Microsoft voorzag falen eigen KIN-telefoon


Het falen van de eigen KIN-telefoon moet voor Microsoft niet als verrassing zijn gekomen. Een opgedoken video waarin een gebruikersgroep de telefoon volledig afkraakt gaat momenteel viral.

De KIN One en Two zagen er op het eerste gezicht aardig en vernieuwend uit. Grootste bezwaar van de deelnemers van een gebruikersgroep is de enorme traagheid waarop het toestel reageert op touch-invoer. Nu maakte de KIN-telefoon niet gebruik van de meest geavanceerdste en snelste hardware, maar in principe hoeft dat ook niets uit te maken. Zoals enkele deelnemers in de video's die door Wired zijn opgedoken aangeven is het best aanvaardbaar om een halve tel te moeten wachten maar in sommige gevallen duurt het 15 seconden voordat het apparaat überhaupt reageert. Treffend is bijvoorbeeld de traagheid in de Dailer-app waar het invoeren van een nummer soms helemaal bevriest.

Microsoft KIN user group

Wie helemaal geen last heeft van traagheid is Windows Phone. Blijkbaar heeft Microsoft er dus wel iets van geleerd. Of hiermee het hele KIN-project tot een grote flop gerekend moet worden is niet één-op-één te zeggen. Er is vooral kennis opgedaan, in negatieve zin, maar die positief is gebruikt bij het tot stand komen van Windows Phone. Wie benieuwd is naar de video's kan terecht bij de bronlink.

Bron: Wired.com


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel