Nokia geeft HERE-navigatie vrij voor alle Android 4.1+ apparaten


Nokia, en dan niet het door Microsoft overgenomen onderdeel, heeft haar navigatiesoftware HERE inmiddels vrijgegeven voor alle Android-apparaten die Jelly Bean of hoger draaien. Eerder al kwam de software uit voor enkele Samsung-telefoons.

Eind augustus kondigde Nokia en Samsung aan dat de HERE softwaresuite beschikbaar kwam voor enkele Samsung Galaxy-telefoons waaronder de Galaxy S5. Vervolgens lekte het installatiebestand eind september uit waardoor ook niet Samsung-telefoons de gratis navigatiesoftware konden installeren. Dit heeft Nokia blijkbaar geïnspireerd om de software dan maar aan iedereen officieel vrij te geven.

HERE navigation

Je vindt de software trouwens niet in de Play Store. Het is alleen mogelijk om HERE te installeren via een los APK-bestand, sideloaden heet dat. De software verkeerd officieel nog in beta-modus maar bevat wel functies zoals offline navigatie, gesproken instructies, navigatie voor openbaar vervoer en verkeersinformatie. Voorwaarde is dus wel dat je Android-telefoon over minimaal Jelly Bean beschikt (versie 4.1 of hoger).

Bron: Here.com


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel