Google kondigt zeer bescheiden de niet zo bescheiden Nexus 6 aan


Zonder groot event en zonder veel poespas heeft Google de Nexus 6 aangekondigd. Het 6 inch grote toestel werd samen met de Nexus 9 aangekondigd en moet samen met de bestaande Nexus 5 de huidige Nexus-lijn vertegenwoordigen.

Niets geen vervanging dus van de Nexus 5 maar gewoon een grotere uitvoering. Een groter scherm van 5,96 inch met Quad HD-resolutie, meer geluid dankzij een stereo speaker aan de voorzijde en een krachtiger processor. Een Snapdragon 805 om precies te zijn met vier kernen die op maximaal 2,7 GHz draaien.

Google Nexus 6

Google heeft samen met Motorola alles uit de kast getrokken om een powerhouse van een telefoon neer te zetten. Zo schiet de camera van de Nexus 6 maximaal 13 megapixel foto's en kent de lens een aperture van f/2.0. Zelfs de batterij is groot; 3.220 mAh. Google belooft 6 uur gebruik met slechts 15 minuten oplaadtijd. Een volledige lading brengt je 24 uur verder.

Eerste met Lollipop

Maar de Nexus 6 is vooral de eerste telefoon met Android 5.0 Lollipop. Deze versie kent betere multitasking, is dankzij diverse slimme animaties eenvoudiger te begrijpen en is over het algemeen veiliger. Zo is er een speciale gastmodus waar je vrienden gebruik van kunnen maken. Google begint de pre-order van de Nexus 6 eind oktober maar dan wel alleen in de VS. Wanneer het toestel de overstap naar Europa maakt is nog onbekend. De prijs bedraagt $ 649 wat vermoedelijk één-op-één vertaald gaat worden naar Euro's. Daarmee komt een einde aan de goedkope Nexus-modellen.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel