“Rijen voor iPhone 6 bestaan voornamelijk uit handelaren”


Er is een interessante korte film opgedoken die de lange rijen voor de Apple Store's van dichtbij bekijkt. En wat blijkt. De rij bestaat niet uit voornamelijk early adaptors en iFans, maar uit handelaren die de iPhone direct op de grijze markt aanbieden.

Vroeger trof je vooral de die hard Apple-fan in de rijen aan. Toen op een gegeven moment werd het interessant om vooraan in de rij te staan als je beroemd wou worden maar vandaag de dag zien we iets heel anders. Vooral in New York waar deze film is opgenomen staan voornamelijk Aziaten die op het eerste gezicht niets met Apple te maken lijken te hebben.

We zien ook dat de politie haar handen vol heeft aan de rijen met mensen. Slapen op de stoep wordt niet toegestaan en we zien zelfs wat opstootjes en een enkele arrestatie. Toch claimt iedereen in de rij te staan voor de iPhone 6 of 6 Plus en het niet voor het geld te doen. Na de aanschaf overhandigen echter veel meteen hun nieuwe iDevice aan iemand anders waarna ze in contanten lijken te worden afgerekend. Waar de iPhones daarna blijven is onduidelijk, maar het laat zich raden dat ze doorverkocht worden op de grijze markt. Vlak na een release zijn iPhone-prijzen soms het dubbele van de verkoopprijs en dat wekt altijd de interesse van sommige mensen.

Geen onbekende

De film is geschoten door Casey Neistat. Hij maakt vorig jaar ook al een korte documentaire over de rijen van de iPhone 5s. Dat werd destijds niet door Apple in dank afgenomen. Zijn film werd van YouTube verwijderd en Apple ging zelfs met zijn filmmateriaal aan de haal en toonde een eigen bewerkte versie ervan aan personeel. Dat inspireerde Nokia om Casey een Nokia Lumia 1020 cadeau te geven en hem aan te sporen te blijven filmen.


Prijsvergelijker Apple iPhone 6
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
16 GB Space Grey
€ 189,00 € 189,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6


Prijsvergelijker Apple iPhone 6 Plus
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
16 GB Grey
€ 219,00 € 219,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6 Plus


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel