Apple: “iCloud-hack niet onze schuld”


Apple heeft de zogenaamde iCloud-hack waarbij tientallen naaktfoto's van beroemdheden gestolen zijn onderzocht. In een persbericht geeft Apple eigenlijk aan dat het niet haar schuld is. Alle systemen werkten normaal en zoals bedoeld.

Nadat Apple hoorde van het incident werden de beste Apple-engineers opgetrommeld om het nader te onderzoeken. In het persbericht staat dat het onderzoek "meer dan 40 uur" in onderzoek is geweest. Uiteindelijk wijst Apple naar de slachtoffers zelf. Zij hadden een slecht wachtwoord gekozen, makkelijk te raden gebruikersnaam of beveiligingsvragen opgegeven. Hadden ze maar two-step verificatie aangezet besluit Apple het persbericht.

De verklaring roept de nodige vragen op. Allereerst de duur van het onderzoek. Er vanuit gaande dat Apple meerdere medewerkers op het onderzoek heeft gezet is 40 uur helemaal niets. Ook beantwoord dit niet de vraag waarom meerdere accounts tegelijk zijn aangevallen. De soort aanval die Apple beschrijft is nogal een lucky shot, dat iemand dit bij meerdere mensen tegelijk weet uit te voeren klinkt onwaarschijnlijk. Bovendien verklaart het niet waarom Apple juist afgelopen dagen een lek gedicht heeft in "Find My iPhone" waar met de brute-force-techniek een wachtwoord achterhaalt kan worden. Geen enkele verwijzing naar dit toch vrij ernstige lek.

You're holding it wrong!

Het doet ons een beetje denken aan de "You're holding it wrong"-verklaring nadat Antennagate de techwereld in z'n greep had. Ook dit was niet Apple's schuld zo was de eerste verklaring. Uiteindelijk bleek toch dat het ontwerp van de nieuwe iPhone het wel heel erg makkelijk maakte om zonder signaal te komen zitten.

Bron: BusinessWire.com


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel