Samsung komt eindelijk met hooggespannen Galaxy Note8


Samsung heeft vandaag een nieuwe Galaxy Note aangekondigd; de Note 8. Inspiratie komt dit jaar duidelijk van de Galaxy S-reeks getuige het grote beeldvullende Infinity Display. Deze is met 6,3 inch nauwelijks groter dan de S8+ maar daar moet hij het dan ook niet uitsluitend van hebben.

Het is namelijk voor het eerst dat dit Infinity Display werkt met de S Pen in plaats van alleen met een vinger. De S Pen heeft voor de gelegenheid een iets fijnere punt gekregen met een verbeterde drukgevoeligheid. Dit maakt hem nauwkeuriger en doet hem meer als een echte pen aanvoelen. Samsung voegt ook enkele nieuwe functies toe aan de S Pen op de Note 8, waaronder het eenvoudig kunnen delen van bewegende plaatjes (GIFs).

Samsung Galaxy Note 8
De langverwachte Note 8

Nieuwe functies voor het Infinity Display die we bijvoorbeeld nog niet zagen op de Galaxy S8 en S8+ zijn App Pair, een eigen interpretatie op multiscreen apps en Screen Off Memo waarmee je op een vergrendeld scherm toch aantekeningen kunt maken. Naast het Infinity Display herkennen we ook de 12 megapixel camera terug van de laatste S-serie. Samsung past ditmaal twee toe, beiden met optische beeldstabilisatie (OIS). De ene camera is uitgerust met een groothoeklens terwijl de andere een telezoomlens krijgt. Hierdoor is het mogelijk om in te zoomen zonder kwaliteitsverlies.

Live Focus en Dual Capture Mode

Samsung heeft nog enkele functies toegevoegd die specifiek handig zijn voor de dubbele 12 megapixel camera. Zo is daar Live Focus waarmee extra diepte gecreëerd kan worden door de achtergrond onscherper te maken en Dual Capture Mode waarmee je foto's van beide camera's gelijktijdig kunt bewaren. De selfiecamera komt dit jaar uit op 8 megapixel en is voorzien van Smart Auto Focus zodat scherpe selfies nagenoeg gegarandeerd zijn.

Samsung Galaxy Note 8 IP68
Wederom waterdicht

Zoals inmiddels gewend van Samsung krijgt de Galaxy Note 8 een waterdichte IP68-behuizing, snel draadloos opladen en de meest uitgebreide specificaties. Daaronder 6 GB aan RAM-werkgeheugen, een 10nm octa-core processor en de snelste 4G-ondersteuning (categorie 16). Smullen dus voor de gadgetfreaks onder ons. Noemenswaardig, gelet op vorig jaar, is de batterij. Die valt met 3.300 mAh vrij bescheiden uit, vooral als je bedenkt dat in de S8+ nog een exemplaar van 3.500 mAh te vinden is. Samsung's batterij-veiligheidschecks omvatten nu maar liefst 8 stappen en het heeft zelfs samengewerkt met UL International dat ook in Nederland gevestigd is en zich specialiseert in veiligheidsprocessen.

Note 8 in Nederland

Samsung verwacht de Galaxy Note 8 vanaf 15 september in Nederland beschikbaar te hebben voor een adviesprijs van € 999. Het nieuwe vlaggenschip zal in eerste instantie in de kleuren Midnight Black en Maple Gold verkrijgbaar zijn. Wie het toestel voor die tijd als pre-order besteld krijgt een DeX gratis bij het toestel. Hiermee is het toestel in combinatie met een beeldscherm om te toveren in een desktop computer.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel