Android-oprichter vertrekt bij Google


Google nam in 2005 het bedrijf Android samen met Rubin over. Hij was lange tijd baas bij het mobiele besturingssysteem. Tot begin 2013 toen hij binnen Google een andere rol kreeg. Nu vertrekt hij dus helemaal bij de zoekmachine.

Als een grote verrassing komt het vertrek dus niet. Z'n taken waren al sinds begin 2013 overgenomen door Sundar Pichai die ook aan het hoofd staat van Chrome, de Google apps en de zoekmachine. Pinchai nam zelfs onlangs een deel van het takenpakket van CEO Larry Page over. Diezelfde Page roemt Rubin in een afscheidsbrief. Hij dankt het voor z'n inzet en wenst hem veel succes met z'n volgende avontuur.

Andy Rubin
Ja daar is de uitgang!

Google slokte in 2005 het Android-project op dat Rubin samen met enkele andere was begonnen. In 2007 toonde Google Android aan het publiek en een jaar later werd het eerste model aangekondigd. De gevestigde orde zoals BlackBerry, Symbian en Windows Mobile zagen in Android geen bedreiging. Het zou uiteindelijk tot hun ondergang leiden. Intussen werken inmiddels meer dan een miljard mensen dagelijks met Android waarmee het een gigantisch succes gebleken is.

Bron: WSJ


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel