereerste update voor KitKat en deze moet voor de Nexus 5 de camerakwaliteit drastisch verbeteren. Een welkome update dus. Techblog The Verge heeft een mooie vergelijking gemaakt van voor en na foto's van de update en wat de invloed op de camerakwaliteit is.

De update geldt ook voor de Nexus 4 maar daarbij zal de camerakwaliteit niet zichtbaar van verbeteren. Er zitten dus naast verbeteringen aan de camera ook kleine bugfixes in. Toch de moeite waard dus om ook je Nexus 4 te updaten. Dat gaat allemaal Over-The-Air zoals het mooi heet dus je ontvangt hem op je toestel zelf.

 • Tags:
 • firmware update friday
 • nexus4
 • nexus5

ts Android Kitkat Mas

Android KitKat bereikt 1% markaandeel

Telecomnieuws ·

Android 4.4 KitKat is net een maand oud en er zijn ontzettend weinig modellen waarvoor de update inmiddels is uitgerold. Toch bereikt het aandeel KitKat een nette 1,1% wat gezien de grote hoeveelheid Android-devices redelijk knap is.

Naast de Nexus 4 en speciale Google Edition-telefoons zijn er nog geen fabrikanten geweest die KitKat naar bestaande toestellen hebben uitgerold. Niet verwonderlijk ook want KitKat werd samen met de Nexus 5 een maand geleden aangekondigd. Toch beslaan al die toestellen ruim 1% van de totale Android-markt.

Android 4.4 KitKat share

Toch draaien de meeste Android-gebruikers versie Jelly Bean, waarvan versie 4.1 veruit de grootste is. Het aandeel daarvan ging laatst nog door de 50% heen. Gingerbread, ooit jarenlang aanvoerder van de lijst, zakte voor het eerst door de grens van 25% heen.

 • Tags:
 • android
 • kitkat

ts Android Art Runtime

Android 4.4 KitKat heeft nieuwe snellere runtime

Telecomnieuws ·

Google heeft Android 4.4 KitKat uitgerust met een tweede runtime naast Dalvik; ART. Deze runtime moet op den duur Dalvik vervangen en is voor gebruikers van een Nexus 5 alvast te gebruiken. Voordeel is dat hij apps twee maal zo snel opstart.

Volgens Google gaat het nog om een experimentele runtime en is het dus nog niet klaar voor massaal gebruik. Wie het aandurft en een Nexus 5 heeft kan het aanzetten onder Settings > Developer options.

JIT vs AOT
Verschil Just-In-Time en Ahead-Of-Time

ART, wat staat voor Android Runtime, is wezenlijk anders dan Dalvik. Dalvik is gebaseerd op het Just-In-Time principe. Hierbij wordt code voornamelijk tijdens het uitvoeren geïnterpreteerd. Code wordt dus in beperkte mate vooraf gecompileerd. Dit zorgt voor onnodig veel werk. ART moet code tijdens het installeren compileren waarmee het een zogenaamde Ahead-Of-Time compiler wordt. Voordeel is dat apps sneller opstarten en doorgaans ook sneller zijn. In theorie zou het ook de batterij kunnen sparen omdat veel taken nu achterwege gelaten kunnen worden. Het nadeel is dat het langer duurt voordat apps geïnstalleerd zijn.

Bron: AndroidPolice.com

 • Tags:
 • android
 • art
 • dalvik
 • kitkat

ts Nexus 5 By Lg

Google Nexus 5 en Android KitKat 4.4 aangekondigd

Telefoonnieuws ·

Het moest een keer gebeuren, maar eindelijk hebben LG en Google de Nexus 5 officieel aangekondigd. Het toestel is misschien wel het slechtst bewaard geheim van de laatste tijd en kent daarom nauwelijks verrassingen.

Google heeft voor de Nexus 5 net als bij de Nexus 4 LG in de arm genomen. Het is de eerste smartphone met Android 4.4 KitKat dat qua naam eerder al werd aangekondigd. De Google Nexus 5 beschikt zoals de geruchten al zeiden over een 5 inch IPS-display met Full HD-resolutie.

Google Nexus 5 by LG
De Google Nexus 5

Hij is verkrijgbaar in twee uitvoeringen; 16 en 32 GB en in de kleuren wit en zwart. De camera telt 8 megapixels in totaal maar is gelukkig wel voorzien van optische beeldstabilisatie. Hierdoor moet er minder snel bewogen foto's geschoten worden. De processor is een Snapdragon 800 van Qualcomm die als één van de krachtigste processoren van het moment mag worden gerekend.

Android 4.4 KitKat

De Nexus 5 is de allereerste die onder Android 4.4 KitKat draait. Met KitKat moet het mogelijk zijn om zowel high-end apparaat zoals deze Nexus 5 als goedkope instaptelefoons te maken. De gebruikers zal weinig merken van deze nieuwe versie. Toch zijn er wel wat verschillen met diens voorganger Jelly Bean. Het gaat dan voornamelijk om iets andere kleuren, een aangepast lettertype en transparante balken. Grootste wijziging is echter dat Hangouts dé plek gaat worden waar je ontvangen berichten kunt lezen. Tevens kun je er instant messaging en video-bellen aantreffen.

