“Apple iPhone 6s en 6s Plus krijgen 5 megapixel selfiecam”


Volgens analisten vergroot Apple de selfiecamera op de iPhone 6s en 6s Plus van 1,2 naar 5 megapixel. Een flinke upgrade dus die de selfieliefhebbers moet aanspreken. Sowieso kent Apple's volgende iPhone flink meer selfie-functies.

Eerder al kwam naar buiten dat de iPhone 6s een grotere uitsparing heeft voor de selfiecamera-module. Dat zou erop kunnen wijzen dat er een grotere camera gebruikt gaat worden. Geen gekke gedachte want ook de hoofdcamera gaat er qua resolutie op vooruit. Momenteel maakt Apple nog gebruik van een 1,2 megapixel selfiecamera terwijl de concurrentie al enige tijd 5 megapixel als minimum aanhoudt.

Apple iPhone Face Time HD
Apple richt zich met de selfiecam momenteel vooral op Face Time

Een verwachte upgrade naar 5 megapixel ligt volgens analist Ming-Chi Kuo van KGI Securities voor de hand. Hij had het vaker bij het juiste eind als het ging om voorspellingen. Hij denkt ook dat Apple vasthoudt aan 16 GB voor het instapmodel. Andere modellen zijn 64 en 128 GB net als bij de huidige iPhone 6. Een hogere selfiecamera is niet het enige wat Apple doet voor selfieliefhebbers, er komt mogelijk ook een soort selfie-flitser. Geen echte flitser zoals op de achterzijde maar het scherm licht vermoedelijk kort op om bij te schijnen. De presentatie van zowel de iPhone 6s als de iPhone 6s Plus staat gepland voor 9 september.

Bron: Macrumors.com


Prijsvergelijker Apple iPhone 6s
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
64 GB Rose Gold Zo goed als nieuw
€ 219,00 € 219,00   Bekijk
bol.com Partner
64 GB Space Grey
€ 299,99 € 299,99   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6s


Prijsvergelijker Apple iPhone 6s Plus
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
16 GB Silver
€ 279,00 € 279,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6s Plus


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel