Samsung lanceert met Galaxy Nexus eerste Ice Cream Sandwich-telefoon

· 1 reactie


Samsung heeft in samenwerking met Google in Hong Kong de Galaxy Nexus aangekondigd. De 4.65 grootte Galaxy Nexus draait op de nieuwste versie van het populaire besturingssysteem van Google; Android Ice Cream Sandwich.

De Galaxy Nexus, met codenaam i9250, voegt zich qua specs bij de top van de smartphonemarkt. Het toestel heeft een groot scherm, dat maar liefst 4.65 inch meet. Dit scherm heeft een indrukwekkende resolutie van 1280 x 720 pixels. Het mooiste wellicht is dat Samsung hiervoor de Super AMOLED-techniek gebruikt waardoor een ongekend contrast en nu ook resolutie bereikt wordt. Het toestel heeft een dualcore OMAP-processor met een kloksnelheid van 1.2 GHz. Opvallend is het ontbreken van fysieke knoppen op de voorzijde van deze nieuwe smartphone.

Samsung Galaxy Nexus
De Samsung Galaxy Nexus

Zoals we gewend zijn van tablets die op Android draaien, zijn de controls van het besturingssysteem in het OS zelf opgenomen middels een taakbalk aan de onderkant van het scherm. Dat is kenmerkend voor Android 4.0 Ice Cream Sandwich, de splinternieuwe Android-versie die op dit toestel draait. We zien hier veel elementen terug die we kenden van Android Honeycomb, de tablet-versie van het OS van Google.

De Galaxy Nexus leent qua uiterlijk veel van z'n jongere broer de Nexus S die ook door Samsung werd gemaakt. Zo vind je de audio-jack bijvoorbeeld nog steeds aan de onderzijde. Ook gelijk is de 5 megapixel camera. Al is het nu wel mogelijk om video in plaats van 720p in Full HD 1080p op te nemen. Wel nieuw is de ingebouwde barometer waarmee je de luchtdruk kunt meten. Een concrete toepassing daarvoor is er nog niet.

De Samsung Galaxy Nexus zal in november wereldwijd verkrijgbaar zijn. Het toestel komt in december naar Nederland voor advies verkoopprijs van 649 euro.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel