Nokia wil ontwikkelaars overtuigen met Roadshow


Nokia start vandaag een roadshow door Europa, om ontwikkelaars warm te maken voor Windows Phone. Het Finse bedrijf geeft aan bezoekers van het rondtrekkende circus een spoedcursus ontwikkelen voor Windows Phone.

De Roadshow begint in Parijs, en doet andere Europese hoofdsteden zoals Berlijn en London de komende weken aan. Later zijn ook steden in Australië en de VS aan de beurt. Het programma is vooral gericht op ontwikkelaars die nu nog apps maken voor Symbian. Nokia maakt met nieuwe topmodellen de overstap naar Windows Phone, en wil ontwikkelaars graag meenemen naar het nieuwe platform.

2011194 1200 nokia with windows phone concept 2

Ontwikkelaars leren hoe ze gebruik kunnen maken van de tools die Microsoft aanbiedt, hoe ze een app in de Windows Phone Marketplace krijgen, en misschien wel het belangrijkst: hoe ze geld kunnen verdienen met hun apps. Programmeurs die nu beginnen met het ontwikkelen van apps, kunnen hun werk klaar hebben voordat de eerste Nokia met Windows Phone te koop is. Dat zal naar verwachting in de eerste maanden van 2012 zijn.

Bron: Wmpoweruser.com



Praat mee over dit artikel