Windows 8 is wel tablet-vriendelijk en wordt tijdens CES aangekondigd


Het lijkt een terugkomende gebeurtenis te zijn tijdens het CES-event; Microsofts poging om mensen aan een Windows-tablet te koppelen. Versie 8 moet het dan toch echt gaan doen!

Je moet het Microsoft wel nageven, haar passie voor en tegelijkertijd uitblijvend succes met tablet-computers. Ze hebben het ding praktisch uitgevonden, toen inmiddels ex-topman Bill Gates in 2001 voor het eerst een Windows Tablet-PC toonde tijdens het CES-event. We zouden het jaar daarop allemaal rondlopen met een PC-slate, aldus Gates. Het mocht echter niet zo zijn.

Microsoft's Tablet-PC
Microsoft probeert het elk jaar weer...

Windows 8

Inmiddels zwaait Microsoft praktisch elk jaar met weer een andere Tablet-PC op haar CES-keynote. De laatste poging dateert alweer van begin dit jaar. Het was Steve Ballmer die met de inmiddels aangekondigde HP Slate wapperde. Filmpjes van gebruikers laten echter niet bepaald een gebruiksvriendelijk product zien. Windows 8 moet echter alle gefaalde pogingen doen vergeten, en écht aanslaan bij het grote publiek. Laten we het hopen, want eerlijk is eerlijk, de tablet zou niet zonder Microsoft talloze pogingen bestaan. Het CES-event begint donderdag 6 januari 2011 en vindt plaats in Las Vegas.

Bron: New York Times



Praat mee over dit artikel