Apple-tool waarschuwt voor gestolen tweedehands iPhone


Je staat op het punt een tweedehands iPhone te kopen maar je hebt vraagtekens bij de verkoper of het toestel zelf. Apple heeft daarom een speciale tool gemaakt om vooraf te controleren of een iPhone is geblokkeerd of niet.

Gebruikers van een iPhone kunnen hun geliefde telefoon bij vermissing of diefstal al op afstand blokkeren en eventueel wissen. Als dat inderdaad gebeurd is en een heler probeert die iPhone alsnog te verkopen dan kan een niet wetende koper dat nu vooraf controleren. En dat allemaal dankzij het unieke IMEI-nummer en Apple's nieuwe tool.

iCloud Activation Lock

Klinkt allemaal leuk en aardig maar wie zegt dat het opgegeven IMEI-nummer daadwerkelijk bij de aangeboden telefoon hoort. Dat weet je dus niet en is ook bij inspectie niet direct zichtbaar. Gelukkig kun je ook zoeken op serienummer en die staat altijd achterop de iPhone of iPad. Bovendien zegt Apple's tool of de iPhone al in gebruik is en zo ja dan moet er al een belletje gaan rinkelen. Iemand die z'n iPhone namelijk verkoopt zal hem vooraf op de fabrieksinstellingen terug willen zetten en dan is er geen iCloud-account meer aan gekoppeld. Een handige tool dus maar blijf vooral je gezond verstand gebruiken bij aanschaf van een tweedehands iPhone.

Bron: iCloud Activation Lock


Prijsvergelijker Apple iPhone 6
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
16 GB Space Grey
€ 189,00 € 189,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel