Microsoft bezig met eigen personal assistent voor Windows Phone

· 2 reacties


Microsoft heeft met Windows Phone momenteel de derde plek van populairste mobiele OS in handen en het is niet van plan die positie weg te geven. En als Apple Siri heeft en Android Google Now dan moet Microsoft ook zoiets. Ontmoet Cortana.

Overigens doet Microsoft al het nodige met spraakbesturing in Windows Phone, maar dat is redelijk beperkt nog. Cortana, vernoemd naar een personage uit het spel Halo, moet daar verandering in brengen en moet het op gaan nemen tegen Siri en Google Now.

Cortana screenshots in Windows Phone 8.1 GDR3

Microsoft heeft grootste plannen met Cortana, het moet een nieuwe manier worden om op een gepersonaliseerde manier met je telefoon om te gaan. Wat daar precies mee bedoelt wordt moet nog blijken. Bewijs voor de virtuele personal assistant werd gevonden in een vroege Windows Phone 8.1 ROM. Mogelijk dat Cortana dus al vanaf GDR3 beschikbaar komt voor gebruikers. Of Cortana ook de definitieve naam is van Microsoft's dienst is onwaarschijnlijk. Fans zien het wel zitten; een online petitie haalde binnen 24 uur ruim 2.000 stemmen.

Via: The Verge.com


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel