Microsoft heeft $2,6 miljard over om bedrijven te overtuigen Windows Phones te maken


Toen Nokia besloot om over te stappen op Windows Phone hielp daarbij de jaarlijkse 'bijdrage' van 1 miljard van Microsoft. Het bedrijf uit Redmond zou nu ook andere fabrikanten willen betalen om Windows Phones te maken.

In totaal zou het bedrijf 2,6 miljard dollar willen betalen aan onder meer Sony, Samsung, Huawei om met nieuwe Windows Phone-modellen te komen. Samsung zou al hebben toegezegd en mag binnenkort een overboeking verwachten van ongeveer 1,2 miljard dollar. Huawei zou mogen rekenen op 600 miljoen terwijl Sony het moet doen met 'slechts' 500 miljoen. De resterende 300 miljoen is voor overige fabrikanten. De bedragen zouden bedoeld zijn voor één enkel toestel.

Eldar Microsoft tweets

Dit gerucht werd de wereld ingebracht door tech-kenner Eldar Murtazin. Hij wist vaker vroeg informatie te melden over Microsoft en Nokia-gerelateerde onderwerpen. Naast Nokia brengen maar bar weinig andere bedrijven Windows Phones uit. Vooral na de exclusiviteitsdeal van Nokia en nadat Microsoft begon z'n eigen hardware uit te brengen. Ook de overname van Nokia door Microsoft werd met argusogen bekeken.

Bron: @eldarmurtazin


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel