ARM: binnenkort smartphones voor $20


Chipmaker ARM denkt dat er voor het einde van dit jaar nog smartphones verkrijgbaar zullen zijn die niet meer kosten dan 20 dollar. Nu zijn de goedkoopste exemplaren nog tussen de 28 en 33 dollar.

Een smartphone voor nog geen twee tientjes, het klinkt als toekomstmuziek. Vooral omdat high-end apparaten als de Galaxy S5, iPhone 5S en HTC One (M8) vele honderden euro's kosten. ARM doelt dan met name op zeer eenvoudige exemplaren. Modellen die Firefox OS draaien bijvoorbeeld. Die zien we hier in Nederland niet meteen terug, ze zijn vooral bedoeld voor opkomende markten.

ARM prediction low end price

ARM deed z'n voorspelling tijdens de Tech Day 2014. Het is daarmee de laatste jaren hard gegaan. Tijdens het MWC in 2013 was de voordeligste smartphone nog een exemplaar van Lenovo voor 60 dollar. In oktober dat jaar was er al een nieuw model voor 35 dollar. Inmiddels heeft een Firefox-telefoon de titel van goedkoopste smartphone in handen; 25 dollar. ARM voorspelde bovendien dat instapmodellen tot 150 dollar in 2018 tot 2 à 3 keer meer verkocht worden dan high-end telefoons.

Bron: AnandTech.com


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel