iPhone 6s is dikker en groter dan z'n voorganger


Slecht nieuws voor hoesjesfabrikanten en mensen die van extreem dun houden; de nieuwe Apple iPhone 6s wordt een fractie dikker, langer en breder. Dat zou wel eens slecht nieuws kunnen betekenen voor iPhone 6-hoesjes die niet gaan passen.

Deze toename is ongetwijfeld te wijten aan het toepassen van het Force Touch-scherm waarmee druk gemeten kan worden. En ook het toepassen van steviger Series 7000-aluminium doen z'n broekmaat geen goed. Uiteindelijk hebben we het niet over enorme verschillen; zo gaat de dikte omhoog van 6,9 naar 7,1 millimeter. Echter, hierdoor zal de iPhone 6s niet de dunste iPhone ooit worden.

iPhone 6s dikteiPhone 6s lengte en breedte

Ook de breedte neemt lichtjes toe van 67,00 naar 67,68 millimeter. Qua lengte zijn de verschillen nog kleiner; van 138,1 naar 138,19 millimeter. Al met al niet hele grote verschillen maar mogelijk wel genoeg om bestaande iPhone 6-hoesjes niet meer te laten passen. Er zullen dus mogelijk verschillende cases beschikbaar komen voor de iPhone 6 en iPhone 6s. Of dat echt zou is moet trouwens nog maar blijken. Deze metingen zouden er namelijk ook gewoon naast kunnen zitten.

Bron: Macrumors.com


Prijsvergelijker Apple iPhone 6s
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
64 GB Space Grey
€ 219,00 € 219,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6s


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel