Android 5.0 Lollipop bevat Flappy Bird-easter egg


Google houdt ervan om grapjes in haar software te verwerken. Ditmaal is het een werkende Flappy Bird-kloon die ze hebben ingebouwd. En wij leggen je graag uit hoe je dit spel kunt bereiken.

Google heeft wel een geheel eigen draai gegeven aan haar Flappy Bird-kloon. Het is een Android-poppetje wat je door een serie van lollies moet heen loodsen. Toepasselijk, want de zogenaamde easter egg is onderdeel van Google's nieuwste Android-versie; Lollipop. Om bij het spel uit te komen moet je USB debugging aanzetten en enkele malen op de Android-versie in het Over-scherm klikken.

Flappy Bird was begin dit jaar een immens populair spel dat uiteindelijk ten onder ging aan z'n eigen succes. Het was een doodeenvoudig spel maar dreef desondanks vele mensen tot waanzin vanwege de hoge moeilijkheidsgraad. De maker van het spel kon het uiteindelijk niet langer aanzien dat mensen urenlang naar het vogeltje staarden en trok uiteindelijk de stekker uit het spel. Een vloedgolf van klonen overspoelde vervolgens de diverse app stores. Die van Google is nu de laatste in een hele rij van klonen. Enjoy!


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel