Google gebruikt weer Samsung-scherm in Pixel 3 XL (update)


Na een kort maar ongelukkig uitstapje naar LG maakt Google weer gebruik van een AMOLED-paneel van Samsung voor de Pixel 3 XL. Een strategie die zo z'n vruchten afwerpt want het paneel scoort meteen hoge ogen; de Pixel 3 XL heeft volgens DisplayMate het beste telefoonscherm ooit.

Samsung maakt naast telefoons ook AMOLED-panelen. Die vinden we uiteraard terug in haar eigen telefoons maar ook in sommige andere telefoons, waaronder dus in die van de Pixel 3 XL. Google deed dat al voor de eerste Pixels maar stapte voor de Pixel 2 over op panelen van LG. Een pijnlijk uitstapje want het paneel ontving stevige kritiek met name om de slechte kijkhoeken en de kleurweergave. Google heeft zich die kritiek aangetrokken maakt nu weer van Samsung schermen gebruik, zo blijkt uit een teardown van iFixit.

Google Pixel 3 XL met Samsung AMOLED-scherm
Samsung-scherm in Google Pixel 3 XL

Volgens de bevindingen van iFixit maakt Google nogal veel van lijm gebruik om het scherm op z'n plek te houden, het vervangen zal dus de nodige tijd kosten. Dat Google toch weer voor een Samsung-paneel gekozen heeft komt toch als een verrassing, tijdens de introductie liet Google er niets over los. Wel dat het was overgestapt van een P-OLED naar een Flexible OLED-paneel maar dat lijkt meer een andere benaming voor vrijwel hetzelfde product. De testers van DisplayMate waarderen de scherpte, lage reflectie en hoge kleurechtheid. Bovendien zou het scherm afleesbaar zijn in portrait en landscape met een gepolariseerde zonnebril, iets wat met vele LCD-schermen niet lukt. Google brengt de Pixel 3 XL hier officieel niet uit maar ze zijn ondanks dat toch verkrijgbaar via grijze import.

Update: Dit artikel ging er eerder van uit dat ook de Pixel 3 van een Samsung-scherm gebruik maakte, dat blijkt nu onjuist. De reguliere 3 maakt net als de Pixel 2-serie gebruik van een OLED-paneel van LG.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel