BlackBerry KEY2 LE

Geef je mening en win €50
Niet meer nieuw verkrijgbaar
BlackBerry KEY2 LE (BBE100-1)
BlackBerry KEY2 LE black onderkant
BlackBerry KEY2 LE black linkerzijkant
BlackBerry KEY2 LE black achterkant
BlackBerry KEY2 LE black rechterzijkant
BlackBerry KEY2 LE black bovenkant
BlackBerry KEY2 LE color overzicht
BlackBerry KEY2 LE voorkant linkerzijkant goud
BlackBerry KEY2 LE voorkant rechterzijkant rood
BlackBerry KEY2 LE blauw achterkant

Reviews over de BlackBerry KEY2 LE

Schrijf de eerste review
5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews
€ 50 verdienen?

Iedere maand weer verloten we een waardebon van € 50 onder alle inzenders van een ervaring. Het enige wat je hoeft te doen is laten weten wat je van dit product vindt. Klik op de knop hierboven om te beginnen.


Voeg jouw review toeHelp anderen en maak zelf kans op € 50

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


Beschrijving van de BlackBerry KEY2 LE

De BlackBerry KEY2 LE is het goedkopere broertje van de eveneens in 2018 aangekondigde KEY2. Om dat goedkopere prijskaartje te bereiken heeft BlackBerry enkele consessies gemaakt al hoeft dat niet te betekenen dat deze KEY2 LE ook een stuk minder geschikt is als werktelefoon. We zochten het voor je uit.

Zelfde scherm, nog altijd volledig toetsenbord

Om meteen met een disclaimer te beginnen; het is niet BlackBerry die deze KEY2 LE uitbrengt maar TCL Communications. We spreken vanaf nu echter wel over BlackBerry omdat die haar naam aan het toestel verbindt. In de essentie lijkt de BlackBerry KEY2 LE erg op z'n grote broer, al moet dat vooral symbolisch gezien worden omdat niet alleen de afmetingen vrijwel gelijk gebleven zijn, ook het schermformaat en schermresolutie blijven gewoon hetzelfde. Om hem toch bijna 200 euro goedkoper te krijgen is er een iets kleinere batterij toegepast, een iets oudere processor, iets minder werkgeheugen en iets minder premium materialen. Er zit dus boven het volledige toetsenbord nog altijd een 4,5 inch scherm met een resolutie van 1620 bij 1080 pixels. Dat is trouwens een stuk vierkanter dan andere moderne smartphones. Het hebben van een QWERTY-toetsenbord gaat gepaard met consessies. Dat toetsenbord is op de KEY2 LE trouwens niet meer aanraakgevoelig zodat je hem niet kunt gebruiken om de cursor te verplaatsen. Wel zit er nog altijd een vingerafdrukscanner in de spatiebalk en hebben de knoppen dit maar een andere vorm zodat je ze beter op de tast kunt vinden.

BlackBerry KEY2 LE color overzicht

Dubbele camera met DSLR-functies

Andere verschillen zijn de iets minder krachtige Snapdragon 636 maar die is op papier nog altijd ruim voldoende voor stevig gebruik. Hardcore gamers zullen er echter niet mee uit de voeten kunnen maar dat valt ook niet onder de doelgroep. Ook het werkgeheugen is met 4 GB iets kleiner maar is nog altijd voldoende om een de harde werker bij te benen. Achterop vinden we een dubbele camera van 13 en 5 megapixel. Hiermee kun je haarscherpe foto's schieten waarvan de achtergrond onscherp is. Deze zogenaamde portretmodus levert professioneel ogende foto's op die je normaal gesproken alleen met een dure spiegelreflex-camera (een zogenaamde DSLR) kunt maken. Wel mist de KEY2 LE de optische zoom-functie waar de KEY2 wel over beschikte. Inzoomen op de KEY2 LE gebeurt digitaal wat altijd gepaard gaat met een lagere kwaliteit.

Belangrijkste BlackBerry KEY2 LE specificaties

 • Compact 4,5 inch scherm maar met daaronder een volledig toetsenbord
 • Selfiecamera van 8 megapixel groot
 • Dubbele 13 + 5 megapixelcamera met portretmodus en 4K-video
 • Octacore-processor (Snapdragon 636) op 1,8 GHz + 4 GB RAM-werkgeheugen
 • 4K-ondersteuning voor snel mobiel internet onderweg
 • Standaard opslaggeheugen is via geheugenkaartje uitbreidbaar (tot max 256 GB)
 • Extra veilig dankzij BlackBerry DTEK-apps en relatief snelle updates

LE maar geen lichtgewicht

Het moge duidelijk zijn dat de BlackBerry KEY2 LE niet echt een Lite-uitvoering is van de KEY2. BlackBerry heeft er daarom verstandig aan gedaan om hem geen KEY2 Lite te noemen maar juist voor het cryptische LE te kiezen. Er zijn verder nog voldoende functies aanwezig die hem geschikt maken om een productieve dag te hebben. Denk aan de programmeerbare sneltoets rechts onderin. Je kunt hiermee onder iedere knop op het toetsenbord een snelkoppeling plaatsen. Dat zijn er dus 52 stuks. Open Twitter met de letter T, Facebook met F en LinkedIn met L. Aan je privacy is ook gedacht. Zo is DTEK geïnstalleerd dat proactief met je meekijkt naar potentieel gevaarlijke dingen. Apps die je microfoon willen overnemen bijvoorbeeld. BlackBerry levert de KEY2 LE standaard met Android 8.1 Oreo waar ook de Google Assistent mee te gebruiken is. Updates rollen bij BlackBerry altijd relatief snel binnen ondanks dus dat is zeker een pre. Zoek je de Dual SIM-uitvoering? Kijk dan bij de KEY2 LE Dual SIM.


De BlackBerry KEY2 LE in het nieuws

Bb KEY2 LE

BlackBerry kondigt kleurrijke KEY2 LE met toetsenbord aan

Zelfde scherm, beter toetsenbord, nieuwe kleuren

Telefoonnieuws ·

BlackBerry heeft tijdens de IFA een voordeliger uitvoering van haar KEY2 aangekondigd. De KEY2 LE krijgt hetzelfde scherm met dezelfde afmetingen en schermresolutie en ook het volledig toetsenbord is aanwezig. Wel moet het toestel bijna 200 euro goedkoper in aanschaf zijn en komen er flink meer kleuruitvoeringen.

Voordat we de PR-afdeling van BlackBerry op onze nek hebben; nee het is niet BlackBerry die deze BlackBerry gemaakt heeft maar TCL Communications. Zij hebben een licentie om onder de BlackBerry-naam telefoons uit te brengen. Net zoals zij verantwoordelijk waren voor de KEY2 brengen zij nu de KEY2 LE op de markt. Het toestel moet het belangrijkste pijnpunt van de KEY2 teniet doen; de hoge prijs. De KEY2 schaf je aan ware het een high-end vlaggenschip is terwijl dat het niet meteen is. Het is meer premium mid-range. Deze KEY2 LE verschilt eigenlijk niet eens zo heel erg van z'n dure broer behalve dan z'n prijs. Die ligt aanzienlijk lager.

BlackBerry KEY2 LE in de kleur Slate
De nieuwe KEY2 LE in de kleur 'Slate'

Ondanks dezelfde looks zijn er wel enkele details anders. Zo hebben de toetsen een licht gewijzigde vorm zodat ze op de tast beter voelbaar zijn, biedt de rubberachtige achterkant meer grip en zijn er flink meer kleuruitvoeringen beschikbaar. Denk aan Slate Grey, Gold Champagne en Atomic Red. Als je met een BlackBerry-telefoon al niet opviel dan wel hierdoor. Om de kosten te drukken is de batterijcapaciteit verlaagd van 3500 naar 3000 mAh, is de Snapdragon 660 met 6 GB werkgeheugen ingeruild voor een Snapdragon 636 met 4 GB RAM en is de dubbele 12 megapixel camera nu een 13 + 5 megapixel variant. Het 4,5 inch scherm is gebleven en ook de vingerafdrukscanner in de spatiebalk mocht blijven. Wel verdient de camera een negatieve opmerking; ondanks de dubbele camera mist deze wel de Optical Superzoom waar de KEY2 wel over beschikt. Zonder kwaliteitsverlies inzoomen zit er bij de BlackBerry KEY2 LE dus niet meer in al beschikt hij wel over een portretmodus waarmee je de achtergronden onscherp maakt.

KEY2 LE in de winkel

De BlackBerry KEY2 LE ligt naar alle waarschijnlijkheid halverwege september 2018 in de Nederlandse winkels voor een adviesprijs van 429 euro. Dat is een stuk schappelijker dan de 649 euro waarvoor z'n broer destijds verkocht werd. Er worden modellen van 32 en van 64 GB aan opslaggeheugen verwacht. Qua kleuruitvoeringen is er Slate, Champagne en Atomic. Naast de enkele SIM-uitvoering zal hier ook de Dual SIM-uitvoering te koop zijn. Wil je een Android-telefoon met ouderwets toetsenbord dan kun je niet om hem heen.

 • Tags:
 • blackberry
 • ifa18
 • key2le
 • tcl

KEY2 LE Winfuture

Persmateriaal laat toekomstige kleuren BlackBerry KEY2 LE zien

‘Kleintje' KEY2 krijgt aanzienlijk lager prijskaartje

Geruchten ·

Over enkele ogenblikken wordt de BlackBerry KEY2 LE verwacht en het is BlackBerry duidelijk niet gelukt het bestaan van het toestel geheim te houden. Zelfs het toekomstige promotiemateriaal ligt al op straat. Handig want daarmee weten we meteen in welke kleuren het toekomstige toestel uitkomt.

De BlackBerry KEY2 LE wordt denigrerend ook wel de Lite-uitvoering van de KEY2 genoemd. Dat vinden ze zelf wat te ver gaan en daarom gebruiken ze LE in plaats van Lite. Ook wij zijn het eens met BlackBerry want Lite doet de KEY2 LE echt te weinig eer aan. Al was het maar omdat de ingebouwde Snapdragon 636-processor op papier en in de praktijk geen lichtgewicht is. Vandaag valt er ook meer te vertellen over z'n toekomstige kleuren; Slate Grey, goud-blauw en goud-rood.

BlackBerry KEY2 LE in grijs en goud
Flink wat meer kleurtjes voor de LE

Bovenstaande afbeelding werd aangetroffen door WinFuture die alvast een rondje over de IFA maakte, nog voordat de deuren officieel open gingen voor het publiek. Naast de drie genoemde kleuren lijkt er ook varianten te komen met blauwe en rode achterkant. Hiermee is de KEY2 LE vanaf aankondiging meteen al in meer kleuren beschikbaar dan de KEY2. Daarmee lijkt BlackBerry ook goed de positie van het toestel in de markt aan te geven; de duurdere KEY2 voor de zakelijke top en de meer speelse LE voor reguliere consumenten en jeugd. Of die laatste groep nog bereid is af te stappen van hun grote touchscreen-telefoons valt te bezien.

Aankondiging tijdens IFA

Verwacht wordt dat BlackBerry haar nieuwste telefoon tijdens de IFA aankondigt dat 31 augustus officieel van start gaat. Op wat lijkt op de officiele persrenders staat op het startscherm "30 augustus" te lezen dus mogelijk volgt een persbericht later in de middag. De verwachte adviesprijs bedraagt rond de 400 euro; bijna 250 euro goedkoper dan z'n grotere broer ten tijde van zijn introductie.

Update: Zoals we voorspeld hebben zojuist inderdaad mail van BlackBerry's PR-bureau in de inbox. Het is niet BlackBerry die de KEY2 LE gemaakt heeft, gelekt heeft, aangekondigd heeft, aanwezig is op de IFA, maar TCL Communications. BlackBerry is niet betrokken bij de KEY2 LE, het leent alleen haar naam uit. Waarvan akte.

 • Tags:
 • blackberry
 • ifa18
 • key2le

Bb KEY2 LE Nieuwemobiel

Exclusief: Persrenders tonen blauwe BlackBerry Key2 LE

Geruchten ·

Er is al het nodige verschenen van de BlackBerry Key2 LE, soms ook wel Key2 Lite genoemd. Echte foto's, typenummers en zelfs al enkele specificaties. Wat echter nog ontbrak waren de officiële persrenders, maar ook die kunnen wij je vandaag laten zien.

NieuweMobiel.NL is namelijk dankzij een betrouwbare bron in het bezit gekomen van de officiële persrenders van de BlackBerry Key2 LE; de zogenaamde Lite-uitvoering van de bestaande BlackBerry Key2. En we moeten toegeven; echt verrassend zijn die afbeeldingen niet. Ze komen overeen met wat we eerder al zagen van het toestel; een sterke gelijkenis met de reeds bestaande Key2. Toch leren ze ons wat nieuws.

BlackBerry Key2 LE Blue
De BlackBerry Key2 LE in het blauw: klik voor groot

Zo zien we op het homescreen "30 augustus"; z'n vermoedelijke lanceerdatum die ook al eerder genoemd werd. Ook tonen deze renders een niet eerder vertoonde blauwe achterkant. De BlackBerry Key2 was alleen in het zwart en zilver verkrijgbaar, blauw zou wat ons betreft een welkome toevoeging aan het assortiment zijn. Een variant waarbij het metalen frame rood is en ook een volledig zwarte uitvoering zagen we eerder al eens voorbijkomen. De Key2 LE belooft dus een stuk kleurrijker te worden. En omdat we ze toch hebben volgen hier ook nog de zijkanten en boven- en onderkant van de Key2 LE die een stuk hoekiger oogt dan z'n grotere broer.

BlackBerry Key2 LE Blue Left Side BlackBerry Key2 LE Top Bottom BlackBerry Key2 LE Blue Right Side

Van de BlackBerry Key2 LE leerden we eerder al dat hij over hetzelfde 4,5 inch scherm beschikt met dezelfde resolutie van 1620 bij 1080 pixels als de reguliere Key2. Toch zijn er flinke verschillen tussen de tweeën. Zo is het toetsenbord niet aanraakgevoelig (al zit er wel een vingerafdrukscanner in de spatiebalk), is de batterij gekrompen naar 3000 mAh, is er gebruik gemaakt van een iets minder krachtige Snapdragon 636-processor en zit er 2 GB minder werkgeheugen in. Er zijn echter ook, op papier althans, verbeteringen. Zo gaat de hoofdcamera-resolutie omhoog van 12 megapixel naar 13 megapixel. Bedenk dan wel dat de tweede camera een maximale resolutie kent van 5 megapixel tegen de eveneens 12 megapixel van de Key2. Verwacht echter wel een portretmodus met scherpte/diepte-instelling. Verwacht wordt dat TCL het toestel zal maken en dat BlackBerry het geheel 30 augustus tijdens de IFA zal aankondigen. Tot die tijd zul je het moeten doen met bovenstaande afbeeldingen.

 • Tags:
 • bbe100
 • bbe1005
 • blackberry
 • exclusief
 • key2le

Beknopte specificaties van de BlackBerry KEY2 LE

Afmetingen 150,25 x 71,8 x 8,35 mm
Gewicht 156 gram
Artikelcode BBE100-1
Codenaam BlackBerry KEY2 Lite
EAN codes 4894461781624, 4894461780368, 4894461780351, 4894461774862, 4894461772073, 0889063504430
Bediening
Vingerafdruk-herkenning
Platform
Android 8.1
Beeldscherm
Kleurenbeeldscherm 4.5 inch, IPS
Hardware
Camera 13 MP, 5 MP, dubbele camera-sensor
Processor 1.6 GHz, 1.8 GHz, Qualcomm Snapdragon 636, octa core
Selfiecamera 8 MP
Gegevensnetwerk
4G (LTE)
Geheugen
Intern geheugen 32 GB (Opslaggeheugen), 64 GB (Opslaggeheugen), 4 GB (Werkgeheugen (RAM))
Voeding
Batterij 3000 mAh
Snellaadfunctie

Alle BlackBerry KEY2 LE specificaties


Video over de BlackBerry KEY2 LE

Laat BlackBerry je in 1 minuut 37 uitleggen wat je allemaal aan de KEY2 LE hebt


Alternatieven van de BlackBerry KEY2 LE

Scroll de tabel hieronder om meer te zien
Productafbeeldingen zijn op schaal
BlackBerry KEY2 LE (BBE100-1)
Apple iPhone SE (2020) (A2275)
Apple iPhone 8 (A1863)
Apple iPhone 6s (A1633)
Apple iPhone SE (2022) (A2595)
 Huidig product    
Vingerafdruk-herkenning
Android8.1
Kleurenbeeldscherm4.5 inch, IPS4.7 inch, IPS4.7 inch, IPS4.7 inch, IPS4.7 inch, IPS
Camera13 MP, 5 MP, dubbele camera-sensor12 MP12 MP12 MP12 MP
Processor1.6 GHz, 1.8 GHz, Qualcomm Snapdragon 636, octa coreApple A13 BionicApple A11 Bionic, quad core1.8 GHz, Apple A9, dual coreApple A15 Bionic
Selfiecamera8 MP7 MP7 MP5 MP7 MP
4G (LTE)
Intern geheugen32 GB (Opslaggeheugen), 64 GB (Opslaggeheugen), 4 GB (Werkgeheugen (RAM))128 GB (Opslaggeheugen), 256 GB (Opslaggeheugen), 64 GB (Opslaggeheugen)256 GB (Opslaggeheugen), 64 GB (Opslaggeheugen), 2 GB (Werkgeheugen (RAM))128 GB (Opslaggeheugen), 16 GB (Opslaggeheugen), 64 GB (Opslaggeheugen), 2 GB (Werkgeheugen (RAM))128 GB (Opslaggeheugen), 256 GB (Opslaggeheugen), 64 GB (Opslaggeheugen)
Batterij3000 mAh1821 mAh1821 mAh1715 mAh2018 mAh
Snellaadfunctie

Volledige vergelijking BlackBerry KEY2 LE en deze alternatieven of vergelijk met andere modellen


Vragen en antwoorden over de BlackBerry KEY2 LE