Google Voice komt naar Europa


Google is bezig met het testen van Google Voice in Europa. De VoIP-dienst van Google, die ook op mobiele telefoons te gebruiken is, is momenteel alleen beschikbaar in de Verenigde Staten. Een release-datum is helaas nog niet bekend.

Google Voice maakt het mogelijk om één nummer te hebben, waarmee al je telefoonnummer te gebruiken zijn, zowel vast als mobiel. Je bepaalt zelf welk toestel je opneemt. Daarnaast biedt de dienst de mogelijkheid om VoiceMail-berichten te ontvangen, en die om te zetten naar tekst. Die tekst ontvang je in je mailbox. Een andere feature is de mogelijkheid om van tevoren berichten in te spreken voor verschillende bellers. Zo kun je je moeder een andere voicemail laten horen dan je baas.

In de Verenigde Staten is het mogelijk om je bestaande nummer naar Google Voice te porteren, waardoor je geen nieuwe nummer hoeft door te geven als je overstapt naar de VoIP-dienst van de zoekgigant. Jens Redmer, de Europese Directeur Business Developement van Google, bracht het nieuws over het testen, maar kon nog geen datum noemen waarop de dienst wordt uitgerold naar Google-klanten op ons continent.

Bron: Thenextweb.com



Praat mee over dit artikel