“Appen op fiets gaat € 95 kosten”


De boete voor appen op de fiets bedraagt vanaf 1 juli 2019 € 95 exclusief administratiekosten, zo melden bronnen aan het Algemeen Dagblad. Dit bedrag staat gelijk voor aan het met de fiets door rood licht rijden.

Wie denkt de politie te slim af te zijn door te stellen dat hij of zij niet aan het appen was; helaas. Vanaf 1 juli 2019 schrijft de wet voor dat het verboden is om tijdens het besturen van een voertuig een elektronisch apparaat vast te houden. Een fiets is volgens de wet ook een voertuig. In de wet lees je niet de term 'mobiele telefoon' omdat alvast rekening is gehouden met de toekomst. In theorie valt hier dus ook een smartwatch onder. U bent bij deze gewaarschuwd.

Ongeluk door appen op de fiets
Dit wil je dus voorkomen

De minister van Infrastructuur en Waterstaat kondigde al in september 2018 aan met een wet te komen die appen op de fiets moest gaan verbieden. Het vasthouden van een mobiel was al verboden op een snorfiets, brommer en auto. Ongeveer de helft van alle fietsers geeft aan zich wel eens schuldig te maken aan het appen tijdens het fietsen. Vooral onder jongeren zou het een populaire nevenactiviteit zijn. Hoeveel ongelukken te wijten zijn aan telefoongebruik is onduidelijk omdat gedegen onderzoek daarnaar ontbreekt.

(Via)


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel