“LG G5 krijgt 2e scherm, dubbele camera en uitbreidingsslot”


LG lijkt voor de G5 vol gas te willen geven. Het toestel krijgt net als de V10 een tweede scherm en een dubbele camera. LG lijkt ook een verrassing in petto te hebben; het toestel krijgt mogelijk als eerste een Magic Slot-uitbreidingsslot.

LG heeft goed opgelet en merkt terecht op dat modulaire telefoons best hip zijn. Google sleutelt aan Project Ara en zelfs de Nederlandse Fairphone 2 is enigszins modulair te noemen. Dat wil zeggen dat je zelf onderdelen kunt verwisselen en in zekere mate je eigen ideale telefoon kunt samenstellen. Door de opvolger van de G4 met een zogenoemde Magic Slot uit te rusten kun je later alsnog functies toevoegen.

LG V10 secundairy screen
LG G5 krijgt mogelijk net als de V10 over 2e scherm

Maar de LG G5 lijkt ook onderdelen te krijgen die we al eerder van LG zagen. Te weten een tweede scherm mogelijk bedoeld voor notificaties. Dat zagen we ook op de V10 die overigens inmiddels in Nederland verkrijgbaar is. De G5 krijgt mogelijk ook een extra camera waarmee het totaal uitkomt op drie. In plaats van op de voorkant kiest LG bij de G5 juist voor de achterkant. Bij de V10 zorgde een extra camera nog voor extra brede selfies. Verder kunnen we rekenen op een dubbele flitser en natuurlijk de bekende laser autofocus die LG al met de G3 introduceerde.

Vingerafdrukscanner

Hoe je de LG G5 kunt ontgrendelen is nog onbekend. Eerder was er sprake van de aanwezigheid van een iris-scanner maar nu klinken er berichten voor een meer traditionele manier van autorisatie. Mogelijk beschikt de G5 namelijk over een vingerafdrukscanner. De achterkant lijkt dan een logische plek hiervoor. LG laat al enige tijd de voorkant van haar toestel leeg. Qua processor lijkt de Snapdragon 820 de meest logische keuze. Die krijgt dan 3 GB aan werkgeheugen. Het scherm wordt met 5,3 een tikkeltje kleiner maar hij behoudt de Quad HD-resolutie. Dit alles bevindt zich in een metalen behuizing.

Magic Slot

LG lijkt met de G5 te willen innoveren want het toestel krijgt mogelijk als eerste een zogenaamde 'Magic Slot'. Dat is een uitbreidingsslot zodat je later alsnog hardware kunt uitbreiden. Onbekend is nog met welke modules LG komt. Mogelijk geeft LG anderen de mogelijkheid om uitbreidingskaarten te maken. Te denken valt aan extra camera's, bijvoorbeeld met zoomfunctie of aan externe toetsenborden. Maar Virtual Reality-accessoire is ook niet uitgesloten. De lancering van de LG G5 staat mogelijk gepland voor het eerste kwartaal van 2016.

Bron: Venturebeat.com


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel