Microsoft begonnen met vervangen Nokia-merknaam


Het einde van de associatie tussen Nokia en telefoons is nabij. Microsoft is begonnen met de uitfasering van de merknaam en gaat voortaan de telefoons als 'Microsoft Lumia' aan de man brengen.

De transitie heeft nogal wat voeten in aarde. Niet alleen de telefoons krijgen een nieuwe naam ook website's en social media-accounts krijgen een nieuwe naam. Nokia Frankrijk is de eerste die om gaat, de andere landen volgen naar verwachting snel. Microsoft gaat ook de naam Windows Phone niet meer actief gebruiken, dit wordt afgekort tot Windows.

Nokia Lumia

Momenteel hebben Nokia-telefoons voorop net boven het scherm en achterop de naam 'Nokia'. Of dit vervangen gaat worden door Microsoft of door Lumia is nog de vraag. Het lijkt niet erg aannemelijk dat het Microsoft Lumia gaat worden. Microsoft had in principe nog even de tijd om de merknaam Nokia te blijven gebruiken maar het lijkt hier versneld afstand van te willen doen. Hiermee is niet een einde gekomen aan het bedrijf Nokia. Dat bestaat nog steeds maar is niet meer betrokken bij het maken van telefoons. Zij zijn echter momenteel alleen verantwoordelijk voor de navigatiesoftware HERE, de netwerktak en de patenten.

Bron: The Verge


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel