HTC U11 met aanraakgevoelige randen laat zich fotograferen


Er is inmiddels al het nodige geschreven over de HTC U11; het vermeende knoploze vlaggenschip van HTC met z'n aanraakgevoelige randen. Ditmaal krijgen we foto's van zowel de voor- als achterzijde die meteen een en ander duidelijk maken.

Zo lijkt de HTC U11 wel over enkele knoppen te beschikken. We zien duidelijk rechts aan de zijkant een wat lijkt op een volumeknop en powerknop. Hoe dit de werking van de aanraakgevoelige zijkant gaat beïnvloeden is nog even onduidelijk. Juist deze manier van bediening is nieuw en is uniek voor de HTC U11. Het zal een belangrijk onderdeel zijn van Sense 9 en heet Edge Sense. Het moet bijvoorbeeld scrollen makkelijker maken.

HTC U (Ocean)
De HTC U11, codenaam 'Ocean'

De foto laat verder een glimmende achterkant zien vergelijkbaar met de U Ultra en U Play. De achterkant daarvan bestaat uit gelaagd glas en levert volgens HTC diepte en een mooie weerkaatsing op. Wat hij echter ook is is enorm vingerafdrukgevoelig. We verwachten dat dus ook bij de HTC U11. Verder zien we op de foto dat er voorop een vingerafdrukscanner gepositioneerd is. Onze eerdere vermoeden dat het toestel helemaal niet over knoppen zou beschikken blijkt dus onjuist. Hiervoor had HTC de vingerafdrukscanner achter het beeldscherm moeten plaatsen en de volume- en powerknop moeten weglaten. Zo innovatief gaat de HTC U11 dus niet zijn. Verwacht wordt dat HTC het model in april 2017 gaat aankondigen.

(via)


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel