Oppo R5 is met 4,85 millimeter dunste smartphone van het moment


Voor auto's geldt; zo groot mogelijk als je wilt opvallen. Bij telefoons geldt dan weer precies het tegenovergestelde. Daar is om onbegrijpelijke redenen een oorlog gaande wie de dunste kan maken. Oppo wint met deze R5 van nog geen 5mm!

We hebben het streven naar de dunste telefoon wel eens een "piswedstrijdje" genoemd van telecomfabrikanten. Het is puur om op te scheppen, je wint er verder niets mee. De consument hebben ze al helemaal niet in het achterhoofd, die zit niet te wachten op flinterdunne telefoons. Waarom? Omdat een dunne telefoon altijd ten koste gaat van de batterijcapaciteit. Hoe dunner, hoe kleiner de batterij. En juist daarvan kun je nooit genoeg hebben. Bovendien; 7 à 8 millimeter is dun zat.

Oppo R5
Recordhouder 'dunste smartphone'

Oppo denkt daar schijnbaar heel anders over en kondigde de Oppo R5 aan. Met een profiel van 4,85 millimeter moet je oppassen dat je er niet aan snijdt. Binnenin het 5,2 inch grote toestel met een AMOLED-scherm is ruimte voor een belachelijk kleine 2.000 mAh batterij. Dat krijg je er van. Het is niet aannemelijk dat dit genoeg is om een hele dag mee door te komen. We mogen hopen dat de 64-bits Snapdragon 615-processor zuinig genoeg is om daar wijs mee om te gaan. Verwacht de Oppo R5 trouwens niet snel op de Nederlandse markt. Producten van het Chinese Oppo zijn hier alleen via een omweg verkrijgbaar.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel