Firmware Update Friday - Week 47


Het is weer tijd om oude vervelende bugs gedag te zeggen. Deze week een update voor de Apple iPhone 4S, 5, 5S, 5C, 6, 6 Plus en de HTC One en One (M8) Google Play Edition.

Apple iPhone 4S, 5, 5S, 5C, 6, 6 Plus - iOS 8.1.1

Apple kwam deze week iOS 8.1.1 op de proppen. De update richt zich met name op gebruikers met een iPhone 4s en iPad 2. Het zou beide apparaten vooral sneller moeten maken, al lijkt die claim uit een test van Ars Technica schromelijk overdreven. Voorlopig blijft iOS 7 voor deze groep mensen de snelste versie. De iOS 8.1.1 lost trouwens ook wat bugs op dus is het ook voor mensen met een iPhone 5, 5S, 5C, 6 en 6 Plus de moeite waard om te installeren.

HTC One en One (M8) Google Play Edition - Android 5.0 Lollipop

Vandaag wordt ook de Lollipop-update voor de HTC One en One (M8) verwacht. Het gaat dan niet om de reguliere modellen maar om de speciale Google Play-uitvoeringen met de kale Android-ervaring. De update zou eerder deze week komen maar werd uitgesteld naar vrijdag. De normale One en M8 krijgen voor februari de Lollipop-update.

Update Inmiddels is bekend geworden dat de update vandaag niet meer komt. HTC heeft meer tijd nodig voor de update.

Google Nexus 4 - Android 5.0 Lollipop

Wie had gerekend op de Lollipop-update voor de Nexus 4 komt bedrogen uit. Google was wel begonnen met de update maar deze is als gevolg van veel klachten stil komen te liggen. Hopelijk wordt hij later hervat als alle problemen verholpen zijn.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel