Aandeel Android 4.4 KitKat voor het eerst meer dan 30%


Van alle actieve Android-apparaten draait nu 30% Android-versie 4.4 KitKat. Het is voor het eerst dat KitKat op zoveel apparaten draait. De grootste versie blijft nog steeds Jelly Bean dat met versienummers 4.1, 4.2 en 4.3 een aandeel van 50,9% heeft.

Inmiddels heeft Google versie Lollipop van Android aangekondigd. Deze draait echter alleen nog op de Nexus 6 en heeft dus nog te weinig volume om terug te keren in de maandelijkse statistieken. Versie KitKat is met een opmars bezig. In september nog werd een marktaandeel van 25% bereikt en in augustus was het nog 20%. Toch kent KitKat geen vliegende start. In januari stond KitKat nog op een aandeel van 1,4% en in april was dat nog maar gestegen tot 5%.

Android Market Share nov 14

Fabrikanten moeten nog altijd veel testen voordat ze bestaande toestellen kunnen updaten. Dat probleem kent iOS van Apple niet en daarom gaan nieuwe iOS-versies snel richting de 50% na een release. Google levert altijd cijfers aan begin van de maand hoeveel marktaandeel iedere Android-versie precies heeft. Hiermee krijgen ontwikkelaars beter inzicht in welke versies hun app moet ondersteunen.

Bron: Android.com


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel