Samsung stopt mogelijk met telefoons beneden de €150


Een opmerkelijk gerucht vanuit Samsung. Het bedrijf zou de verkoop in Nederland van goedkope telefoons die minder dan 150 euro kosten willen staken. Dat betekent op dit moment dat maar liefst 28 telefoons uit het assortiment gaan.

Samsung biedt namelijk nogal wat telefoons aan die scherp geprijsd zijn. Huidige voorraden zullen worden weggewerkt maar daarna zal mogelijk het doek vallen voor modellen zoals de Galaxy J1, de Trend Plus en candybar-modellen zoals de E1280. In plaats daarvan wil het bedrijf zich meer richten op premium modellen waarvan de marge hoger is. Denk dan aan de relatief nieuwe A-serie en natuurlijk vlaggenschepen zoals de Galaxy S6 edge+.

Samsung dumbphone
Gaan deze Samsung's verdwijnen?

Het nieuws is afkomstig van AndroidWorld die het vanuit meerdere hoeken vernomen heeft. Ze melden verder dat Samsung helemaal gaat stoppen met zogenaamde candybar-telefoons, ook wel dumbphones genoemd. Dat zijn telefoons met een klein scherm en een toetsenbord. Samsung heeft altijd veel profijt gehad van een groot aanbod. Het bracht eigenlijk alles uit wat er maar te bedenken was. Inmiddels zijn tijden veranderd en brengt het bedrijf niet meer telefoons uit voor ieder besturingssysteem en ook de omvang van het productportfolio is gekrompen. Het bedrijf ondervindt erg veel concurrentie vanuit China waardoor het veel marktaandeel heeft verloren. Het moet inmiddels zelfs op de kosten letten en dat betekent dat er keuze's gemaakt moeten worden.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel