“Pepsi werkt aan eigen Android-telefoon”


Het bubbelt momenteel sterk in het geruchtencircuit. Frisdrankproducent Pepsi zou namelijk op het punt staan om een eigen smartphone te onthullen. Het toestel zou de Pepsi P1 heten en draaien onder Android.

Qua specificaties zou de P1 uitkomen op een Full HD-scherm 5,5 inch in diagonaal en een MediaTek-processor op 1,7 GHz. Er zou een 13 megapixel camera zijn en een batterij van 3.000 mAh groot. Achterop de Pepsi P1 zien we verder iets wat lijkt op een vingerafdrukscanner. Het toestel zou verder zeer vriendelijk geprijsd zijn op slechts 205 dollar, omgerekend zo'n 180 euro. Onduidelijk is waarom Pepsi als fabrikant van frisdrank een eigen telefoon zou willen maken.

Pepsi P1
Pepsi's eerste telefoon?

Natuurlijk maakt Pepsi niet zelf de telefoon, mogelijk gaat het om een Chinese OEM. Qua uiterlijk heeft de P1 wel wat weg van een Huawei. Het onder eigen naam uitbrengen van telefoons is echter helemaal uit. Vroeger kwam het veel vaker voor en brachten merken als Hummer, Levi's en Spyker geregeld telefoons uit. Dat was puur prestige en voegde wat dat betreft weinig toe. Mogelijk horen we dinsdag 20 oktober of we ook Pepsi aan dit lijstje mogen toevoegen.

Foto: Tech.sina.com.cn
Bron: Weibo.com



Praat mee over dit artikel