Ook de camera krijgt een aantal nieuwe apps. Zo is er Photo Sphere mee waarmee Street View-achtige foto's in 360 graden geschoten kunnen worden. Verder is er een verbeterde HDR+ modus en wat Google "Auto Awesome" noemt. Deze neemt content zoals foto's en video's uit je bibliotheek zodat je die kunt delen. Verder is er een nieuwe dialer, launcher en kun je Google Now starten met de spraakopdracht "Oké Google" gevolgd door je zoekopdracht. De Google Nexus 5 zal in Nederland niet verkrijgbaar zijn via de Play Store maar via retailpartners. Iets wat we eigenlijk ook al wisten. De prijs bedraagt 399 euro voor zowel de witte als zwarte uitvoering.

 • Tags:
 • android
 • google
 • kitkat
 • nexus5

ts Nexus 5

Nog onaangekondigde Google Nexus 5 vanaf woensdag verkrijgbaar

Telefoonnieuws ·

Hij is nog niet officieel aangekondigd, maar hij zal toch al komende woensdag 30 oktober leverbaar zijn; de Nexus 5 van Google. Dat is eerder dan de verwachte lanceringsdatum van 1 november.

Zo laat het Groningse Belsimpel.nl weten. Zij krijgen op 30 oktober, aanstaande woensdag dus, de zwarte en witte varianten van de Nexus 5 binnen. Het gaat niet om import maar om Nederlandse modellen. Het toestel krijgt een losse toestelprijs mee van 459 euro maar is in combinatie met een abonnement veelal gratis.

Google Nexus 5 Belsimpel.nl

Het gebeurt wel vaker dat nog niet officiele telefoon worden opgenomen op een webshop, maar toch is dit bericht vrij opmerkelijk. Er is namelijk een duidelijke leveringsdatum. Het gerucht ging dat de Nexus 5 pas op z'n vroegst 1 november aangekondigd zou worden. Ook opmerkelijk is dat de Nexus 5 nu lijkt te zijn bevestigd door een Nederlandse webwinkel. Google moet nog van zich laten horen. De Nexus 5 lijkt de eerste Android-telefoon te worden met Google's nieuwste Android-versie; 4.4 KitKat. Details over dit nieuwe besturingssysteem ontbreken nog.

 • Tags:
 • belsimpel
 • google
 • nexus5

Beknopte specificaties van de Google Nexus 5

Afmetingen 137,84 x 69,17 x 8,59 mm
Gewicht 130 gram
EAN codes 8808992097259, 8808992097167, 8808992096689, 8808992095156, 8808992094166, 8808992092070, 8808992092063, 8808992091219, 8808992089384, 8808992089377, 8808992085454, 8808992085447, 8716406028594, 8716406028549
Platform
Android 4.4 (KitKat)
Beeldscherm
Kleurenbeeldscherm 4.95 inch, TFT
Hardware
Camera 8 MP
Processor 2.26 GHz, Qualcomm Snapdragon 800, quad core
Selfiecamera 1.3 MP
Gegevensnetwerk
4G (LTE)
Geheugen
Intern geheugen 16 GB (Opslaggeheugen), 32 GB (Opslaggeheugen), 2 GB (Werkgeheugen (RAM))
Geheugenkaart-slot
Voeding
Batterij 2300 mAh, verwisselbaar

Alle Google Nexus 5 specificaties


Alternatieven van de Google Nexus 5

Scroll de tabel hieronder om meer te zien
Productafbeeldingen zijn op schaal
Google Nexus 5
Cat S61
Apple iPhone SE (2020) (A2275)
Apple iPhone 8 (A1863)
Apple iPhone 7
 Huidig product    
Android4.4 (KitKat)8.0 (Oreo)
Kleurenbeeldscherm4.95 inch, TFT5.2 inch, IPS4.7 inch, IPS4.7 inch, IPS4.7 inch, IPS
Camera8 MP16 MP12 MP12 MP12 MP
Processor2.26 GHz, Qualcomm Snapdragon 800, quad core2.2 GHz, Qualcomm Snapdragon 630, octa coreApple A13 BionicApple A11 Bionic, quad coreApple A10 Fusion, quad core
Selfiecamera1.3 MP8 MP7 MP7 MP7 MP
4G (LTE)
Intern geheugen16 GB (Opslaggeheugen), 32 GB (Opslaggeheugen), 2 GB (Werkgeheugen (RAM))64 GB (Opslaggeheugen), 4 GB (Werkgeheugen (RAM))128 GB (Opslaggeheugen), 256 GB (Opslaggeheugen), 64 GB (Opslaggeheugen)256 GB (Opslaggeheugen), 64 GB (Opslaggeheugen), 2 GB (Werkgeheugen (RAM))128 GB (Opslaggeheugen), 256 GB (Opslaggeheugen), 32 GB (Opslaggeheugen), 2 GB (Werkgeheugen (RAM))
Geheugenkaart-slot
Batterij2300 mAh, verwisselbaar4500 mAh1821 mAh1821 mAh1960 mAh

Volledige vergelijking Google Nexus 5 en deze alternatieven of vergelijk met andere modellen


Vragen en antwoorden over de Google 5