Google koopt smartwatchmaker Fitbit voor €1,88 miljard


Google heeft omgerekend ruim 1,8 miljoen euro op tafel gelegd om Fitbit over te nemen. Dat bedrijf kennen we vooral van de fitness trackers en smartwatches. Geruchten over een mogelijke overname doken onlangs op.

Google heeft moeite om voet aan de grond te krijgen op het gebied van smartwatches. Dat is nodig om tegenwicht te kunnen bieden aan Apple dat met de Apple Watch redelijk wat succes oogt. Nu is het aanbod van Wear OS-horloges nog relatief laag, iets wat met deze overname niet meteen opgelost wordt.

Fitbit smartwatches
Fitbit valt in handen van Google

Het probleem ligt namelijk iets complexer. Veel fabrikanten wagen zich niet aan smartwatches omdat de hardware ervoor niet meteen voor handen is. Om precies te zijn de processor. Fabrikanten zijn van 1 partij afhankelijk; Qualcomm. En die geeft aan speciale wearable-processors weinig prioriteit. Apple maakt haar eigen processors dus die heeft dat probleem niet. Samsung maakt weliswaar ook haar eigen chips maar die past dan weer geen Wear OS toe.

Privacyzorgen

Fitbit zal nu op gaan in Google. Wat dit alles betekent voor de Charge, Versa, Ace en Ionic-series betekent is onduidelijk. Hoogstwaarschijnlijk zullen ze op de korte termijn nog wel ondersteuning en updates krijgen. Voor de lange termijn blijft er nog veel onduidelijk. Wel geeft Google duidelijkheid over wat het met alle fitness-data gaat doen; het belooft die niet voor advertentiedoeleinden te gebruiken.


Prijsvergelijker Fitbit Charge 3
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Amazon
Special Edition
€ 443,00 € 443,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Fitbit Charge 3


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel