Apple koopt voor $9 miljard aan OLED-schermen in bij Samsung


Samsung krijg de komende twee jaar maar liefst 9 miljard dollar bijgeschreven van Apple. Het bedrag is bedoeld voor de levering van OLED-panelen bestemd voor toekomstige iPhones. Voor 2017 zou het alleen al om tussen de 70 en 92 miljoen panelen gaan.

Samsung is momenteel één van de weinigen die gebogen OLED-panelen kan maken. Dit type scherm valt op dit moment erg in de smaak bij consumenten. Het stelt fabrikanten in staat om afwijkende vormgevingen te maken waarbij nauwelijks sprake is van schermranden. Kijk naar de Samsung Galaxy S8 en je begrijpt waarom Apple ook die kant op wil. De geschatte 70 tot 92 miljoen OLED-panelen voor 2017 zijn overigens bij lange na niet genoeg voor alle iPhones. We zullen OLED-schermen dus niet in alle modellen gaan terugvinden. Eerder liet ook Japan Display weten OLED-panelen aan Apple te leveren. Er is dus van alles mogelijk.

Samsung Display
Het OLED-scherm van de S8; "beste telefoonscherm ooit"

Overigens ging het gerucht dat alleen de jubileum-iPhone overging op gebogen OLED, de iPhone 7s en 7s Plus blijven bij IPS. Wil Samsung ook in 2018 voldoende schermen kunnen leveren dan zal het flink aan de bak moeten. Verwacht wordt daarom dat Samsung Display, dat verantwoordelijk is voor de productie, nieuwe fabrieken zal moeten bouwen om aan de vraag te voldoen. Samsung zelf past al jarenlang OLED-panelen toe in met name haar Galaxy S-serie waaronder de nieuwe S8. Sinds enige tijd is ook de A-serie daaraan toegevoegd. OLED-schermen verschillen van traditionele TFT-schermen doordat er geen achtergrondverlichting nodig is. Hierdoor zijn diepere zwarttinten mogelijk en dat resulteert in een groot contrast. Vroegere problemen met kleurechtheid en pixeldichtheid zijn opgelost. Reden voor de testers van DisplayMate om het S8-scherm tot "beste telefoonscherm ooit" te prijzen.

(via)


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S8
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
Midnight Black
€ 249,00 € 249,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S8


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel