Herkenbare BlackBerry Classic officieel gepresenteerd


Telefoons vandaag de dag horen een groot aanraakgevoelig scherm te hebben en op een toetsenbord zit helemaal niemand meer te wachten. Dat lijkt de trend van de laatste jaren te zijn en toch komt BlackBerry met deze nostalgisch ogende Classic.

En daar heeft het goede redenen voor. Er is namelijk publiek voor een dergelijke telefoon. Zakelijk publiek. En daarom gaf BlackBerry vandaag het officiële startschot van de Classic in het centrum van de zakelijke wereld; Wall Street. De BlackBerry Classic voorziet in de behoefte van een productiviteitstelefoon met vertrouwd toetsenbord. Daarnaast brengt de Classic de vertrouwde bedieningsknoppen en trackpad terug.

BlackBerry Classic hands on
De traditionele BlackBerry Classic

En gelet op dat laatste is de Classic eerder een opvolger van de Bold 9900 dan van de nieuwere Q10. In het persbericht van BlackBerry wordt het toestel dan ook vaker vergeleken met de Bold 9900 waaronder de tot 3 maal toe snellere internetbrowser. En de batterij gaat 50% langer mee.

De BlackBerry Classic is uitgerust met BlackBerry 10 OS 10.3.1 met functies zoals BlackBerry Blend waarmee berichten ook via je tablet en PC zijn te bekijken en te beantwoorden en BlackBerry Assistant die dankzij spraakbesturing diverse handelingen voor je kan verrichten. Meer apps zijn te vinden in niet één maar twee app stores; het eigen BlackBerry World en de Amazon Appstore. De BlackBerry Classic ligt nu al in enkele winkels. Nederland moet nog tot halverwege januari wachten.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel