Dit is Samsung’s eerste mobiel met duo camera; de Galaxy C10


Als de geruchten kloppen dan kijken we naar Samsung's eerste mobieltje met een dubbele hoofdcamera. Ondanks dat het bedrijf als geen ander inzet op fotografie ontbreekt een dergelijk product tot dusver. Deze Galaxy C10 gaat daar verandering in brengen.

Op dit moment vind je mobiele telefoons met dubbele hoofdcamera bij Apple, Honor, HTC, Huawei, LG, Lumigon en Sharp. Binnenkort mogen we dus ook Samsung aan dit illustere rijtje toevoegen. De Galaxy C10 waarvan @onleaks de eerste bewegende beelden van binnen heeft lijkt de eerste te zijn. We zien een zwart toestel met opvallende antennebanden. Maar wat natuurlijk het meeste opvalt is de dubbele camerasensor achterop.

Mogelijk maakt Samsung gebruik van een dubbele 12 megapixel schieter al zijn de geruchten daar nog niet eenduidig genoeg over. Ook over het schermformaat zijn de meningen verdeeld; mogelijk zit deze tussen de 5,5 en 6 inch. Wel duidelijk lijkt dat de C10 over een volledig metalen behuizing beschikt met USB Type-C en een aparte Bixby-knop. Dat Samsung ook hier een aparte knop reserveert voor haar spraakgestuurde assistent bewijst dat het van plan is flink in te zetten op Bixby, niet alleen voor de Galaxy S-reeks waaronder de S8 en S8+ de eersten waren.

Ontvang een e-mail wanneer de Galaxy C10 verkrijgbaar is

Andere modellen zullen volgen

Samsung is overigens vrij laat met het toepassen van een dubbele camera. Voor de officiële lancering van de S8+ ging het gerucht dat juist dit model met een dubbele camera zou uitkomen. Dat bleek echter niet zo te zijn. Mogelijk had het bedrijf iets meer tijd nodig voor het perfectioneren en uitwerken ervan. Nu het hiermee klaar lijkt te zijn is de weg vrij naar ook andere modellen. Voor de hand ligt dan dat ook de Note 8 die ergens in het najaar verwacht wordt met een dubbele camera wordt uitgerust.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel