Nokia brengt met E7 waardige opvolger van Communicator

· 8 reacties


Iedereen verwachtte hem al, de Nokia E7. Afzwaaiend Nokia-directeur Anssi Vanjoki presenteerde het toestel vanmorgen op het Nokia World-evenement in London. Het toestel heeft een 4 inch touchscreen en een volledig toetsenbord.

De E7 lijkt op de recent gelanceerde N8, maar is wel iets groter. Vanjoki noemt dat een bewuste keuze. "Deze telefoon is bedoeld voor professionele gebruikers. Zij hebben een groot scherm nodig om op reis goed te kunnen werken." Ook het QWERTY-toetsenbord op het toestel is voor zakelijke gebruikers gemaakt. "Zij zijn niet alleen media-consumenten, maar gebruiken hun telefoon ook om productief te zijn. Dan is een fysiek toetsenbord nodig."

Nokia E7

Communicator

Nokia presenteerde de E7 als opvolger voor de 9210, een zakelijk toestel dat een decennium geleden op de markt werd gebracht. Het toestel was destijds een van de eersten in zijn soort, en - net als de E7 - van een behoorlijk formaat. De voortschrijding van de techniek maakt het Nokia mogelijk om de E7 erg dun te maken. Ondanks het fysieke toetsenbord is het toestel 14 mm dun.

Features

De E7 komt in het vierde kwartaal op de markt met een 8 Megapixel camera, Wifi N, GPS en Bluetooth 3.0. Voor zakelijke gebruikers zal de ondersteuning van Microsoft Exchange van belang zijn. De richtprijs van het toestel is 495 euro.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel