LG Gentle is Android-smartphone in clamshell-formaat


LG is van plan om sinds lange tijd weer een flip-phone in Europa uit te brengen. Het gaat ditmaal om een ware Android-smartphone. De LG Wine Smart werd al in thuismarkt Korea uitgebracht en komt hier als Gentle op de markt.

Vroeger leek iedereen een flip-phone te hebben, inmiddels heeft het model ruimte gemaakt voor de fullscreen touchphone. De reden laat zich raden; eenmaal opengeklapt ontvouwt zich namelijk een zeer bescheiden 3,2 inch beeldscherm. Dat vinden weinig mensen te weinig en daarom zien we de vouwtelefoons vandaag de dag niet meer zoveel als vroeger.

LG Gentle

Niet alleen het scherm is klein, hij heeft ook een vrij lage resolutie van 320 bij 420 pixels. Ook de andere eigenschappen van deze Android Lollipop-telefoon zijn bescheiden. Een Snapdragon 210-processor van Qualcomm. Dat is het absolute instapmodel van de chipfabrikant. Er is een 3 megapixel camera met een VGA-resolutie selfiecam. Opvallend genoeg kun je met de LG Gentle wel gewoon op 4G, dat ondersteunt hij dan weer wel. LG noemde niet precies waar de Gentle overal verkrijgbaar zal zijn maar we sluiten niet uit dat hij uiteindelijk ook naar Nederland komt. Prijzen worden verwacht rond de 160 euro. Zelfs voor een dergelijk instapmodel is dat vrij stevig.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel