Google Nexus 5 en Android KitKat 4.4 aangekondigd


Het moest een keer gebeuren, maar eindelijk hebben LG en Google de Nexus 5 officieel aangekondigd. Het toestel is misschien wel het slechtst bewaard geheim van de laatste tijd en kent daarom nauwelijks verrassingen.

Google heeft voor de Nexus 5 net als bij de Nexus 4 LG in de arm genomen. Het is de eerste smartphone met Android 4.4 KitKat dat qua naam eerder al werd aangekondigd. De Google Nexus 5 beschikt zoals de geruchten al zeiden over een 5 inch IPS-display met Full HD-resolutie.

Google Nexus 5 by LG
De Google Nexus 5

Hij is verkrijgbaar in twee uitvoeringen; 16 en 32 GB en in de kleuren wit en zwart. De camera telt 8 megapixels in totaal maar is gelukkig wel voorzien van optische beeldstabilisatie. Hierdoor moet er minder snel bewogen foto's geschoten worden. De processor is een Snapdragon 800 van Qualcomm die als één van de krachtigste processoren van het moment mag worden gerekend.

Android 4.4 KitKat

De Nexus 5 is de allereerste die onder Android 4.4 KitKat draait. Met KitKat moet het mogelijk zijn om zowel high-end apparaat zoals deze Nexus 5 als goedkope instaptelefoons te maken. De gebruikers zal weinig merken van deze nieuwe versie. Toch zijn er wel wat verschillen met diens voorganger Jelly Bean. Het gaat dan voornamelijk om iets andere kleuren, een aangepast lettertype en transparante balken. Grootste wijziging is echter dat Hangouts dé plek gaat worden waar je ontvangen berichten kunt lezen. Tevens kun je er instant messaging en video-bellen aantreffen.

Ook de camera krijgt een aantal nieuwe apps. Zo is er Photo Sphere mee waarmee Street View-achtige foto's in 360 graden geschoten kunnen worden. Verder is er een verbeterde HDR+ modus en wat Google "Auto Awesome" noemt. Deze neemt content zoals foto's en video's uit je bibliotheek zodat je die kunt delen. Verder is er een nieuwe dialer, launcher en kun je Google Now starten met de spraakopdracht "Oké Google" gevolgd door je zoekopdracht. De Google Nexus 5 zal in Nederland niet verkrijgbaar zijn via de Play Store maar via retailpartners. Iets wat we eigenlijk ook al wisten. De prijs bedraagt 399 euro voor zowel de witte als zwarte uitvoering.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel