Nokia bevestigt schrappen Symbian-toestel 600


De Nokia 600 is nog niet op de markt, en dat zal ook nooit gebeuren. Het Finse merk heeft op Facebook het schrappen van het Symbian Belle-toestel bevestigd. Een reden voor de beslissing wordt niet gegeven.

De Nokia 600 werd gepresenteerd als één van de nieuwe toestellen in de Symbian-lijn van Nokia. Na de bekendmaking dat Nokia met Micorosft in zee gaat voor toekomstige smartphones, koos Nokia ervoor om Symbian uit te brengen op mid-range toestellen. De 600 was een van de eerste toestellen die werden uitgebracht in de nieuwe Symbian-serie van Nokia, maar moet het veld al ruimen voordat het op de markt komt.

Nokia 600

Geruchten dat de 600 geschrapt zou worden waren er al eerder. Alle informatie over het toestel was van het internet gehaald, waarop een Nokia-fan op Facebook vroeg naar het toestel, en de bevesting kreeg van het annuleren van de Nokia 600. Een verdere verklaring kwam er niet van Finse zijde. Geruchten gaan dat de 600 geschrapt is om alle productruimte vrij te maken voor de Nokia Lumia 710 en Nokia Lumia 800.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel